Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Co i jak wyczyścić przed montażem Oil Catch Tank ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

chłopaki powiedzcie mi jaka średnice ma rura wychodząca z odmy 22mm? czy 25mm? Chodzi mi o B6 z 2001 roku.

I mam nisko z tylu w oct trzecie wyjście, mam je zaślepić czy co?

Opublikowano
  • Autor

chłopaki powiedzcie mi jaka średnice ma rura wychodząca z odmy 22mm? czy 25mm? Chodzi mi o B6 z 2001 roku.

I mam nisko z tylu w oct trzecie wyjście, mam je zaślepić czy co?

25mm

Przy okazji mam pytanie.EGR po obu stronach posiada po jednym otworze z ktorego jak wiadomo lekko saczy sie "olej".U mnie po zalozeniu OCT jest to mniej zauwazalne ale jednak.Czy moge do tych otworow z EGR'a wlozyc male rureczki przez ktore poleci ten syf,czy sa jakies przeciwskazania???

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Na dniach kupuję OCT- mam możliwość wyboru średnicy wejścia/wyjścia króćców- Do AWX mam wybrać 22mmm czy 25? Pzdr:)

Opublikowano

W AVF bardzo ladnie pasuje przewod 25mm, mysle ze w AWX bedzie tak samo takze proponuje takie krucce zamowic ;)

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

wracajac do zamarzania to troche to strasznie brzmi niechcialbym rozj... silnika :confused4: w moim rozumowaniu najlepiej byloby zalozyc wieksza srednice na wezach z odmy do oct czyli 22mm do afn naprzyklad????

• 2 lata później...
Opublikowano

Podzielę się jeszcze osobistymi doświadczeniami, zamontowałem OCT z powodzeniem, jak będę miał za dużo kasy to dokupię grubsze węże, też boje się zamarznięcia, ale to na zimę po prostu odmę założę. Co do czyszczenia egr i kolektora to odłożyłem na półkę z bajkami moczenie w benzynie/ON, skrobanie, drapanie brudu, raczej nie przynosi to efektów tylko zmęczenie. Akra K2 do mycia silnika, 5 minut w tym kwasie i egr jak lusterko, kolektor bialutki i pachnący:) Tyle.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam. Panowie możecie mi opisac lub rozrysowac jak podłączyc OCT do AFN poniewaz jestem w tym całkiem zielony. Gdzie podpiąć weze od OCT pod ten czarny zawór odmy czy jak?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

wlot pod pokrywe zaworów, wylot do węza turbiny.

Opublikowano

Witam. Panowie możecie mi opisac lub rozrysowac jak podłączyc OCT do AFN poniewaz jestem w tym całkiem zielony. Gdzie podpiąć weze od OCT pod ten czarny zawór odmy czy jak?

Jak jesteś zielony to sobie dużo poczytaj w temacie tu jest mnóstwo tematów na forum ale również poza nim. Zobacz sobie na przykład schematy z silnika i zobacz jak co jest podłączone. Przemyśl całą instalacje, pamiętaj, że należałoby wyczyścić dolot przed instalacją. Ogólnie idzie zima, która przypomina że powinno się założyć grubsze węże.

Opublikowano

a Ja uważam ze najpierw OCT a dopiero potem czyszczenie, polecam dla własnej satysfakcji ze zrobiło sie cos porządnie zdjąć zderzak, wyczyścić chemia coolera, wszystkie weże i na koncu zdjąc EGR i kolektor dolotowy. Jest masa roboty ale po demontażu okazuje sie ze tego syfu jest OGROM.