Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Fis nie działa auto nie odpala

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. mam problem z odpaleniem auta po zgaszeniu, przestał działać fis kolorowy , kręci normalnie iskra jest ale taka słaba , wymieniłem czujnik położenia wału ,cewki ,świece ,przewody ,rozebrałem wszystkie kostki ,sprawdziłem bezpieczniki ,i nic dalej nie pali. Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł ?

Opublikowano

Ale załapuje na chwilę i gaśnie czy w ogóle nie chce nawet załapać...

Opublikowano

Podłącz pod kompa,a nóż widelec coś podpowie. Może pompa paliwa zawieszona?

Opublikowano
  • Autor
46 minut temu, kamil-vag napisał:

Ale załapuje na chwilę i gaśnie czy w ogóle nie chce nawet załapać...

Tak ja by chciał, ale nie może  zaskoczyć nawet na sekundę

Opublikowano
  • Autor
13 minut temu, pila24 napisał:

Podłącz pod kompa,a nóż widelec coś podpowie. Może pompa paliwa zawieszona?

komp nic nie pokazuje

Opublikowano

Połącz kompem z silnikiem i zrób test podzespołów,będzie słychać czy pompa działa 

Opublikowano
  • Autor
14 minut temu, pila24 napisał:

Połącz kompem z silnikiem i zrób test podzespołów,będzie słychać czy pompa działa 

Wcześniej robiłem test to pompa chodziła, teraz byłem zrobić i jak wcisnę start to wyskakuje komunikat  Requirements for Output Test not met

Opublikowano

A jak przekrecasz kluczyk to w ogóle ją słychać?

Opublikowano
  • Autor
5 minut temu, pila24 napisał:

A jak przekrecasz kluczyk to w ogóle ją słychać?

nie ona chodzi chyba razem z rozrusznikiem . świece są mokre ,  i dlaczego nie działa fis na zegarach to ma coś wspólnego tak  mi się wydaje.

Opublikowano
42 minuty temu, Karamba38 napisał:

nie ona chodzi chyba razem z rozrusznikiem . świece są mokre ,  i dlaczego nie działa fis na zegarach to ma coś wspólnego tak  mi się wydaje.

Ma już działać przez chwile po przekręceniu kluczyka. Wystarczy ze daje za mało paliwa i nie odpalisz. Nie wiem dlaczego fis nie działa,jakieś błędy z zegarów?

Opublikowano
  • Autor
8 minut temu, pila24 napisał:

Ma już działać przez chwile po przekręceniu kluczyka. Wystarczy ze daje za mało paliwa i nie odpalisz. Nie wiem dlaczego fis nie działa,jakieś błędy z zegarów?

po zapłonie nie słychać pompy , zaraz sprawdzę napięcie na pompie czy dochodzi,zegary chodzą jak zrobię test normalnie, wszystko działało normalnie a rano fis nie świeci i auto nie pali .

Opublikowano
  • Autor
5 minut temu, kamil-vag napisał:

A nie wyłączyłeś fisa manetka? W B6 jest taka możliwość 

nie jak bym go wyłączył to auto by paliło a nie pali.

Opublikowano
  • Autor
44 minuty temu, Karamba38 napisał:

po zapłonie nie słychać pompy , zaraz sprawdzę napięcie na pompie czy dochodzi,zegary chodzą jak zrobię test normalnie, wszystko działało normalnie a rano fis nie świeci i auto nie pali .

napięcie na pompie bez zapłonu jest 3.3v po zapłonie jest 12v .po odłączeniu wtyczki i ponownym podłączeniu test silnika poszedł normalnie i auto odpaliło, zgasiłem i znowu pompa nie chodzi ,może to wina przekaźnika albo jakieś zwarcie w instalacji . sam już nie wiem

Opublikowano

Do sprawdzenia przekaźnik ECM i Pompy paliwa, sprawdź w ogóle czy nie masz czasem akwarium w podszybiu, tam gdzie akumulator... 

Opublikowano
  • Autor
19 minut temu, kamil-vag napisał:

Do sprawdzenia przekaźnik ECM i Pompy paliwa, sprawdź w ogóle czy nie masz czasem akwarium w podszybiu, tam gdzie akumulator... 

Zanim napisałem post to sprawdziłem już prawie wszystko w skrzynce z kompem sucho. 

Opublikowano
  • Autor
2 minuty temu, Karamba38 napisał:

Zanim napisałem post to sprawdziłem już prawie wszystko w skrzynce z kompem sucho. 

Przekaźnik ecm? Gdzie on jest?

Opublikowano
  • Autor
W dniu 18.02.2020 o 20:49, kamil-vag napisał:

Jaki numer jest przekaźnika pompy paliwa? I tego ECM?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Po wyjęciu wtyczki pompy paliwa auto na chwilę zapala i zgaśnie z braku paliwa ( to normalne ) ale dlaczego nie odpala z podłączoną ?

Opublikowano

A wypnij wtyczkę z pompy a samą pompę podłącz z osobnego źródła zasilania i zobacz co wtedy...

W PB przekaźnik pompy paliwa jest nad nogami kierowcy przy MCE, pierwszy od lewej... zdejmij osłonę i dotknij go palcem przekręć kluczyk, odpal -  powinno być słychać i czuć klikniecie jak zadziała