Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

rozrząd 180 240 tys km

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,  w swoim audi a4 b8 2.0 143 KM wymieniłem rozrząd przy 180 tyś przebiegu, na chwilę obecną mam przejechane 240tyś. Co ile km powinno się wymienić rozrząd przy kolejnych wymianach a także jakiej firmy założyć rozrząd?

Opublikowano

Jak na zamienniku to już powinieneś wyminiac :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 4.05.2020 o 19:23, Damiano777 napisał:

Cześć,  w swoim audi a4 b8 2.0 143 KM wymieniłem rozrząd przy 180 tyś przebiegu, na chwilę obecną mam przejechane 240tyś. Co ile km powinno się wymienić rozrząd przy kolejnych wymianach a także jakiej firmy założyć rozrząd?

No ja bym już wymieniał rozrząd, a osobiście mam założony INA i pompa wody HEPU .

Opublikowano

To tez zależy jaki rozrząd jest założony . Generalnie 60 tys to mało... i ja bym go nie zmieniał. SKF produkuje choćby paski o przedłużonej żywotności ( ma biały kolor). Ale rozrząd typu INA to odpowiednik oryginału ( często są te same co oryginał, napinacze Litenz itp.) tak wiec powinno się zmieniac co tyle ile producent zaleca

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

SKF po 3tyś. km szajs 

StillSnapshot000001.jpg

20200811_191026.jpg

20200813_213818.jpg

Opublikowano
2 godziny temu, KYLO123 napisał:

SKF po 3tyś. km szajs 

Ale bo co? Produkowany w Chinach? 90% części jest tam robionych, wnerwia mnie jak ludzie piszą, że chińskie to szajs, tam jak wszędzie, jak zapłacisz tak masz, przez ostatnie 30 lat, wpompowali tyle pieniędzy w know how, maszyny, naukę, że oni wiedzą co robią, różnica jest w sile roboczej, masowości produkcji, to zbija głównie ceny. Normy jakości są takie same. Durny przykład, telefony Samsunga, są droższe niż w Korei, pomimo tego, że są w Chinach produkowane. To że trafiłeś taki pasek, to równie dobrze może być zły montaż, bo dla mnie ewidentnie obciera krawędzią i nie leży równo na kołach, zepsuty napinacz, czy krzywa rolka prowadząca, do tego jest nierówno wytarty... Ewentualnie miałeś pecha i trafiłeś jedną z wielu milionów części, które jakoś przeszły przez kontrole, będąc uszkodzonymi. Swoją drogą, nie wiem dlaczego tego nie reklamujesz... 

Edytowane przez Talpa

Opublikowano

zareklamowałem, zwrócą kase [tyle dobrego] okazuje się że ,, shit metal '' ,

pompa i rolka polegly niszcząc przy tym pasek

Opublikowano

Co do tematu, rozrząd zmienia się co 120k, dlatego raz na te 6 lat?120k warto wydać 700-800 zł na kompletny rozrząd INA. Kumpel mechanik zawsze bierze paski Contitech, rolki i napinacze z INA a pompę wody z HEPU, nigdy, jak przez 5 lat robi rozrządu, jeszcze nikt nie przyszedł z reklamacją na pompę wody/rolki/paski.

Opublikowano

ja zmieniam co 60-70k ,Ktoś wie czy rolki i napinacz INA nie są przypadkiem NTN Japan ?

Contitech przynajmniej ma na pudełku date ważności ale są to twarde paski.

każdy poleca NSR +HEPU 

ale INA + HEPU też chyba będzie ok taki zakupie skoro polecacie :)

Opublikowano
16 minut temu, KYLO123 napisał:

ja zmieniam co 60-70k ,Ktoś wie czy rolki i napinacz INA nie są przypadkiem NTN Japan ?

Contitech przynajmniej ma na pudełku date ważności ale są to twarde paski.

każdy poleca NSR +HEPU 

ale INA + HEPU też chyba będzie ok taki zakupie skoro polecacie :)

Jak bierzesz z pewnego źródła to dostaniesz to za co zapłacisz  :)

Opublikowano

z Inter Carsu ,ale jak widać  nie bardzo części tam mają ,rok temu pasek Contitech w audi 80 naderwany [wierzchnia guma] jakby go ktoś nożem przeciął w pore  zobaczyłem i wymieniłem