marcin6622 Opublikowano 26 Marca 2009 Opublikowano 26 Marca 2009 witam, mam problem z lakierem na moim aucie zwlaszcza na dachu i masce, powierzchnia jest lekko chropwata,niewiem czy poprzedni wlasciciel tak slabo go myl i rzadko,i czy wogole byl garazowany,na lakierze jest taki nalot w postaci malutkich kropeczek,wyglada to jak kurz z daleka,probowalem juz paru rzeczzy tempo,plastmalu i iinych ale slabo to schodzi, niewiem co z tym fantem zrobic.....
lukaszr Opublikowano 26 Marca 2009 Opublikowano 26 Marca 2009 Zrób dokładnie zdjęcia i wrzuć je tutaj: http://www.a4-klub.pl/smf/wszystko_o_pielegnacji_auta_wwwmeguiarspl_znizka_10_dla_klubu-t1514.0.html Opis mało mówi.
ALBINEK Opublikowano 26 Marca 2009 Opublikowano 26 Marca 2009 Próbuj od najprostszej metody ,pasta tempo .
lukaszr Opublikowano 26 Marca 2009 Opublikowano 26 Marca 2009 Próbuj od najprostszej metody ,pasta tempo . To nie jest najprostsza metoda, ani najlepsza pasta więc może nie tym na początek.
rycerz Opublikowano 26 Marca 2009 Opublikowano 26 Marca 2009 na lakierze jest taki nalot w postaci malutkich kropeczek,wyglada to jak kurz z daleka ja mam takie coś na tylnej klapie, i u mnie jest to sadza bo wydech u mnie nie jest w dół tylko prosto
blind1 Opublikowano 26 Marca 2009 Opublikowano 26 Marca 2009 marcin moze zapytaj w jakims malym warsztacie lakierniczym moze wystarczy zrobic dobra polerke oczywiscie maszyna .wydaje mi sie ze koszt nie bedzie zbyt duzy
maciaas_GDANSK Opublikowano 29 Marca 2009 Opublikowano 29 Marca 2009 zrob polerke, pewnie samochod stal gdzies przy stoczni, albo ktos dach domu malowal i resztki pylu farby przykleily sie do Twojego samochodu, mialem kiedys to samo
kepasa Opublikowano 30 Marca 2009 Opublikowano 30 Marca 2009 prawdopodobnie ten element z niby kurzem był malowany, i to gdzieś w "stodole"... polerka niewiele da... może być tak że bezbarwny jest do wymiany... podjedź do jakiegoś znajomego lakiernika to powie Ci skąd ten "kurz"... mnie się wydaje z Twojego opisu że ktoś skiepścił malowanko...
marcin6622 Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 1 Kwietnia 2009 nie sadze ,wygaje mi ze auto stalo gdzies pod drzewami czy cos,bo to schodzi ale bardzo slabo, a szmata robi sie zolta .... na szybach tez to jest,szyby sa niebieskawe, ale schodzi octem aczkolwiek slabo,jak bede mial czas to sie za to wezme,bo bedzie z tym zabawy,a na lakierze to chyba dam za jakis czas do polerki ,bo i tak mam do lakierowania zderzak i maske .postaram sie zrobic fotki.
kbibi Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Ja bym się nie zastanawiał i podjechał do lakiernika, u nas w E-g ok 120 zeta biorą, a wiec szkoda kasy na dziwne pasty, woski i próby metoda uda się czy nie , oni się znają wiec nawet jak to coś poważnego to papierem wodnym przejada a dopiero polerka pasta
GRazny Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 kbibi ma rację... ale LukaszR też ma doświadczenie w temacie... PS: w zeszłym roku malowano poszycia statków w stoczni gdańskiej - kiepski wiatr był i około 2500 samochodów na parkingu szlag trafił... mieli się sądzić ale nie wiem jak to się skończyło...
marcin6622 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2009 120 zeta biora mowisz ale za co?
lukaszr Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 120 zeta biora mowisz ale za co? Sam jestem ciekawy za co te 120 zł, bo wątpię czy tak mało kosztuje polerowanie lakieru, a jeszcze z użyciem papieru wodnego. Nie wiem komu chciałoby się w to bawić za takie pieniądze.
kbibi Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 120 zeta biora mowisz ale za co? Sam jestem ciekawy za co te 120 zł, bo wątpię czy tak mało kosztuje polerowanie lakieru, a jeszcze z użyciem papieru wodnego. Nie wiem komu chciałoby się w to bawić za takie pieniądze. te 120 to bez papieru + 20-25 zł trzeba dorzucić za element jak z papierkiem
lukaszr Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 te 120 to bez papieru + 20-25 zł trzeba dorzucić za element jak z papierkiem Bardzo dobra cena jeżeli rzeczywiście jest to polerka lakieru.
Rekomendowane odpowiedzi