kg152 Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Opublikowano 11 Kwietnia 2020 (edytowane) Witam, Przyszła kolej i na mnie - stałem się posiadaczem Audi A4 B7 :-D Historia jak wiele innych, czyli zmieniamy auto na większe :-) szukaliśmy bardziej B6 ale trafiła się "okazja" na B7. Krótko o aucie: 2.0 TDI 140km BLB 2005r. 6-gang Na zewnątrz: - Kolor: czarne uni :-D - Kit H&R - Czujniki parkowania tył W środku: - Elektryczne szyby przód, z tyłu korbki - RNSe -Podgrzewane stołki -Elektryczne, podgrzewane lusterka - Czujnik zmierzchu, Coming/Leaving Home - Lusterko fotochromatyczne - Climatronic dwustrefowy - Kierownica wielofunkcyjna i to chyba tyle co zasługuje na jakiekolwiek wyróżnienie ... choć jeszcze sporo rzeczy nie odkryłem :-D Silnik już po naprawie pompy oleju i po regeneracji turbiny. W zawieszeniu nic nie stuka, nie puka - nawet na H&Rze jest komfortowo i cicho :-D . Prowadzi się bardzo dobrze i dlatego też ten egzemplarz został kupiony :-D W poniższym temacie nie spodziewałbym się jakiegoś super projektu, tylko raczej utrzymanie w dobrej formie tego co jest :-D + ewentualne doposażenie tego co może ułatwić życie :-) auto raczej do jazdy na co dzień, a nie na zloty - projekt stoi w garażu i się kurzy :-( Z samą marką Audi jestem związany od bardzo dawna, choć do tej pory były to starsze modele bo 2x Audi 80, 1x coupe, 1x a3 8l, ale powiem szczerze że po przeczytaniu paru tematów na forum przytłacza mnie ilość funkci/opcji które można "dołożyć" do tego modelu i nie wiem od czego zacząć dłubanie :-D Na pewno regularnie będę zaglądał do tematu "DELFINEK by Karol" :-D - kolega Karol1981 już przebył drogę modyfikacji które w przyszłości bym widział u siebie :-D a po za tym auto jakiś czas temu widziałem na żywo i moim zdaniem ten projekt "trzyma się kupy" :-D Pozdrawiam Edytowane 11 Kwietnia 2020 przez kg152 1
qruku Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Witamy na forum i gratuluję zakupu b7 8 godzin temu, kg152 napisał: Zewnętrzny sline Z marką Audi jesteś jesteś od bardzo dawna jak napisałeś; więc dobrze że się nie dałeś oszukać co do zewnętrznego s-line'a robi robotę 8 godzin temu, kg152 napisał: "DELFINEK by Karol" Tak, to bardzo dobry kierunek Życzę bezawaryjności i miłego modzenia.
musti Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Witamy na forum Audi A4 Klub Polska Auto ładne , plany także na + Widzę, że jesteś ze Zgierza lub okolic także do zobaczenia gdzieś na trasie
lewiatan1989 Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Baza jest teraz rezanie - kto powiedział, że codzienne auto nie może być pomodzone Powodzenia w rezaniu i bezawaryjności
kg152 Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Godzinę temu, qruku napisał: Z marką Audi jesteś jesteś od bardzo dawna jak napisałeś; więc dobrze że się nie dałeś oszukać co do zewnętrznego s-line'a robi robotę Nie wiem czy dobrze zrozumiałem :-P ... znaczy to nie jest zewnętrzny s-line? Audi z którymi miałem / mam do czynienia nie miały s-line'ów :-P więc mogę nie nadążać - ale obiecuję poprawę :-) Godzinę temu, musti napisał: Widzę, że jesteś ze Zgierza lub okolic także do zobaczenia gdzieś na trasie Tak EZG :-) będę się rozglądał :-)
Gremlin0209 Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Opublikowano 11 Kwietnia 2020 1 minutę temu, kg152 napisał: Nie wiem czy dobrze zrozumiałem :-P ... znaczy to nie jest zewnętrzny s-line? Audi z którymi miałem / mam do czynienia nie miały s-line'ów :-P więc mogę nie nadążać - ale obiecuję poprawę :-) Tak, dokładnie. On nie ma s-line ? Gratki fury i powodzonka w modach ?
kg152 Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Godzinę temu, lewiatan1989 napisał: Baza jest teraz rezanie - kto powiedział, że codzienne auto nie może być pomodzone Niestety to już jest choroba i nie da się nic nie robić przy aucie :-D Pierwsze doposażenie auta miało już miejsce :-D wleciał ISOFIX tylnej kanapy, a że zostały mi jeszcze maty z drugiego auta to i wygłuszyłem trochę wnękę koła zapasowego :-) Tylko tyle mi mat zostało więc nie jest idealnie, ale w przyszłości poprawimy :-D 51 minut temu, Gremlin0209 napisał: Tak, dokładnie. On nie ma s-line ? To już poprawiłem, choć muszę teraz zgłębić bardziej temat bo uważałem (pomijam znaczek na listwach s-line) że listwy przy progowe ma szersze niż "normalna wersja", a zderzak rzeczywiście wyglądał na zwykły :-)
K4rol81 Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Gratki zakupu, pierwsze co to sprawdź napęd pompy oleju, regeneracja ew przeróbka na napęd jak w 1.9 I masz spokój. Tak jak koledzy pisali, sline to niestety nie masz ale wszystko do zrobienia. Co to za kit HR, coś słabo obniżył ??? Ten DELFINEK Karola to nie wiem czy dobry kierunek, trochę nudne to jego auto i na żywo wcale takie ładne nie jest ???? PS gdzie I kiedy widziałeś na żywo? Powodzenia w modach. Pozdro
kg152 Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2020 52 minuty temu, karol1981 napisał: Gratki zakupu, pierwsze co to sprawdź napęd pompy oleju, regeneracja ew przeróbka na napęd jak w 1.9 I masz spokój. Tak jak koledzy pisali, sline to niestety nie masz ale wszystko do zrobienia. Co to za kit HR, coś słabo obniżył ??? Pompa oleju już po regeneracji :-D co do H&R to symbol odczytam jak będę osłonę silnika zakładał (chwilowo jej nie ma) i będę wiedział dokładnie, ale jak na moje oko to pewnie coś koło -30mm. Z tym s-line'em trochę nie ogarniam :-P , ale tak jak pisałem - w autach które modziłem nie było takiego czegoś jak s-line, to użytkownik dopiero tworzył swój "własny pakiet" :-P Niby napis sline jest, listwy niby szersze, ale zderzaki zwykłe :-( 57 minut temu, karol1981 napisał: PS gdzie I kiedy widziałeś na żywo? To już 2 lata minęło i parę modów doszło :-D
K4rol81 Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Tak myślałem że w Łodzi, nom od tamtego czasu trochę się zmieniło. ??
kg152 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Kolejne zmiany :-) Dywaniki - mała rzecz a cieszy ... i żeby szyba była lepiej czyszczona to mgiełkowe spryskiwacze :-D teraz pozostaje odkamienić szybę i położyć Niewidzialną Wycieraczkę :-D
kg152 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Dzisiaj korzystając z pogody udało się pierwszy raz nawoskować Audi , ale następnym razem muszę zabrać ze sobą aparat bo mój telefon nie ogarnia sytuacji w tak słoneczne dni
dkdk95 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 słabo ogarnia, ale efekt i tak zauważalny
M@rcin Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Opublikowano 22 Kwietnia 2020 W dniu 12.04.2020 o 11:09, kg152 napisał: Niby napis sline jest, listwy niby szersze, ja tu nic szerszego nie widzę..... słabo
musti Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Dokładnie słabo Ci wyszły te foty , ale spokojnie coś tam widać powoli
kg152 Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 22 Kwietnia 2020 9 godzin temu, M@rcin napisał: ja tu nic szerszego nie widzę..... słabo Jakoś uwidziało się mi że normalne listwy są bardziej płaskie, ale odkąd mam B7 i rozglądam się po różnych egzemplarzach to zaczynam dostrzegać różnice :-P 2 godziny temu, musti napisał: Dokładnie słabo Ci wyszły te foty , ale spokojnie coś tam widać powoli Następnym razem wezmę aparat - powinno wyjść o niebo lepiej :-) bo na żywo lakier trochę odżył :-)
musti Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Opublikowano 22 Kwietnia 2020 36 minut temu, kg152 napisał: Jakoś uwidziało się mi że normalne listwy są bardziej płaskie, ale odkąd mam B7 i rozglądam się po różnych egzemplarzach to zaczynam dostrzegać różnice :-P Następnym razem wezmę aparat - powinno wyjść o niebo lepiej :-) bo na żywo lakier trochę odżył :-) Mam nadzieję, że niebawem zerknę i ocenię na żywo Jakie plany na dalsze modyfikacje ?
lewiatan1989 Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Opublikowano 23 Kwietnia 2020 A czym lakier potraktowałeś? No czarne lakiery są piękne ale wymagają serca ?
kg152 Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2020 21 godzin temu, musti napisał: Jakie plany na dalsze modyfikacje ? Tak właściwie na razie, to na razie jedyny plan to usunąć/poprawić rzeczy które mnie denerwują :-D i tak też dzisiaj wpadło trochę rzeczy pod maskę: Od razu trochę lepiej to wygląda :-D 8 godzin temu, lewiatan1989 napisał: A czym lakier potraktowałeś? No czarne lakiery są piękne ale wymagają serca ? Fakt faktem że jak jest wypolerowany to godzinami można patrzeć :-D Tutaj położyłem akurat BlackFire BlackICE który jest idealny jak dla mnie do ciemnych lakierów typu UNI - co nieco zakryje i jest łatwy w docieraniu, a i wytrzyma te trzy miesiące :-D
Rekomendowane odpowiedzi