Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Proszę o analizę logów (duże spalanie)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Usterki usuniete, a mimo to czworka dalej duzo pali : /

Dynamiczne :

001.jpg003.jpg004.jpg008.jpg011.jpg

Statyczne :

001.jpg003.jpg

004.jpg007.jpg

013.jpg014.jpg

018.jpg023.jpg

Jakies pomysly, wskazowki ?[br]Dopisany: 01 Kwiecień 2009, 21:53_________________________________________________Jeszcze raz dynamiczne, bo cos nie gra.

001.jpg003.jpg004.jpg008.jpg011.jpg

Opublikowano

kat synchronizacji - zły

pompka 1i 4 słabiutko

turbo - ok choc by mogło na dole ladniej ciagnąc

termostat -ok

przeplywomierz- ok

Opublikowano

no ten kąt synchronizacji to miejscami poza zakresem... choć na statycznych nie wygląda tak strasznie to jednak bym dłubnął

korekcje też już spore - może jakiś clean dolać do paliwka?

turbinka lekko zaspała ale przy tych obrotach chyba ma prawo... przeładowania nie ma

no ciekawe co inni powiedzą :mysli:

a 23?

Opublikowano
  • Autor

rozmawialem z kolesiem ktory mi skladal rozrzad i jest na 100% pewien, ze wszystko ustawil dobrze :wallbash: Co do wtryskow to co radzisz ? dolac cos do paliwa ?

Opublikowano

rozmawialem z kolesiem ktory mi skladal rozrzad i jest na 100% pewien, ze wszystko ustawil dobrze :wallbash: Co do wtryskow to co radzisz ? dolac cos do paliwa ?

no to standard...jedziesz na stację i kupujesz środek do czyszczenia wtrysków - i tak co 5 baków (5000km) - polecają firmy STP...

ostatnio w modzie dolewanie mixola (200ml na pełen bak) i Boberkowi się po tym korekcje poprawiły... ja jednak nie zaryzykuję bo mówią że owszem ale turbinka też może siadać...

a rozrząd do poprawki - widać po logach - niby w normie ale na dynamicznych już nie

ile przebiegu? (strzelam na jakieś 300tyś :>)

no i ile pali?

zrób te BIPy - czyli grupę 23

Opublikowano
  • Autor

Ta formula do czyszczenia wtryskow sie nadaje i po ilu wlewach sie poprawia ? Grupe 23 przeciez dalem : ) Co do przebiegu to 124tyś.

Spalanie po miescie 8.5-9.5 na trasie 140km/h 7.5

Ten zle ustawiony rozrzad moze byc przyczyna spalania ? Oo

18062 - Please check DTC Memory of Instrument Cluster

P1654 - 35-10 - - - Intermittent

17996 - Shareware Version. To Decode all DTCs

P1588 - 35-10 - Please Register/Activate - Intermittent

18080 - Shareware Version. To Decode all DTCs

P1672 - 35-10 - Please Register/Activate - Intermittent

Takie bledy jeszcze mi wisza na silniku.

Opublikowano

łoł... nie zauważyłem że w bok jeszcze jest :wink4:

BIPy piękne... ale te korekcje :thumbdown:... wlewaj Vpowera + STP i po 1000km zrób logi znowu...

kąt synchronizacji ma znaczenie ale nie wiem czy to nie burza w szklance wody...

Opublikowano
  • Autor

Po przyprowadzeniu go od francuzow leje caly czas verve, ale jutro zaleje full na shell`u i sprawdzimy ten STP. Mozesz mnie jeszcze naprowadzic ktore logi przedstawiaja korekcje i na co zwracac uwage ?

Dzieki za wszelkie porady/sugestie : )

ass.jpg:cool1:

Opublikowano

18062 "zazwyczaj ten błąd dotyczy problemu z czujnikiem poziomu oleju.

dzieje się tak najczęściej wtedy gdy do kompa w aucie z czujnikiem, zostanie wgrany soft od auta bez czujnika oleju, lub gdy coś z tym czujnikiem nie jest ok."

17996 "To błąd , przerwa obwodu do elektro-hydraulicznych poduszek silnika ,

jest to poducha hydrauliczno-elektryczna o zmiennej charakterystyce tlumienia ( zmiennej twardosci ) , innaczej na wolnych i inna twardosc na obciazeniu,

poduszka ma gniazdo i idą do niej jakieś kable - sprawdź to , moze poprostu brak styku gdzieś."

18080 "sterowanie wentylatorem 1 na chłodnicy - przerwa lub zwarcie do masy"[br]Dopisany: 01 Kwiecień 2009, 22:35_________________________________________________korekcje masz w grupie 13tej... wszystkie cylindry po koleji - powinny być jak najbliżej zera

Opublikowano
  • Autor

Co do czujnika to jest to chyba jest to cos od smarowania, ale sprawdze. Poduszki sa bez czujnikow. Sterowanie ... jeszcze duuuuuuuuzo pracy mnie przy niej czeka : /

Opublikowano

ale i tak poczekaj aż fachowiec się tu wypowie... bo ja dopiero to rozgryzam :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Nasunela mi sie jeszcze pewna mysl - auto jest dosc glosne i do tej pory myslalem, ze to brak dolnej i gornej oslony silnika, ale czy jest mozliwosc iz przez ten zle ustawiony rozrzad bedzie bardziej klekotac ?[br]Dopisany: 01 Kwiecień 2009, 23:13_________________________________________________1 Fault Found:

01435 - Brake Pressure Sensor 1 (G201)

57-00 - Electric Circuit Failure

To jest czujnik z kola ?

Opublikowano

Nasunela mi sie jeszcze pewna mysl - auto jest dosc glosne i do tej pory myslalem, ze to brak dolnej i gornej oslony silnika, ale czy jest mozliwosc iz przez ten zle ustawiony rozrzad bedzie bardziej klekotac ?[br]Dopisany: 01 Kwiecień 2009, 23:13_________________________________________________1 Fault Found:

01435 - Brake Pressure Sensor 1 (G201)

57-00 - Electric Circuit Failure

To jest czujnik z kola ?

te silniki na PD poprostu klekocza jak cholera , nic na to nie poradzisz , chyba ze zmienisz diesla na CommonRail

Opublikowano

spalanie duże w mieście....skąd to znam.

mam to samo odczucie coprawda w 1,9 AFN, ale mała dygresyjka.

W jaki sposób dokonałes pomiaru spalania ?

Z obserwcji zauwazyłem, że niestety korki, światła to 2-4 litrów więcej i wówczas spalanie mam 10-11 l/100 km.

Patrząc na średnią prędkość 10-12 km/h to szlak mnie trafia, 0.6 l/h na postoju robi swoje.

Opublikowano
  • Autor

Bylem dzisiaj w serwisie, podlaczyli sie, wyregulowali wtryski i sprawdzili mi ten kat synchronizacji. Pan powiedzial mi, ze wtryski pracuja dobrze, a z rozrzadem wszystko ok.

Druga sprawa, tak od slowa do slowa przeszlismy na temat glowicy i powiedzial, ze skoro byly wymieniane dwa zawory i szklanka to moze dlatego duzo pali (dociera sie), wspomnial tez cos o pracy wydechu (z obudowy filtra powietrza wydobywa sie przerywane buczenie).

Mozliwe opcje ? :mysli:

btw, co zonacza ten "mixol" ? :embarrassed:

Opublikowano

wyregulowali wtryski

Co? :cool1:

Opublikowano

wyregulowali wtryski

Co? :cool1:

no ba...klient nasz Pan...

Opublikowano

ciekawią mnie terez twoje korekcje w grupie 013 :naughty:

Czy może panowie zrobili czary mary i Pan płaci jest teraz dobrze a było źle.

Opublikowano

skoro "magicy" wyregulowali "coś" to pokaz statyczne 004,013:)

i jak wyzej koledzy pisali zalej STP na pełny bak, korekcjie nie wygladaja na 124tys...