Opublikowano 12 Sierpnia 20206 l Witam panowie mam takie błędy kasuje vagiem i wyskakują na nowo auto jest strasznie zamulony wcześniej miałem B5 1.8 turbo i szło o wiele lepiej teraz jest B7 1.8 t tak jak pisałem wcześniej bardzo kiepsko idzie. Do tego szukam kogoś na czipa żeby się lepiej zbierał najlepiej wielkopolska
Opublikowano 12 Sierpnia 20206 l Zrób logi vcds'em, a nie tym śmiesznym skanerem, a po kodach błędu przecież wiadomo co trzeba wymienić. Pierwszy błąd to raczej dotyczy źle ustawionego rozrządu więc jak możesz tym skanerem to sprawdź co jest w gr.93 Edytowane 12 Sierpnia 20206 l przez przem8
Opublikowano 12 Sierpnia 20206 l 29 minut temu, pelen23 napisał: Witam panowie mam takie błędy kasuje vagiem i wyskakują na nowo auto jest strasznie zamulony wcześniej miałem B5 1.8 turbo i szło o wiele lepiej teraz jest B7 1.8 t tak jak pisałem wcześniej bardzo kiepsko idzie. Do tego szukam kogoś na czipa żeby się lepiej zbierał najlepiej wielkopolska Nie jeździj tak. Spieprzony masz pewnie termostat a napewno czujnik cieczy w termostacie. U mnie w ALT termostat i czujnik jest częścią całości. U znajomego w 1.9TDi można czujnik oddzielnie kupić. Ale u Ciebie całość bo oprócz bledu czujnika masz błąd obwodu termostatu - więc trzeba całość. Z czujnikiem wałka do mechanika też koniecznie - części weź od dziqa pro choice firma. Ogólnie obie rzeczy mogą się przyczyniać że gorzej chodzi silniczek. Trzeba zajrzeć. Z forum to tu wiele się nie wywróży. Lepiej nie jeździj. Zrób i spokój. Im dłużej tak jeździsz to męczysz auto. To już nie pierdoły że możesz olać. A poważne rzeczy, bo spieprzony termostat może zagrzewać silnik, a ty nawet nie znasz temperatury bo masz combo. Pozdrawiam
Opublikowano 12 Sierpnia 20206 l Autor 2 godziny temu, przem8 napisał: Zrób logi vcds'em, a nie tym śmiesznym skanerem, a po kodach błędu przecież wiadomo co trzeba wymienić. Pierwszy błąd to raczej dotyczy źle ustawionego rozrządu więc jak możesz tym skanerem to sprawdź co jest w gr.93
Opublikowano 12 Sierpnia 20206 l Autor Teraz, pelen23 napisał: Pierwsze na zgaszony drugie na odpalonym
Opublikowano 12 Sierpnia 20206 l Masz przestawiony rozrząd o ząbek i stąd błąd czujnika oraz przymulenie auta.
Opublikowano 13 Sierpnia 20206 l Mogą być....m.in takie jak w tytule wątku. Z rozrządem to jest tak, że ma być to zrobione właściwie ze sztuką,a w Twoim przypadku nie jest. Operacja do poprawy....zresztą kto to robił, że finalnie nie sprawdził, porażka.
Opublikowano 13 Sierpnia 20206 l Autor Rozrząd był robiony przy 122 tysiącach w Niemczech auto jest z Niemiec teraz ma przejechane 200 swoją drogą ciekawe że nikt tego nie zauważył że auto słabo idzie niemiecki serwis do d*py
Opublikowano 13 Sierpnia 20206 l Nie serwis tylko konkretny człowiek, który to robił...takich przypadków również w PL jest od groma. Czy komuś nie przeszkadzało ?? Może myślał ten ktoś, że tak ma być.... W Twoim przypadku zdecydowałbym się na wymianę całości i o ile nie potrafisz tego ogarnąć sam to poszukałbym kumatego mechanika, a nie jakiegoś z "łapanki", bo taniej.
Opublikowano 13 Sierpnia 20206 l 1 godzinę temu, pelen23 napisał: Rozrząd był robiony przy 122 tysiącach w Niemczech auto jest z Niemiec teraz ma przejechane 200 swoją drogą ciekawe że nikt tego nie zauważył że auto słabo idzie niemiecki serwis do d*py -16 to graniczna wartość przy której wywala już błąd, z silnikiem nic się nie stanie jeszcze. Do sprawdzenia rozrząd, jeśli jest ok to dopiero czujniki do sprawdzenia ale w 99% przypadków to wina złego ustawienia. Znaki masz na kole pasowym, oraz pod pokrywą rozrządu. Wrzucasz najwyższy bieg, podnosisz jedno koło i kręcisz aż się pokryją znaki. Jeśli nie ma pokrycia to sprawa prosta. 10 minut roboty i po zabiegu. Edytowane 13 Sierpnia 20206 l przez przem8
Opublikowano 10 Września 20206 l Autor W dniu 13.08.2020 o 16:51, przem8 napisał: -16 to graniczna wartość przy której wywala już błąd, z silnikiem nic się nie stanie jeszcze. Do sprawdzenia rozrząd, jeśli jest ok to dopiero czujniki do sprawdzenia ale w 99% przypadków to wina złego ustawienia. Znaki masz na kole pasowym, oraz pod pokrywą rozrządu. Wrzucasz najwyższy bieg, podnosisz jedno koło i kręcisz aż się pokryją znaki. Jeśli nie ma pokrycia to sprawa prosta. 10 minut roboty i po zabiegu. Faktycznie rozrząd przedstawiony na nastawniku o jeden ząbek temat ogarnięty termostat do wymiany wymieniony i czujnik temperatury dziękuję panowie za pomoc
Opublikowano 12 Września 20206 l W dniu 10.09.2020 o 11:24, pelen23 napisał: Faktycznie rozrząd przedstawiony na nastawniku o jeden ząbek temat ogarnięty termostat do wymiany wymieniony i czujnik temperatury dziękuję panowie za pomoc Z ciekawości. Do ilu ci wskoczyła teraz wartość w grupie 93?
Opublikowano 14 Września 20206 l Autor W dniu 12.09.2020 o 20:39, Emejcz napisał: Z ciekawości. Do ilu ci wskoczyła teraz wartość w grupie 93? Niesprawdzalem