Maesc4 Opublikowano 3 Marca Opublikowano 3 Marca 2 godziny temu, Muskel1 napisał(a): Tak. Dobra chyba się udało OBDeleven_Log1.txt OBDeleven_Log3.txt
Maesc4 Opublikowano 3 Marca Opublikowano 3 Marca 2 godziny temu, Muskel1 napisał(a): Tak. Dobra chyba się udało ściągnąć Autoscan i mapy OBDeleven_Log3.txtOBDeleven_Log1.txt
Maesc4 Opublikowano 3 Marca Opublikowano 3 Marca 2 godziny temu, Muskel1 napisał(a): Tak. Dobra chyba się udało ściągnąć Autoscan i mapy OBDeleven_Log3.txtOBDeleven_Log1.txt
Maesc4 Opublikowano 3 Marca Opublikowano 3 Marca Chyba udało się zgrać mapy i Autosan OBDeleven_Log1.txt OBDeleven_Log3.txt
Muskel1 Opublikowano 4 Marca Opublikowano 4 Marca Skopiuj i wklej aktualne kodowanie sterowników 09, 17, 44, A5
Muskel1 Opublikowano 4 Marca Opublikowano 4 Marca Sterownik A5 Kamera Kodowanie Odznacz w bajcie 1 Bit 0 Wątpię, że to pomoże ale tak ma być zakodowane, bo aktualnie masz zakodowany pojazd Bentley. Pozostałe kodowania i adaptacje wydają się ok. Najprawdopodobniej musisz wykonać parametryzację kamery. Możliwe, że ostatnio coś poszło nie tak z parametryzacją.
Maesc4 Opublikowano 4 Marca Opublikowano 4 Marca (edytowane) 2 godziny temu, Muskel1 napisał(a): Sterownik A5 Kamera Kodowanie Odznacz w bajcie 1 Bit 0 Wątpię, że to pomoże ale tak ma być zakodowane, bo aktualnie masz zakodowany pojazd Bentley. Pozostałe kodowania i adaptacje wydają się ok. Najprawdopodobniej musisz wykonać parametryzację kamery. Możliwe, że ostatnio coś poszło nie tak z parametryzacją. Dzięki, pomogło zmiana bajt 1 na 0, wiszę przysługę Tobie Edytowane 4 Marca przez Maesc4
reniu12 Opublikowano 17 Marca Opublikowano 17 Marca Cześć w aucie żony chciałem uruchomić czytanie znaków Q3 2019 jaki zestaw danych mam wgrać za pomocą vcp pod kamerę 3Q0 980 654 M
Muskel1 Opublikowano 17 Marca Opublikowano 17 Marca To jest inna platforma i tam tak tego nie uruchomisz jak w B9. Q3 F3 to platforma MQB-A2. Dodatkowo Twoja kamera z indexem M nie obsługuje rozpoznawania znaków. Był dziś klient u mnie Golfem 7.5 z kamerą z indexem H i też nic z tego. Błąd 31, wartość poza zakresem. Nic nie zrobisz.
turzol Opublikowano 17 Marca Opublikowano 17 Marca (edytowane) Zarówno kamera 3Q0980654H jak i 3Q0980654M obsługują VZE i TJA. Edytowane 17 Marca przez turzol
Muskel1 Opublikowano 17 Marca Opublikowano 17 Marca Mam inne doświadczenie. Tak jak napisałem wyżej. Dzisiaj nawet miałe auto z kamerą z indexem H i nie przyjmuje kodowania. Błąd 31, poza zakresem.
Muskel1 Opublikowano 17 Marca Opublikowano 17 Marca Niech kolega aktywuje w A5 w bajcie 16 bit 4 i zda relacje czy mu przyjęło kodowanie.
Muskel1 Opublikowano 17 Marca Opublikowano 17 Marca 7 minut temu, turzol napisał(a): Tą generacje kamer kodujemy na VZE na Byte 01 Chyba masz na myśli 5Q0 980 653, tam w bajcie 01 kodujesz na HEX 01.
turzol Opublikowano 17 Marca Opublikowano 17 Marca Q3 w którym ostatnio dokładałem kamerę asystentów właśnie z omawianym indexem Znaki w tych kamerach ogarniemy kodowaniem. TJA poprzez odpowiedni ZDC.
Muskel1 Opublikowano 18 Marca Opublikowano 18 Marca Jedyne co, to w Q3 może być inny Dataset niż w Golfie 7. W Golfie 7 w każdym razie uruchomienie VZA z tymi indexami (Q, R, M) jest niemożliwe, co nawet nawet podaje VCDS w swoich instrukcjach. Tutaj kamera z wczoraj:
turzol Opublikowano 18 Marca Opublikowano 18 Marca (edytowane) 2 godziny temu, Muskel1 napisał(a): W Golfie 7 w każdym razie uruchomienie VZA z tymi indexami (Q, R, M) jest niemożliwe, co nawet nawet podaje VCDS w swoich instrukcjach. Tutaj kamera z wczoraj: 3Q0 to kamera 3gen i w każdej zakodujemy rozpoznawanie znaków oraz asystenta jazdy w korku, sparametryzujemy pod pACC, odpalimy LAG (adaptacyjne prowadzenie po pasie), wydłużymy czas działania LA do dowolnej wartości i wiele innych. Poza tym można je aktualizować do dowolnego indexu G → H → L → T → Q → R → S → T. Tutaj uwaga po przejściu do wersji S nie da się wykonać downgrade do poprzedniej wersji. Najstabilniejszą wersją jest H, najlepiej prowadzi środkiem pasa i nie wykonuje nerwowych przeskoków między pasami. Kamer 3Q0/2Q0 różnej maści przerobiłem dziesiątki jak nie setki także mam podstawy żeby napisać z całą pewnością, że na każdej z nich da się uruchomić rozpoznawanie znaków czy innych funkcji wspieranych przez daną generację kamer. Od niedawna robię też aktywacje wszystkich kodów SWAP dla gen 4 czyli indexy 2Q0 Edytowane 18 Marca przez turzol
Muskel1 Opublikowano 18 Marca Opublikowano 18 Marca Zatem niech kolega zakoduje u siebiei zda relacje czy mu przyjęło kodowanie.
Rekomendowane odpowiedzi