pelonek1 Opublikowano 1 Marca 2020 Opublikowano 1 Marca 2020 Czy ktoś może udzielić informacji gdzie znajduje się czujnik temperatury zewnętrznej w moim aucie? Pytam ponieważ wyświetlacz FIS nie wskazuje poprawnie i wydaje mi się że czujnik nie jest w tym miejscu co powinien być.
przem8 Opublikowano 1 Marca 2020 Opublikowano 1 Marca 2020 Przed chłodnicą, praktycznie centralnie z przodu.
pelonek1 Opublikowano 1 Marca 2020 Autor Opublikowano 1 Marca 2020 Gdzieś w tym miejscu zaznaczonym na zdjęciu na czerwono? Powinien być tam taki uchwyt jeszcze bynajmniej tak mi się wydaje?
przem8 Opublikowano 1 Marca 2020 Opublikowano 1 Marca 2020 Ten czujnik ma mocowanie na tej chłodniczce oleju co widać, a na tym zdjęciu wisi sobie swobodnie po prawej stronie
pelonek1 Opublikowano 1 Marca 2020 Autor Opublikowano 1 Marca 2020 (edytowane) 23 minuty temu, przem8 napisał: Ten czujnik ma mocowanie na tej chłodniczce oleju co widać, a na tym zdjęciu wisi sobie swobodnie po prawej stronie Ta pierwsza chłodnica widoczna na zdjęciu jest od klimatyzacji, druga to chłodnica płynu chłodzącego silnika, po prawej mała to chłodnica powietrza. W którym dokładnie miejscu ma być ten czujnik, miej więcej tutaj co zaznaczyłem na zdjęciu? Na zdjęciu jest moje auto, zdjęcia jeszcze przed zakupem bo był lekko uszkodzony przodem. Po zakupie wydaje mi się jak już dokładniej oglądałem samochód to ten czujnik jest pociągnięty od wewnątrz i zamontowany blisko wentylatorów, czy w okolicy wentylatorów jest zamontowany inny czujnik podobny do tego co na zdjęciu? Edytowane 1 Marca 2020 przez pelonek1
przem8 Opublikowano 1 Marca 2020 Opublikowano 1 Marca 2020 (edytowane) 3 minuty temu, pelonek1 napisał: W którym dokładnie miejscu ma być ten czujnik, Zamocowany na tej zagiętej rurce, czyli chłodniczce płynu wspomagania. Tam masz chyba połamane mocowanie z tworzywa. Edytowane 1 Marca 2020 przez przem8
pelonek1 Opublikowano 1 Marca 2020 Autor Opublikowano 1 Marca 2020 2 minuty temu, przem8 napisał: Zamocowany na tej zagiętej rurce, czyli chłodniczce płynu wspomagania. Jest tam jakiś specjalny uchwyt czy wystarczy że przypnę go opaska do tej zagiętej rurki mniej więcej na środku chłodnic blisko zgięcia, czy ma być w innym miejscu?
przem8 Opublikowano 1 Marca 2020 Opublikowano 1 Marca 2020 Fabrycznie masz tak A jak sobie zamontujesz to Twoja sprawa, byle łapał realną temp.
pelonek1 Opublikowano 1 Marca 2020 Autor Opublikowano 1 Marca 2020 (edytowane) Ok. Dzięki bardzo, już wszystko wiem. Edytowane 1 Marca 2020 przez pelonek1
Rekomendowane odpowiedzi