Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B6] Pytanie o opony

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam ochote kupic felgi 18'. Ale w zwiazku z tym, ze poruszam sie przewaznie w okolicy gdzie drogi nie sa najlepsze (boje sie, ze te felgi za dlugo nie pozyja) wpadlem na taki pomysl, zeby do 18 kupic opony o profilu 45 lub 50. Ma ktos moze doswiadczenie z takim polaczeniem?? Czy wogole zmieszcza sie takie kola do a4 b6??

Opublikowano

Przede wszystkim musisz kupić te 18" dobrej jakości a nie plastelinę. Co do profilu to będzie Ci dużo przekłamywało :confused4:

Opublikowano

nie spotakałem się z 18 i oponą o profilu 50 do osobówki, po pierwsze nie wyglądało by to za dobrze a po drugie w podwieszeniu masz wątki z przelicznikami jakie opony można stosować jako zamienniki do tych co masz teraz by nie było dużego przekłamania. ja mam teraz 18 o profilu 40 i powiem Ci że jest róznica w stosunku do 16 o profilu 55 ale da się jeździć tylko trzeba bardziej uważać, a dodam, że ulice nie należą do najlepszych w Poznaniu. także bierz śmiało 18 z profilem 40

Opublikowano

245/35/18 będzie tylko 6mm wyższe od standardu, więc coś tam zyskasz na komforcie... a co do 45-50 Kuredu ma rację... nie do tego auta...