Victor198 Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Witam.Od jakiegoś czasu mam problem z szarpnięciem podczas zmiany z 1 na 2 bieg.Szarpiecie występuje tylko podczas pierwszej zmiany z 1 na 2 po nocnej przerwie,zazwyczaj w dalszej jeździe nie występuje ten problem,również inne biegi chodzą prawidłowo.Czy może to być problem oleju,bo nie wiem kiedy był wymieniany czy szykować się na coś innego ? Skrzynia to 6 biegowy tiptronic połączony z silnikiem 3.0 TDI.
pelonek1 Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Opublikowano 21 Sierpnia 2020 22 minuty temu, Victor198 napisał: Witam.Od jakiegoś czasu mam problem z szarpnięciem podczas zmiany z 1 na 2 bieg.Szarpiecie występuje tylko podczas pierwszej zmiany z 1 na 2 po nocnej przerwie,zazwyczaj w dalszej jeździe nie występuje ten problem,również inne biegi chodzą prawidłowo.Czy może to być problem oleju,bo nie wiem kiedy był wymieniany czy szykować się na coś innego ? Skrzynia to 6 biegowy tiptronic połączony z silnikiem 3.0 TDI. Jeśli przy rozgrzanym oleju zmienia biegi dobrze to nie martw się niczym na zapas.
Victor198 Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 21 Sierpnia 2020 (edytowane) 24 minuty temu, pelonek1 napisał: Jeśli przy rozgrzanym oleju zmienia biegi dobrze to nie martw się niczym na zapas. Tak,na rozgrzanym jest już okej.Problem jest tylko jak po nocy odpalę auto i ruszę,wtedy pierwsze przełożenie z 1 na 2 jest to szarpnięcie Edytowane 21 Sierpnia 2020 przez Victor198
kuba491 Opublikowano 16 Lutego 2021 Opublikowano 16 Lutego 2021 I coś się dowiedziałeś w tym temacie?
pelonek1 Opublikowano 16 Lutego 2021 Opublikowano 16 Lutego 2021 3 godziny temu, kuba491 napisał: I coś się dowiedziałeś w tym temacie? Że jeśli skrzynia pracuje dobrze na rozgrzanym oleju to wszystko z nią w porządku.
kuba491 Opublikowano 17 Lutego 2021 Opublikowano 17 Lutego 2021 (edytowane) Ok Edytowane 17 Kwietnia 2021 przez kuba491
Rekomendowane odpowiedzi