rikokodo299 Opublikowano 29 Marca 2009 Opublikowano 29 Marca 2009 Witam wszystkich :) Proszę mi powiedzieć w jakiej kolejności powinny gasnąć kontrolki w sprawnej Audi A4 1.9 TDI 1999-2000r. do momentu ustawienia kluczyka w pozycję uruchomienia rozrusznika. Proszę mi podać opis kontrolek. Z każdą odpowiedz z góry dziękuję :)
soolek Opublikowano 29 Marca 2009 Opublikowano 29 Marca 2009 U mnie jest chyba następująco (od tyłu): - aku (po zapaleniu oczywiście) - immo - poduszka - i jeszcze jakieś, ale tak szybko gasną, że nie pamiętam :>
Dasiek Opublikowano 29 Marca 2009 Opublikowano 29 Marca 2009 do momentu ustawinia(bez odpalania): -immo -airbag -swiece(ale to w zaleznosci czy zimny czy cieply)
bin85 Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Jak już o kontrolkach mowa to czy kontrolka oleju powinna gasnąc przed odpaleniem czy jak to jest w innych samochodach dopiero po odpaleniu silnika.
domelq Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Opublikowano 30 Kwietnia 2009 dyskusja było na temat przedliftowych i... gasnie różnie jak chce prawie u każdego inaczej, ale prawie zawsze najdłużej trzyma poducha
Uneek Eth Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Opublikowano 30 Kwietnia 2009 U mnie również najdłużej trzyma airbag.
rikokodo299 Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Ja odpalam silnik jak zgaśnie kontrolka od świec żarowych i pojawia się napis "OK" na inne nie czekam, dobrze robię.
Sztomel Opublikowano 1 Maja 2009 Opublikowano 1 Maja 2009 dobrze robisz, zgaśnięcie kontrolki świec żarowych jest sygnałem wysyłanym przez sterownik silnika dla kierowcy, że ten w tym czasie może uruchomić silnik, niepokoić się trzeba dopiero wtedy jeśli po uruchomieniu silnika jakaś istotna dla bezpieczeństwa jazdy i pracy silnika kontrolka nie zgaśnie lub się zaświeci.
krzyniek Opublikowano 1 Maja 2009 Opublikowano 1 Maja 2009 słyszałem że: "najlepiej żeby odpalać auto jak zgaśnie immo, odpalanie na świecącej kontrolce immo może powodować w późniejszym czasie problemy z immo" - nie wiem na ile to prawda a na ile plotka
Rekomendowane odpowiedzi