Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[A4 B7] Przełącznik AUTO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć Wam! ;) 

Przegrzebałem już mnóstwo tematów odnośnie włącznika "AUTO" w A4 B7 ale wciąż satysfakcjonującej odpowiedzi nie uzyskałem...

Autko wyposażone w lusterko foto-chrom, czujnik zmierzchu i ten dziwny przełącznik AUTO, który trochę jest dla mnie zagadką, ponieważ w tym pojeździe aby gdziekolwiek móc pojechać muszę ręcznie sobie przełączyć na światła mijania. Czy to przez ten czujnik zmierzchu poprzez wykrycie "zaciemnienia" zaświecą się światła mijania a wcześniej nie mogą? Jak to ogarnąć aby w kółko nie przełączać na mijania tylko z AUTOmatu już mieć odpalone światła po włączeniu silnika?

Dajcie jakieś pomysłu bo już na prawdę zgłupiałem przez to wszystko...

W tym temacie trochę jest ale wciąż nie ma odpowiedzi na to jak zrobić z tego światła do jazdy dziennej (dokładkę w formie ledów?) Potrzebuję jakiegoś konkretnego ale mądrego rozwiązania :D 

Spoiler

Pozdrawiam!

Edytowane przez Krystianooo

Opublikowano

57 minut temu, Krystianooo napisał:

Dajcie jakieś pomysłu bo już na prawdę zgłupiałem przez to wszystko

Tak jak Kamil napisał... 

Kup moduł:

Ja kupiłem od tego gościa - ciut inny bez regulacji:

Modul-swiatel-dziennych-DRL-regulacja-mo
ALLEGRO.PL

Kup teraz na Allegro.pl za 29,99 zł - Moduł świateł dziennych DRL-regulacja mocy 20-30%...

Tu masz film jak u mnie to działa :

A tu masz schemat jak to podłączyłem - u mnie jest jeszcze clh więc nie zwracasz po prostu uwagi na moduł CLH 

IMG_20200418_123358__01.jpg

Opublikowano
  • Autor

@lewiatan1989 ten filmik właśnie obrazuje efekt, który chcę osiągnąć wraz z opisem, czyli po uruchomieniu silnika dopiero się światła zapalają, same! :D Czy byłbyś w stanie (po majówce bo wtedy będę miał też czas na zabawę tym) poprowadzić mnie "za rączkę" po kolei co i jak? Preferuję raczej "naukę" ze zdjęciami / filmami - o wiele łatwiej jest coś wykonać jak się jest laikiem! 

Opublikowano
3 godziny temu, Krystianooo napisał:

Autko wyposażone w lusterko foto-chrom, czujnik zmierzchu i ten dziwny przełącznik AUTO, który trochę jest dla mnie zagadką, ponieważ w tym pojeździe aby gdziekolwiek móc pojechać muszę ręcznie sobie przełączyć na światła mijania. Czy to przez ten czujnik zmierzchu poprzez wykrycie "zaciemnienia" zaświecą się światła mijania a wcześniej nie mogą? Jak to ogarnąć aby w kółko nie przełączać na mijania tylko z AUTOmatu już mieć odpalone światła po włączeniu silnika?

Dajcie jakieś pomysłu bo już na prawdę zgłupiałem przez to wszystko...

Tak właśnie działa funkcja AUTO w tym modelu. Przełącza AUTOmatycznie pomiędzy mijania, a dziennymi w zależności od tego, co podaje czujnik zmierzchu.

Odpalenie świateł mijania po przekręceniu kluczyka możesz mieć w trybie skandynawskim ale wtedy sama funkcja auto już mija się z celem bo nie ma czego przełączać.

Sytuację, kiedy nie masz fabrycznych drl wyjaśnili już koledzy.

Opublikowano

To może napiszę jak to wygląda u mnie.

MCE F + fotochrom + włącznik auto + DRL w kierunkach na przekaźniku.

Włącznik w trybie auto zmierzch zapala się mijania i mogę normlanie używać drogowych. W dzień palą się ledy jako DRL w kierunkach. Przełącza się automatycznie. Do tego mam przełącznik DRL + CLH. Ledy mam sterowane masą, więc mogę DRL wyłączyć w dzień bez dotykania włącznika auto (tryb na jazdę po DE chociaż nawet tam latam na DRL). Wszystko działa automatycznnie i jest sterowane przez MCE. Jedynie ledy są sterowanie przekaźnikiem. Zasilanie mam z pompy paliwa, aby działały dopiero po odpaleniu, a nie przed odpaleniem. DRL mogę wyłączyć ori włącznikiem DRL bo on steruje masą i odcina mi po prostu masę na przekaźnik od DRL.