Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Tarcze na swap na 312mm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Stoptech'a

Pozdr

Opublikowano

Stoptech'a

Pozdr

jaki jest koszt kompletu przewodów?

Opublikowano

Przewody kosztowały coś koło 130$ (o ile dobrze pamiętam, aktualną cenę można sprawdzic tu: http://www.buybrakes.com/stoptech/line-apps-Audi.html ).

W Polsce najłatwiej chyba będzie zanabyc sobie przewody Goodridge'a.

Pozdro

Opublikowano

>staniek gdzie i za ile dorwałeś jarzma do 312 ?

Opublikowano

Na Alledrogo Kolego, po 70zł/szt. (przy odrobinie samozaparcia napewno znalazłoby się coś taniej, np. były zaciski z jarzmami po 90zł).

Pozdr

Opublikowano

A od czego te jarzma beda pasowaly pod 312mm

Opublikowano

A od czego te jarzma beda pasowaly pod 312mm

dudi, czytać Ci się nie chce?? Tyle razy było już opisywane, że w B6 stosuje się jarzma od 2.5TDI. W B5 ze zwrotnicą żeliwną kupujesz jarzma od Passata B5FL 2.5TDI.

Opublikowano

dudi pyta o b5 jak myślę, tam pasują też od A6 tyle że tam były dwa rodzaje, dlatego często sprzedający nie wiedzą jaki mają więc najlepiej samemu oglądać na szrotach a nie na allegro

Opublikowano

dudi pyta o b5 jak myślę, tam pasują też od A6 tyle że tam były dwa rodzaje, dlatego często sprzedający nie wiedzą jaki mają więc najlepiej samemu oglądać na szrotach a nie na allegro

Dlatego też dopisałem z czego montujemy w B5. Tak czy inaczej dudi ma leniwca i nie korzysta z opcji :szukaj:

Opublikowano

Witam, swap na tych tarczach to nieporozunienie, coś więcej napisałem tu: http://www.a4-klub.pl/smf/b5_aga_nowe_hamulce-t77423.0.html

skoro mamy poprawić sobie skutecznośc hamulców z wyższych prędkości to nie na tych jednorazówkach, zajechalem w póltora miesiaca dwa komplety, w sumie niecały miesiac bo docierałem je spokojnie..

a z 80km/h to i seria staje dęba.. wtedy klocki ważniejsze, wielkość tarczy ma znaczenie dopiero przy większej prędkości..

i zauwazylem że płyn równiez bo niejednokrotnie się gotuje..

Opublikowano

Witam, swap na tych tarczach to nieporozunienie, coś więcej napisałem tu: http://www.a4-klub.pl/smf/b5_aga_nowe_hamulce-t77423.0.html

skoro mamy poprawić sobie skutecznośc hamulców z wyższych prędkości to nie na tych jednorazówkach, zajechalem w póltora miesiaca dwa komplety, w sumie niecały miesiac bo docierałem je spokojnie..

a z 80km/h to i seria staje dęba.. wtedy klocki ważniejsze, wielkość tarczy ma znaczenie dopiero przy większej prędkości..

i zauwazylem że płyn równiez bo niejednokrotnie się gotuje..

mówisz o tarczach mikoda?

jesli je połączyłeś z twardymi klockami to jescze z serii EBC to co oczekiwałeś jakiego rezultatu ze wytrzymaja tyle co sportowe?

mikoda jest dla ludzi o spokojnej naturze grubo po 80

gdybys zapodał brembo oro lub zimmermana to inna bajka

Opublikowano

koledzy pomóżcie :>, czy te zaciski będą pasowały? :mysli:

617469483.th.jpg 6174694831.th.jpg 6174694832.th.jpg

Opublikowano

będą pasować

Opublikowano

będą pasować

Rozmawiałem z kolesiem. Mówił, że tarcze od tych zacisków miały rozmiar 288mm :confused4: Będą dobre czy za małe :mysli:

Opublikowano

Zaciski pasują pod 288 i pod 312, ale jeśli auto jeździło na 288, to jarzma nie podejdą.

Takie zakupy najlepiej robić na pobliskim szrocie - zawsze możesz porównać, a nawet przymierzyć.

Opublikowano

Zaciski pasują pod 288 i pod 312, ale jeśli auto jeździło na 288, to jarzma nie podejdą.

Takie zakupy najlepiej robić na pobliskim szrocie - zawsze możesz porównać, a nawet przymierzyć.

Spoko :good: koleś mówił, że ma jeszcze zaciski od 2,8 benzyna. Te, ze względu na motor mogły być 312mm. :rolleyes:[br]Dopisany: 09 Maj 2009, 21:33_________________________________________________Koledzy jak wygląda sprawa z klockami? Po wymianie np zacisków na zaciski z passata czy A6. Klocki sa takie same?

Opublikowano

Zmiana zacisków jest baz sensu - zmienisz na takie same.

Na 312mm klocki są te same.

Opublikowano

Dokładnie w 288 i 312 zaciski i klocki są dokładnie takie same, inne jest tylko jarzmo no i wększa jest tarcza co w znaczny sposób wpływa na zwiększenie siły hamowania.

Opublikowano

Dokładnie w 288 i 312 zaciski i klocki są dokładnie takie same, inne jest tylko jarzmo no i wększa jest tarcza co w znaczny sposób wpływa na zwiększenie siły hamowania.

Zaciski kupiłem w cenie jarzm praktycznie :>. Przygotuje je sobie odpowiednio - czyszczenie malowanie, może nowe gumki z zestawu naprawczego itd. Potem wymiana i w pół dnia temat skończony. Nie bardzo mogę sobie pozwolić na przestój samochodu przez dwa dni :no: Zmartwiła mnie tylko cena nowych przewodów w oplocie :shocked: kosmiczna :slina: Więcej niż komplet tarcz BREMBO + FERODO PREMIER :wallbash:

A czy jest potrzeba zmiany kodowania rozmiaru tarcz w sterowniku ABS? Też gdzieś o tym czytałem :mysli: