Biggi Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Hej, Koledzy, znacie kogoś z forum, lub może macie zaprzyjaźnionego, sprawdzonego mechanika, który wymontuje turbinkę i ją dobrze wyczyści? Bez naciągania na koszta? Mój mechanior chce ją tylko wymontować (nie robi turbin) i oddać firmie (niestety nie wiem jakiej) i wtedy dopiero poznam koszta, a boję się, że zaczną się hocki klocki w postaci: łoooo Paaaanie...trzeba regenerować (a była regenerowana lekko ponad rok temu przez poprzedniego właściciela). Może akurat ktoś coś z Was zna? Byłbym wdzięczny za info.
R4xx Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Witam, Trochę dziwi mnie, że po stosunkowo świeżej regeneracji występuje taki problem. Przy poprawnym eksploatowaniu samochodu i dobrze przeprowadzonej regeneracji, powinno być wszystko w porządku.
Biggi Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 30 Kwietnia 2020 (edytowane) Generalnie żona sprzedającego używała auta i on sam przyznał, że uprawiała przysłowiowy PSJ. Raz w tygodniu brał od niej auto i przeganiał na ostro po obwodnicy. Chciałbym po prostu usunąć ten kłopot, chyba, że spóbuję specyfików do dolotu, ale z tego co się naczytałem to nic nie daje. PS. Zdecydowałem się odstawić furmankę do VAG Bauer Service. Mam nadzieję, że będzie wszystko spoko. Edytowane 30 Kwietnia 2020 przez Biggi
Ziewal Opublikowano 4 Maja 2020 Opublikowano 4 Maja 2020 (edytowane) Lepiej trafić nie mogłeś, Krystian jest najlepszy Edytowane 4 Maja 2020 przez Ziewal 1
Biggi Opublikowano 4 Maja 2020 Autor Opublikowano 4 Maja 2020 Dziś odstawiam furę i może przy okazji poproszę o ogólne sprawdzenie kondycji silnika
Ziewal Opublikowano 4 Maja 2020 Opublikowano 4 Maja 2020 Ja w piątek będę u Krystiana, jak twoje jeszcze będzie stało to oblukam ?
Ziewal Opublikowano 8 Maja 2020 Opublikowano 8 Maja 2020 I co zadwowlony jesteś z Krystiana ? Wiem, że turbo czyszczone, egr nie domykał bo zawalony, gruszka i podciśnienie ?
MaTeo85 Opublikowano 8 Maja 2020 Opublikowano 8 Maja 2020 19 minut temu, Ziewal napisał: I co zadwowlony jesteś z Krystiana ? Wiem, że turbo czyszczone, egr nie domykał bo zawalony, gruszka i podciśnienie ? Wojtek ale Ty szpieg jesteś hehe
Ziewal Opublikowano 8 Maja 2020 Opublikowano 8 Maja 2020 No byłem zrobić w końcu tempomat i powiem wam, że Krystian to geniusz bo znalazł problem i rozwiązał w sekundę, wystarczylo odciąć fabryczny kabelek masowy który działał z multi a z manualem powodował błąd ?
Biggi Opublikowano 12 Maja 2020 Autor Opublikowano 12 Maja 2020 (edytowane) Kurcze sorki temat mi umknął jakimś cudem z powiadomieniem. Jak dla mnie: mistrzostwo świata!! Konkret na maksa. Już jak podjechałem i jak zgasiłem auto to juz skrzywił usta że brzydko gaśnie i pewnie klapa gasząca Kuuurde takich ludzi ze świecą szukać. Poprosiłem o przetrzepanie auta i oprócz kierowniczek turbo i EGR do wymiany (poszła całość zamiast tylko gruszki do klapy) powiedział, że od strony mechanicznej nie może się do niczego przyczepić, może poza lekkimi drganiami chyba od kół przy prędkości 120 kmh, ale to będę musiał pojechac na nowo wyważyć koła. Bardzo mi zależało, żeby ktoś doświadczony sprawdził auto i nie zawidołem się. Na chwilę obecną z całego serca polecam @Ziewal i jak oceniasz me auto? Jeszcze nie przerejestrowany Jutro jedzie do blacharza lakiernika na usunięcie "skaz" Po lakierniku i blacharzu przyjdzie czas na wiruska Potem już na spokojnie wymiana elementów w środku typu tunel i pierdółki. Edytowane 12 Maja 2020 przez Biggi
Ziewal Opublikowano 12 Maja 2020 Opublikowano 12 Maja 2020 Byłem w piątek rano a Ty we czwartek odebrałeś więc nie miałem okazji zobaczyć
Biggi Opublikowano 12 Maja 2020 Autor Opublikowano 12 Maja 2020 Aaa..racja....myślalem , że w czwartek jednak byleś i widziałeś
Rekomendowane odpowiedzi