kedo666 Opublikowano 24 Maja 2020 Opublikowano 24 Maja 2020 (edytowane) Witam wszystkich w moim "Garażu" Na wstępie chciał bym powiedzieć ,że ciesze się z powrotu na forum bo czuje że brakowało mi was i wieczornych buszowań po forum przy herbacie Wcześniej miałem przyjemność trochę spędzić z wami czasu razem z moją "sierotką" może ktoś kojarzy foto By @FroS-t na jednym z spotów A4 Następnie był krótki epizod z A6 C6 3.0 TDI lecz uważam go za nietrafione więc nawet nie będę tutaj nic więcej mówił o tym aucie I w końcu mój "aktualny" projekt to Audi A8 D2 w wersji Long kilka słów o tym aucie i jego wyposażeniu : Audi A8 D2 FL Long Rok produkcji 1999 Pierwsza Rejestracja 2000 Napęd 4.2 V8 Quattro AQF Skrzynia Tiptronic 5 biegowa Przebieg 330 tysięcy km Aktualny Wyposażenie: • -Xenon plus • -podwójne szyby • -Szyberdach • -tapicerka skórzana komfort plus • -fotele przód regulowane elektrycznie grzane z pamięcią. • -elektryczna regulacja pasów bezpieczeństwa • -grzana tylna kanapa z regulacją lędźwi • -telefon Nokia+ drugi telefon na tylnym tunelu • -rolety bocznych tylnych drzwi • -el. Roleta tylnej szyby • -navi plus • -zmieniarka 6 cd • -tempomat • -sufit i boczki alcantara • -cichy alarm • -elektrycznie regulowana kierownica I wiele innych których nie pamiętam kilka zdjęć A8 niestety robione kalkulatorem bo jestem zajęty pracami przy sercu tego auta zdjęcie po sprowadzeniu z Niemiec bardziej aktualne Lista Modów : Nowe Zaciski przód Audi A8 D3 Gwint z regulacją twardości od ST Suspension Air Ride od Mapeta z własną zabudową Dystanse Nowe gładkie ramki tablicy In progress Naprawy : 305 tyś Remont silnika w dobrze znanym serwisie SMP kilka fotek . 325 tyś Duży serwis: filtry oleje , łożysko tył nowe ,komplet tarcz klocków tył , całe zawieszenie wielowahaczowe z przodu , regeneracja zacisków tył , regeneracja alternatora , nowy wentylator klimatyzacji , komplet świec zapłonowych , przeguby x2 , nowy Napinacz , nowy wąż pompy wspomagania i reszty nie pamiętam jakieś foto z kilkoma gazetami . 326 tyś Wymiana sprzęgła hydrokinetycznego + olej w skrzyni i nowy filtr , nowy uszczelniacz na końcu skrzyni . 326 tyś Nowe felg po regeneracji w piecyku + nowy zestaw opon cały komplet na lato 329 tyś nowe opony zimowe komplet . 333 tyś tutaj standardowy serwis plus pierwsze mody dla tego auta i foto relacja związana z pracami w końcu zaciski od d3 z pełną regeneracją tutaj pracę z zabudową pod AIR RIDE który skompletowałem . a tutaj zabudowa zamiast popielniczki będą ukryte zegary tak żeby wnętrze nadal zachowało swój oryginalny wygląd powietrze będzie na gwincie z regulacją twardości od ST Suspensiona wersja ST XA generalnie super opcja bo paczka przyszła prosto z fabryki kw to są identyczne flaki co KW V2 tylko zabezpieczenie inne niż w KW ale dodam że cena również jest dużo inna także moim zdaniem warto ale więcej powiem po upływie jakiegoś czasu i użytkowania tutaj kilka detali żeby poprawić również estetykę tego auta aktualnie trwają już tylko pracę związane z montażem pneumatyki jeśli wszystko będzie na miejscu i wysprzątane bo między czasie wpadła też maszyna DA od ADBLa i kilka ciekawych produktów to na pewno dodam zdjęcia z bagażnika jak to wszystko wygląda i na zewnątrz wiadomo Edytowane 1 Sierpnia 2020 przez kedo666
qruku Opublikowano 2 Lipca 2020 Opublikowano 2 Lipca 2020 Hej, piękne D2 Co się silnikowi podziało że remontowałeś ? Powodzenia w dalszym modzeniu
qruku Opublikowano 2 Lipca 2020 Opublikowano 2 Lipca 2020 5 godzin temu, szafa napisał: Teraz tylko jakieś grubsze koło Dla mnie to co ma jest najlepsze do tego modelu, 20 calowy multispoke
kedo666 Opublikowano 2 Lipca 2020 Autor Opublikowano 2 Lipca 2020 14 godzin temu, szafa napisał: Teraz tylko jakieś grubsze koło ogólnie następny mod jaki jest planowany to raczej wydech cały od początku do końca z kwasówki i ładnie z przepustnicą od Astona Martina i na koniec jak już będzie wszystko porobione na sztosik to będzie koło ale to trzeba mieć na prawdę dużo hajsu w tych rozmiarach coś z dużą szerokością i dużym rantem ręcznie skręcane to bardzo duża kasa więc to sobie zostawiam jako wisienka na torcie . 9 godzin temu, qruku napisał: Hej, piękne D2 Co się silnikowi podziało że remontowałeś ? Powodzenia w dalszym modzeniu Hej dziękuje staram się chociaż od nie dawno dopiero zaczynam coś z wyglądam bo raczej walczyłem z mechaniką tylko , silnik to problem byłego chwilowego właściciela który ugotował jeden słupek bo nie widział że wisko mu padło ... no i musiał robić remoncik ale w bardzo fajnym miejscu także jestem zadowolony , dzięki będę się starał do 25roku tego autka skończyć projekt i nazwać go klasykiem mam nadzieje że zdarzę bo taki jest plan .
jedrekx Opublikowano 6 Lipca 2020 Opublikowano 6 Lipca 2020 no fajny jest, fajny! muszę go obejrzeć w realu
kedo666 Opublikowano 8 Lipca 2020 Autor Opublikowano 8 Lipca 2020 W dniu 6.07.2020 o 09:01, jedrekx napisał: no fajny jest, fajny! muszę go obejrzeć w realu Spoko zapraszam od godziny 17 w sobotę na Iławską będzie Pikink DKG udało się dostać także pogadamy jak za dawnych lat , dzięki
jedrekx Opublikowano 9 Lipca 2020 Opublikowano 9 Lipca 2020 11 godzin temu, kedo666 napisał: Spoko zapraszam od godziny 17 w sobotę na Iławską będzie Pikink DKG udało się dostać także pogadamy jak za dawnych lat , dzięki niestety urlop od weekendu :/ ja na razie się nigdzie nie pokazuje Passeratti
kedo666 Opublikowano 10 Lipca 2020 Autor Opublikowano 10 Lipca 2020 W dniu 8.07.2020 o 21:39, Picia napisał: Pięknie się prezentuje. dzięki bardzo motywuje W dniu 9.07.2020 o 08:08, jedrekx napisał: niestety urlop od weekendu :/ ja na razie się nigdzie nie pokazuje Passeratti no szkoda ciężko się złapać trzeba jakoś z reaktywować spoty , a gdzie A6 już pogoniłeś ?
jedrekx Opublikowano 10 Lipca 2020 Opublikowano 10 Lipca 2020 Do Kalisza poszło i póki co z firmy wziąłem Passata żeby mieć czym jeździć
Picia Opublikowano 14 Lipca 2020 Opublikowano 14 Lipca 2020 Od zawsze chcialem kupić a8 d2 ale .........jest jeszcze na tym zawieszeniu petarda.
kedo666 Opublikowano 16 Lipca 2020 Autor Opublikowano 16 Lipca 2020 W dniu 14.07.2020 o 11:38, Picia napisał: Od zawsze chcialem kupić a8 d2 ale .........jest jeszcze na tym zawieszeniu petarda. dzięki bardzo kolego , no jeszcze jak wszystko pójdzie dobrze to w sobotę wpadnie nowe koło mam nadzieje że siądzie ładnie bo walnie po kieszeni konkret kobita przeżyć nie może haha
K4rol81 Opublikowano 16 Lipca 2020 Opublikowano 16 Lipca 2020 Piękna sztuka, dopieszczona i na fajnym zawiasie .
kedo666 Opublikowano 22 Lipca 2020 Autor Opublikowano 22 Lipca 2020 W dniu 17.07.2020 o 23:29, Picia napisał: Wstaw zdjęcia na nowej feldze czekamy. sorki ale tyle się działo ostatnio że nawet nie miałem czasu cyknąć mam tylko coś takiego na szybko jak siadło 3
Picia Opublikowano 23 Lipca 2020 Opublikowano 23 Lipca 2020 No nie mam pytań petarda.A co to za kółko?
Rekomendowane odpowiedzi