Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[S4 B8.5] 3.0 TFSI - CARMA Black Optic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema wszystkim!

UPDATE !!!

Wjechały felgi od s5 - 9J et 33  19' stki w matt graficie :) - poprzednie rotory wylądowały u przyjaciela w jego białej a4)

Zmienione koło pasowe kompresora na mniejsze 

Zrobione ECU i TCU  u Gregora w Jaśle obecnie (450 HP)

Wrzucony carbonowy dolot APR

Swap hebli od Gibsona (pozdrawiam i polecam) czekają na montaż (Przód od a7 tył od sq5) w kolorze czerwonym competitione - zdjęcie poniżej :)

Wrzucony grill od rs4 

Przyciemnione szyby na 36% zielonkawą folią - wyglądają jak kocur!

Usunięte wszelkie wgniotki, zrobiona korekta lakieru, i położona ceramika pro elite

110080859_760116678091626_3463759607315793140_n.jpg117798105_3232213786824804_5663488105683833471_n.jpg
WhatsApp Image 2020-08-06 at 21.00.49.jpeg
Prezentuję wam mojego złoma a raczej złomkę CARMĘ - od gry Carmageddon ;)

WAUBGAFL8EA118811-vehicle20200312170809.jpgWAUBGAFL8EA118811-vehicle20200312170831.jpgWAUBGAFL8EA118811-vehicle20200312170851.jpgWAUBGAFL8EA118811-vehicle20200312170959.jpg98124721_247470166472508_601311579106967552_n.jpg

Jako że Teksas w rankingu stanów rozjeżdżających zwierzęta zajmuje piąte miejsce (koło 60K rocznie :shock3: ) to na pierwszy rzut oka można było wywnioskować z jakiego typu kolizji pochodzą uszkodzenia :D 
deer-accidents-on-tx-roads.jpg

Przyjechała do mnie w maju i obecnie czeka na swoją kolej do odbudowy  :) 

Rok 2014
Przebieg 94.000 KM

Wersja Premium Plus z nagłośnieniem od B&O, ogólnie wyposażenie wypas, praktycznie max bez jakiś siatek na zakupy w bagażniku i kilku tego typu pierdół które dodają w Prestige.

Dla zainteresowanych mogę wrzucić Dekod Vinu na którym jest cała lista wyposażenia.
Pakiet Black Optic (Czarne lusterka, grill i ramki okien w drzwiach)

Felunek 19' Rotor 8.5J 43 ET 

Pirelli PZero 255/35 R19 - gumy prawie nowe B)

Nie jestem tu z przypadku - od dawna (w sumie odcinka top gear) interesował mnie dokładnie ten model w tym kolorze z opcją Black Optic // Trim Premium Plus i po dwóch miesiącach intensywnego szukania udało się znaleźć sztukę ze średnim przebiegiem i niewielkimi uszkodzeniami ale przede wszystkim też udokumentowaną historią. 

Dlaczego zdecydowałem się na zakup samochodu z USA? Od razu powiem, że nie chodziło o oszczędność, i dla tych którzy myślą że zakup samochodu w stanach to super okazja od razu powiem że tak nie jest. Nigdy nie wiesz dokładnie co się stało- kupujesz samochód na podstawie zdjęć aukcji i nie masz zbytnio możliwości sprawdzenia go wcześniej. Koszy naprawy mogą przewyższyć twoje założenia, dolar może pójść w górę, trwa to długo itd.
Przekonało mnie jedynie to, że miałem 100% pewności że to pierwszy incydent tego samochodu, inaczej mym się nie piermandolił i kupił kilka razy klepane u nas za jakieś 80.000+

Cena 11.000$

Oto link do auckji: 
https://www.copart.com/lot/30104350/Photos

CAŁOŚĆ Pod dom z naprawą z ręką na sercu czyli oryginalne części itp. ok. 70.000 zł w czasie gdy pisałem tego posta znalazłem s4 2014 na otomoto z podobnym przebiegiem ale po potężnym dzwonie i po drugiej probie sprzedażny po naprawie za cenę 96.000.

Czy będę do przodu? Nie sądzę... na pewno nic mnie nie powstrzyma żeby te "extra money" dołożyć do samochodu.

I tu pytanie do was:

Po detailingu auto jedzie na czyszczenie nagaru i stage 2+ tuning do jasła u gregora10 - ktoś już u niego był i może ma jakieś cenne spostrzeżenia?

Szukam idealnych felg i waham się miedzy 19' a 20'.. stance flush na równo lub bardzo równo z błotnikiem.Tu prośba do was -  Podsyłajcie propozycję!
Tu ważne---> Czy mogę do tego modelu włożyć koła o całkowitym rozmiarze 27" gdy dedykowany jest 26" ? wiem że to wpłynie na pomiary toczenia ale może da się to skorelować komputerem? 

Planuje przyciemnić szyby 40% przód 50% tył (wiem że to illegal) ale powiedzmy że się z tego wytłumaczę. - Jeśli znacie kogoś dobrego w Krakowie dawać znać!

Chętnie posłucham doświadczeń innych odnośnie modyfikacji i opłacalnych rozwiązać w kwestii wydechu:)
Odkupię części do body w dobrym stanie - gównie carbon - dyfuzor tył, lotka, front lip i zarysy przedniego zderzaka.

Naprawiana jest w warsztacie który zajmował się też sprowadzeniem samochodu- mają spory staż i renomę ale na razie nie chce chwalić dnia przed zachodem słońca ;)

Uszkodzenia: 

-Przednia szyba - do wymiany - kupiona zamiennik

-Zderzak lekko pęknięty - do wymiany - kupiony oryginał

-Lewy błotnik - do wymiany - kupiony oiryginał

-Lewa Lampa - do wymiany - wymieniam na dwie europejskie oryginalne

-Wkład lusterka - do wymiany - fotochrom kupiony

-Maska wgnieciona i zarysowana  kopytami lub rogami ( sick :D )  - do wymiany - kupiona oryginalna

I to na szczęście tyle. Łatwo ogarniecie ile mniej więcej z robotą wyjdzie... robi się okrągła sumka :)

Dodatkowe prace:
-Grill rs4 (obecny mogę odsprzedać- pisać na priv ;))
-Ceramika full na 4 lata
-Odnowa środka w cenie choć powiem że nie ma się do czego przyczepić nawet kierownica jak nówka.

-Zmiana kierunkowskazów na europejskie dynamiczne
-zmiana mocowania tablicy rejestracyjnej z tyłu na europejską

Piszcie śmiało, odpowiem na wasze wszystkie pytania! Elo!

WAUBGAFL8EA118811-vehicle20200312170831.jpg

110080859_760116678091626_3463759607315793140_n.jpg

Edytowane przez S4rote
Update!

Opublikowano

Fajne autko po naprawie będzie rakieta,

Uszkodzenia nie są aż tak wielkie widziałem dużo gorsze  amerykance powypadkowe .

Polak  da rady będzie jak nowa z salonu.

Jedynie modlić sie żeby benzyna została w tej cenie co teraz.

Tam w USA mają tanią nafte więc mogą sobie pozwolić nawet ns 4 litrowe silniki.

U nas po wyborach skoczy cena PB95 pewnie znowu na 5 zł.

Edytowane przez slawinho

Opublikowano

Fajna, podoba mi się S4  w sedanie, cena zakupu spora ale jak dla siebie to sobie pewnie skalkulowałeś, uszkodzenia drobne ale i tak większość elementów przodu do wymiany i się nazbiera

Opublikowano

Fajna :thumbup1: , pewnie płynęła razem z moją :D

3 godziny temu, S4rote napisał:

Jako że Teksas w rankingu stanów rozjeżdżających zwierzęta zajmuje piąte miejsce (koło 60K rocznie :shock3: ) to na pierwszy rzut oka można było wywnioskować z jakiego typu kolizji pochodzą uszkodzenia :D 

To akurat prawie każda na aukcji ma w opisie :D . Po takim uszkodzeniu to raczej zająca musiała eSka ustrzelić , a nie łosia :decayed: 

Nie chciałeś tego sam złożyć ? - no , może za wyjątkiem szyby . Do twojej graty  myślę że kupiło by się w kolor , a składanie maks 3/4 godziny na spokojnie .

Jeśli chodzi o benzynę to napewno bardziej opłaca się ciągnąć z Stanów , chociażby ze względu na przebiegi , i trafienie  mało uszkodzonych . 

Działaj Panie :D , lusterka składane trzeba dołożyć do tego fajnego wyposażenia :wink: .

Opublikowano

Chcesz sprzedać te koła?

Jestem zainteresowany

Opublikowano
  • Autor
7 godzin temu, Dev napisał:

Chcesz sprzedać te koła?

Jestem zainteresowany

właśnie koła już zaklepał znajomy ,chyba że nie weźmie ostatecznie to dam znać :)

Opublikowano
  • Autor
9 godzin temu, slawinho napisał:

Fajne autko po naprawie będzie rakieta,

Uszkodzenia nie są aż tak wielkie widziałem dużo gorsze  amerykance powypadkowe .

Polak  da rady będzie jak nowa z salonu.

Jedynie modlić sie żeby benzyna została w tej cenie co teraz.

Tam w USA mają tanią nafte więc mogą sobie pozwolić nawet ns 4 litrowe silniki.

U nas po wyborach skoczy cena PB95 pewnie znowu na 5 zł.

Dzięki :) jeli chodzi o paliwo to nie przejmuje się, firma sponsoruje :D

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

a tył od sq5 to czasem nie tarcza 330mm czyli to samo co w serii s4 b8/b8.5 ? jedynie w kolorze różnica?

Opublikowano

Gratki autka i wielki plus za szczery, prawdziwy i dokładny opis z podaniem konkretów cenowych :thumbup1:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Myslalem, ze nic się nie dzieje, a tu po prostu aktualizacja pierwszego postu. 

Ten dolot wygląda obłędnie! Mam apr carbonio w 2.0t ale w połowie tak dobrze nie wygląda:) oj tak patrzę na s4 jak Twoja i kusi zmienić auto ?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jak ten otwarty dolot sprawuje sie na codzień :mysli: Cały czas rozkminiam między tym APR co masz a wersją zamkniętą z IE. Mam chrapke na APR ale boje się, że na dłuższą mete ten dolot może być upierdliwy, przynajmniej tak słyszałem :D Jak z dźwiękiem przy prędkościach autostradowych 120-140 i przy spokojnej jeździe? Kompresor cały czas nie daje o sobie zapomnieć czy jednak budzi się tylko mocnieszym wciśnięciu gazu? Pozdrawiam i gratki auta :D