Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 TDI PD] Drgania auta podczas ruszania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak w temacie wyzej borykam sie z problemem wibracji( drgan,telepania) podczas ruszania z jedynki

mial ktos z Was taki problem co moze byc przyczyna?

dzieje sie to juz od bardzo dawna(3 - 4 lata)

Opublikowano

Poduszki kiedyś wymieniałeś? 

Opublikowano
  • Autor

poduszki nowe ori , troche ponad rok temu

skrzyni tez poducha wymieniiona na nowa lema

Opublikowano

Może sprzęgło zaczyna niedomagać bądź dwumas jeśli posiadasz?

Poduszki kupowałeś w ASO czy masz jakiś dostęp do ORI w lepszej cenie? Pytam bo też czeka mnie wymiana a w ASO niestety wołają krocie.

Opublikowano
  • Autor

aso gdansk, zaplacilem cos kolo 900zl

Opublikowano

Takie drgania przy ruszaniu to powiązałbym raczej z dwumasą... jeśli poduchy, półosie OK.

Opublikowano
  • Autor

przebieg auta 436 tys a dwumas siedzi jeszcze ori , wiec moze doberze mowisz Kamil

Opublikowano

Miełem takie objawy jeździłem. Następnie sprzęgło zaczęło się ślizgać komplet wymieniony objawy ustały. 360k przebieg 

Opublikowano
  • Autor

musze mocniej przytrzymywac na sprzegle bo jak puszcze zbyt wczesniej dostaje takiego kankurka jakby z przodku

Opublikowano

Miałem to samo, z początku lekkie szarpanie przy ruszaniu zwłaszcza pod górkę, później coraz bardziej aż w końcu zaczęła napieprz.... dwumasa tak,że w środku jak w Ursusie. Wymiana kompletu sprzęgło+dwumas załatwiło definitywnie problem.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Hej Panowie nie chce zakładać nowego tematu i chciałbym zapytać w tym odnośnie sprzęgła i dwumasy,gdyż ostatnio zauważyłem że zaczęło coś terkotac przy ruszaniu na półsprzegle bez gazu. Co zauważyłem jeszcze to tego objawu terkotania nie ma jak włączę klimatyzację ?. Czy ktoś z Was miał podobny przypadek i czy to koniec dwumasy bądź sprzęgła a może coś innego ??? Na liczniku 400 tys. Przy gaszeniu silnika nie ma odgłosów stukania czy terkotania. W pracy sprzęgła i zmiany biegów również nie zauważyłem nic złego.

Opublikowano

OK dzieki Kamilu za odpowiedz sprawdze i dam znać czy to to :wink:

Opublikowano
W dniu 15.06.2020 o 21:57, indyczes napisał:

Miałem to samo, z początku lekkie szarpanie przy ruszaniu zwłaszcza pod górkę, później coraz bardziej aż w końcu zaczęła napieprz.... dwumasa tak,że w środku jak w Ursusie. Wymiana kompletu sprzęgło+dwumas załatwiło definitywnie problem.

Szarpalo jak miałeś na pół sprzęgle i dawałeś gazu? A jakieś objawy padającej dwumasy przy gaszeniu miałeś?