zNumeRaz Opublikowano 5 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2020 Witam mam problem z audi a4 b5 1.6 podczas jazdy zarówno na gazie jak benzynie jak wciskam sprzęgło obroty szybko mi spadają do zera i samochód gaśnie albo czasami zdarzy się że odbije,również poczas stania obroty faluja i gaśnie.Na gazie auto czesto szarpie.Może pod powiecie co to może być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majk009 Opublikowano 8 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 U mnie coś podobnego powodowały wtryski od LPG. Jak długo masz tą instalacje i co w niej siedzi? Najlepiej zacząć od podłączenia kompa i sprawdzenia błędów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zNumeRaz Opublikowano 9 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 Mam już kilka lat,instalacja lpg stag.Byłem u gazownika ale nie znalazł wejścia w instalacji żeby podłączyć komputer,masakra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przem8 Opublikowano 9 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 W samym Lublinie to możesz próbować do warsztatowni, Rogowskiego w Snopkowie, niedaleko Lublina. Koło Lublina jest jeszcze forumowy kolega soul87 ale w czasach pandemii unika kontaktu Nikogo więcej nie ma do polecenia w regionie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zNumeRaz Opublikowano 9 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 W którym miejscu moze może być przełącznik na benzyne bo w środku auta nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majk009 Opublikowano 9 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 Jeżeli masz staga to powinieneś mieć w środku coś takiego. Kółko z "B/G" lub AC to przełącznik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zNumeRaz Opublikowano 9 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 No niestety nie mam nic w środku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przem8 Opublikowano 9 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 (edytowane) A nie jest skitrany w popielniczce lub we wnęce jakiejś? Musi gdzieś być. Ile masz to auto? Edytowane 9 Maja 2020 przez przem8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zNumeRaz Opublikowano 9 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 Sory to instalacja elpigaz.Auto mam 3 lata nic sie nie działo aż do teraz właśnie.Mam tylko pokazane pod kierownicą kropeczki ile mam gazu ale tam nie ma żadnego przełącznika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przem8 Opublikowano 9 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 9 minut temu, zNumeRaz napisał: Sory to instalacja elpigaz.Auto mam 3 lata nic sie nie działo aż do teraz właśnie.Mam tylko pokazane pod kierownicą kropeczki ile mam gazu ale tam nie ma żadnego przełącznika I tym samym przełączasz na pb. Musisz to przytrzymać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zNumeRaz Opublikowano 9 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 O to chodzi że tam nie ma żadnego przycisku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przem8 Opublikowano 9 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 Poka fotę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zNumeRaz Opublikowano 9 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przem8 Opublikowano 9 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 Przytrzymujesz ten kwadracik i Ci się wyłącza zasilanie lpg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zNumeRaz Opublikowano 11 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 Niestety przycisk nie działa ale podczas odpalania rano dzieje sie również to samo na benzynie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majk009 Opublikowano 11 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 Możesz jeszcze odłączyć aku na 10-15min i potem pojeździć tylko na benzynie. Jeżeli byłoby ok to wina LPG, ale tak jak pisałem prędzej najlepiej jeszcze sprawdzić błędy czy to w sterowniku LPG czy sterowniku silnika. Złącze diagnostyczne masz w miejscu połączenia centralki ze sterownikiem i chyba będzie podobne do takiej złączki Pierwsza lepsza instrukcja w necie od Elpigaz - czyli raz wcisniesz kwadracik i jedziesz n PB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zNumeRaz Opublikowano 11 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 Problem jest w tym że jak odpalam na benzynie to zaraz mi się przełącza na gaz a przycisk nie działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przem8 Opublikowano 11 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 To zakręć butlę i się przerzuci na benzynę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zNumeRaz Opublikowano 15 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 Odpiołem przepływomierz i praktycznie wszystkie objawy zniknęły czyli może sugerować że przeplywomierz jest do wymiany ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi