Jump to content
IGNORED

Dekielki do oryginalnych alufelg

Recommended Posts

Posted

Zauwazylem, ze zginela mi zaslepka w oryginalnej alufeldze. Takie zwykle koleczko z logo audi. Czy mozna cos takiego kupic? W ogole to jak nazywa sie fachowo ta czesc?

Posted

dekielki kołpaki na allegro znajdziesz pewnie :wink:

Posted

Mi niestety też "zgineły", tlyko 4 dekle. Ktoś sobie pożyczył zeszłej nocy i nie oddał :evil: Wprawdzie były nieco porysowane, ale zamierzałem jes odnowić. A teraz wypadł mi niespodziewany wydatek :/

Portret pamięciowy:

beztytu322uzs7.th.jpg

Takie dresy co sie w tym babrają powinni :bicz:

Teraz chce kupić jakieś dekielki na allegro, kto wie jakie wymiary dokładnie potrzebuje? Felga jest ori.

Posted

ja zapytam tak zaczepnie... jest sens kupowania na allegro ? :cool:

no wiem, że w aso są cholernie drogie.... takie bardziej filozoficzno-retoryczne pytanie 95.gif

Posted

czudaj, poszukaj w aukcjach ze swojego regionu, podejrzewam że znajdzie się jakaś i dekielki będą

nieco porysowane
:evil:
Posted
czudaj, poszukaj w aukcjach ze swojego regionu, podejrzewam że znajdzie się jakaś i dekielki będą
nieco porysowane
:evil:

albo u nas sie pojawi na forum takie ogloszenie :rotfl::rotfl::rotfl:

Posted
no wiem, że w aso są cholernie drogie....

niestety, ale przynajmniej złodziei się nie sponsoruje :twisted:

Posted

U mnie tych kolpaczkow co pokazal czudaj, jest na gieldzie od cholery tylko przyjezdaj i sobie wybieraj :wink:

Posted

Yelo, szukałem ale to chyba ktoś sobie pożyczył na zamówienie. Ech... to jest Polska właśnie. :frown:

rob, jak bym miał pewność że kupionych w ASO mi nie ukradną to na pewno bym je kupił, pomimo że są droższe od tych nowych na allegro. Kupując w ASO tym bardziej "sponsoruje" karki, bo dostają nówki ori pod sam nos. :evil:

Guest spedyt
Posted
tych kolpaczkow ... jest na gieldzie od cholery

Właśnie i wszystkie z kradzieży :frown:

Posted

pre_pl, domyślam się co masz na myśli, napędzanie złodziejom koniunktury tak? jeśli tak to mnie też drażni ten temat i chętnie połąmałbym złodziejskie paluchy, ale... co do dekielków, alufelg, orginalnych kołpaków audi to można je przecież znakować nawet samodzielnie niskim kosztem, założyć temat na forum "rzeczy skradzione" i zgłaszać każdą skradzioną rzecz z podaniem wykonanego przez siebie oznaczenia. Wydaje mi się że każdy członek klubu A4 mając styczność ze skradzioną rzeczą powiadomi właściciela. Co sądzicie o pomyśle?

Guest spedyt
Posted

Znakowanie elementów jest opisane w Warsztacie na przykładzie lusterek

Ale co da znakowanie jeżeli dekielki były skradzione na zamówienie :evil:

Posted

no w takim wypadku nic ale nie zadko zdaza sie tak ze idzie sobie jakis .... -nazwijmy go dres- ulica patrzy o jakie zaj.....e dekielki, pewnie pojda na allegro.

Posted

ja napiszę tak, jeśli miałbym kupić używane zaślepki i zobaczyłbym znaczenia - to odpuściłbym.... I chyba je oznaczę, tak jak Sprinter opisał to w dziale warsztat.

i tu mozna by isc krok dalej i wspolpracowac ( o ile to cos da ) z miskami.

dlaczego mamy mieć coś za złe, to całkiem dobry pomysł - choć nie wiem jak go wdrożyć w życie :rolleyes:

A może ktoś szybko przypomnieć cenę zaślepek w ASO i porównać do cen na allegro ? (10,20 zł za sztukę ?)

Posted

A może ktoś szybko przypomnieć cenę zaślepek w ASO i porównać do cen na allegro ? (10,20 zł za sztukę ?)

zależy jaki model ale około 70 zł za (sztukę!)

Ja myslę, że u nas nie ma na forum ludzi którzy zlecają kradzież elementów, a do forum przyłączyło się sporo osób więc projekt może się sprawdzić w praktyce, na 100% zwiększymy prawdopodobieństwo odnalezienia swoich skradzionych części, jeśli nie zrobimy niczego w tym kierunku to prawdopodobieństwo będzie o wiele mniejsze. Co nam szkodzi powołać taki temat i wklejać posty z opisami skradzionych rzeczy tj.: felgi, dekle, kołpaki, nawet jeśli na 100 skradzionych dekielków 4 zostana rozpoznane to i tak będzie to jakiś sukces.

Posted
Mi niestety też "zgineły", tlyko 4 dekle. Ktoś sobie pożyczył zeszłej nocy i nie oddał :evil: Wprawdzie były nieco porysowane, ale zamierzałem jes odnowić. A teraz wypadł mi niespodziewany wydatek :/

Portret pamięciowy:

Obrazek

Takie dresy co sie w tym babrają powinni :bicz:

Teraz chce kupić jakieś dekielki na allegro, kto wie jakie wymiary dokładnie potrzebuje? Felga jest ori.

Widze ze mamy chyba takie same dekle.. tylko ze moja sa w bardzo oplakanym stanie.. :( napisales ze zamierzales odnowic je.. jezeli masz juz jakis konkretny pomysl to bardzo chetnie bym skorzystal.. ;)

A co do tematu/dzialu "skradzione czesci" to mysle ze to Xtra pomysl.. moze zadzialac, tylko troszke watpie w chec wspolpracy ze strony niebieskich aniolow.. :(

Posted
Bol3k, jak nie będą chcieli zadziałąć to sami zadziałamy ;)

Heheh. Ja tam powiedzialem.. jestem jak najbardziej ZA!!

Posted

Bol3k, odnośnie dekielków napisałem CI na priv, lepiej nie robić tu OT.

swietny pomysl. i tu mozna by isc krok dalej i wspolpracowac ( o ile to cos da ) z miskami. tylko mnie nie :bicz: za to :twisted:

Bardzo dobry pomysł! Może warto by też było współpracować z jakimiś większymi forami audi w tym temacie. Stworzyć po prostu jakąś prostą bazę takich oznakowanych, skradzionych rzeczy.