biuromyjkaeko Opublikowano 23 Lipca 2020 Opublikowano 23 Lipca 2020 Witam. Pod obciążeniem przy jeździe autostradowej miga kontrolka silnika. Koło komina nic się nie dzieje chyba że mocno zbutuję ponad 5 tyś. Poza tym nic się nie dzieje nie szarpie samochód ma normalną moc. Katy sprawdzone pół roku temu są całe, nowe świece cewki. Wiem że temat wałkowany sto razy bo i przyczyn może być sporo ale może ktoś coś poradzi. Rozrząd 7,7,9,12. Dodam że przez 3 lata na tych parametrach nic się nie działo. Może ktoś przerabiał podobny problem.
garfield110 Opublikowano 23 Lipca 2020 Opublikowano 23 Lipca 2020 (edytowane) Auto z gazem? Jeżeli tak, to zapłony wypadają tylko na gazie czy na gazie i benzynie? Wykręć świece i sprawdź czy są mokre czy suche? Edytowane 23 Lipca 2020 przez garfield110
biuromyjkaeko Opublikowano 23 Lipca 2020 Autor Opublikowano 23 Lipca 2020 Dzieje się tak i na gazie i na benzynie
BeyerBrown Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Opublikowano 8 Sierpnia 2020 1. Kompresja OK? 2. Sprawdziłeś/wymieniłeś świece jak kol. wyżej zalecał? Ewentualnie zamieniłeś stronami ? 3. Cewki j.w. 4. Ciśnienie paliwa (pompa paliwa/filtr/regulator ciśnienia/wężyk przy nim idący do kolektora/wtryski) OK?
biuromyjkaeko Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Świece cewki zmienione, podciśnienia, odma też, kompresja 9 na jednym rzędzie 8 na drugim. ETKA podaje 7,5 - 14 Teoretycznie padaczka aczkolwiek olej bierze w normie. Nie szarpie nie kopci nie przebiera jeździ jak zawsze jeździła tylko ten chęci mruga przy wysokich obrotach
biuromyjkaeko Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Jutro sprawdzę połączenia między cewkami a sterownikiem
biuromyjkaeko Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Katalizatory poszły do wymiany dam znać czy pomogło
biuromyjkaeko Opublikowano 23 Września 2020 Autor Opublikowano 23 Września 2020 Przyczyną okazał się wykruszony oraz niesprawny katalizator Znalazłem firmę która dorobiła katy za 2200Zł za stare odzyskałem 500. Narazie wszystko ok.
Rekomendowane odpowiedzi