Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A6 C7 3.0TFSI Dakota Gray

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! :)

Chciałbym pochwalić się moim nowym nabytkiem.
Pierwsze w mojej historii auto spod znaku OOOO. Mam również nadzieje, że nie ostatnie. <lol> Proszę również o wyrozumiałość, jako że to mój pierwszy tak długi post/temat na forum. Za wszystkie błędy przepraszam <prosi> ;)

Szczerze powiedziawszy, szukałem wersji Avant z silnikiem benzynowym oraz Quattro. Plany planami, jednak wyszło całkowicie inaczej. Wybór padł na A6 typ C7 w wersji limo z 2012 r., silnik 3.0TFSI ze skrzynią automatyczną i 196tys. przebiegu, z polskiego salonu oraz w IMHO niezwykłym połączeniu kolorystycznym. Auto polakierowane jest na kolor "Dakota Gray Metallic" o kodzie LY1P, środek natomiast wykończony jest kremową skórą. <rotfl>

Auto dość dobrze wyposażone. Widać poprzedni właściciel nie oszczędzał na doposażeniu Audi. <lol>
Z ważniejszych rzeczy na pokładzie:
1) Przednie fotele komfortowe z ogrzewaniem, wentylacja, masażem oraz pamięcią ustawień
2) HUD - Head Up Display
3) Side Assist oraz Pre Crash Basic
4) Kamery 360 stopni + Night Vision
5) Nagłośnienie Bang&Olufsen
6) Lampy FULL LED przód oraz tył
7) Funkcje Coming/Leaving Home
8) Pneumatyczne zawieszenie z elektryczną regulacją
9) Domykanie drzwi
10) 4-strefowy climatronic
11) Pakiet oświetlenia Ambiente
12) Szyberdach oraz rolety w tylnych drzwiach + elektryczna roleta tylnej szyby

Mógłbym wymienić jeszcze kilka pozycji, ale nie sposób całego doposażenia wypisać. Na obecną chwilę auto grzecznie stoi w garażu z powodu wyjazdu służbowego. Zdjęć nie było kiedy zrobić, dlatego wrzucę kilka z aukcji sprzedażowej.

A3.jpgA7.jpgA36.jpgA39.jpgA9.jpgA38.jpgA10.jpgA30.jpgA28.jpgA32.jpg

Na dobrą sprawę auto bardzo ładnie prezentuję się w originale. Jednak koła 18" na takiej limuzynie trochę słabo wypadają. Zmiany jakieś na pewno nastąpią, jednak w bliżej nie określonym czasie.

Przyszłościowe plany:
1) Koła 20" + nowe oponki, natomiast na obecne 18" powędrują zimóweczki
2) Korekta lakieru + zabezpieczenie oraz czyszczenie i pielęgnacja środka
3) Delikatne przyciemnienie szyb
4) Hamowania + podniesienie mocy ???

Pozdrawiam całą ekipę forum

P.S. zapomniałbym mam jeszcze 2 pytania do wyjadaczy znających bardziej temat.
1. Jedna z lamp dostała kamieniem, zrobił się odprysk i paruję od środka. Czy jest możliwość profesjonalnej wymiany samego szkła w lampie? Czy nie warto się w to bawić i od razu wymienić całego FULL LED?
2. Zauważyłem, że Side Assist z jednej strony nie zawsze rozpoznaje pojazdy w martwej strefie. Wiem, że wypadało by podłączyć się pod komputer w poszukiwaniu błędów, jednak jak wspomniałem nie mam aktualnie dostępu do auta. Miał ktoś coś podobnego u siebie?

A1.jpg

Edytowane przez KKS_FAN

Opublikowano

Ładny samochód i bardzo fajnie wyposażony :thumbup1:

Opublikowano

Dobrze doposażone A6, masz racje ze 18” na tym aucie nie wyglada ;) powodzenia w dalszych modach :thumbup1:

Opublikowano

super wypasik, spooooro beżu :) ale ładnie to wygląda, co do wymiany klosza to są na allegro zamienniki po ok 200zł, można spróbować, używana lampa full led nawet goła to sporo większy koszt

Opublikowano

z tymi lampami to możesz też spróbować położyć folie tą co się sama regeneruje pod wpływem ciepła.

auto fajnie wypasione , jedyny minus to skrzynia s-tronik . Gdyby była ze stanów to byl by tam 8 biegowy tip- pancerna skrzynia .

Powiedz jak ze spalaniem ci wychodzi , ja szukam z tym silnikiem a7 . 

Opublikowano

Piękne auto, konkretny piec i mega wypas. Gratulacje ?

Opublikowano

Super wyposażenie a i kolorystyka wnętrza elegancka :good::good: Ale te dekory to strasznie mi się nie podobają :decayed:

4 godziny temu, peter22 napisał:

z tymi lampami to możesz też spróbować położyć folie tą co się sama regeneruje pod wpływem ciepła.

auto fajnie wypasione , jedyny minus to skrzynia s-tronik . Gdyby była ze stanów to byl by tam 8 biegowy tip- pancerna skrzynia .

Na moim przykładzie w A6 długodystansowe mam 13-14l. Miasto, korki to nawet z 16-17 jak nie więcej ale znów na krajówkach i pozamiejskich przy delikatnych obchodzeniu się gazem to i do 8l można zejść ale to pełny chill i muskanie gazu, znów kilka wyprzedzeń z dynamiczną jazdą i już 10-11l się robi. Ostatnio luźna autostrada 130 na tempomacie - 8,6. A przy świrowaniu to z 30l :decayed:  No i 7'ki robią lepsze czasy

Opublikowano
  • Autor
17 godzin temu, qujot napisał:

Super wyposażenie a i kolorystyka wnętrza elegancka :good::good: Ale te dekory to strasznie mi się nie podobają :decayed:

Tutaj musze się zgodzić te dekory to porażka :kwasny: coś się z nimi zrobi w przyszłosci.

22 godziny temu, peter22 napisał:

Na dobrą sprawę nie miałem kiedy tego dobrze obczaić, ale kolega wyżej się podzielił :thumbup1: auto stoi, niestety praca wyskoczyła. Jednak z ostatnich 250km przy dość delikatnej jeździe w mieszanym cyklu pokazało 10.6 l

Dzięki wszystkim za każde dobre słowo :cool:

Do klosz mysłałem bardziej o jakieś firmę, co by bardziej nie nabroić. W Krakowie jedną znalazłem i za 600 zł idzie to ogarnąć.

Myślałem o wywaleniu chromów z zewnątrz. Macie patent na to? Folia będzie dobra opcją?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A jak tam rozrząd?  Był wymieniany?

Opublikowano
  • Autor
W dniu 26.09.2020 o 16:16, damian19886 napisał:

A jak tam rozrząd?  Był wymieniany?

Muszę w ASO ustalił. Sprzedawca nie do końca wnikał co było robione przez serwis. Stawiał, płacił i odbierał gotowe auto. Niemniej jak na razie cisza ze strony rozrządu. NIe słychać łańcuchów przy rozruchu.

Opublikowano

Bardzo ładna A6, gratulacje. 

I nie wyrzucaj tych dekorów bo sa bardzo ładne i pasują do wnętrza. Szczotkowane alu czy czarne piano ma każdy, to nie sztuka ale takie drewienko jest rzadkie i ładnie wygląda. 

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za kolejne miłe słowa. Faktycznie środek ma swój urok i drewniane dekory zostawią na ten moment. Mocno rozważam za to oklejenie chromów, bo jednak jakoś mi nie leżą. :kwasny:

Co udało mi się ustalić o historii serwisowej to rozrząd nie był ruszany. Natomiast co mnie pozytywnie zaskoczyło to poprzedni właściciel ok. 13 tys. km temu w ASO naprawiał mechatronikę skrzyni.

Trochę wolnego czasu się znalazło to od razu wjechał nowy olej i komplet filtrów. Postawiłem na Liqui Moly Top Tec 4100 5W-40, zobaczymy jak silnik będzie pracował. :)

Mam pytanie, pomoże ktoś z logami z VCDS. Po skakanie sypnęło błędami, a nie znam się na tym kompletnie. Nie wiem czy powinienem się którymś mocno zainteresować. Może wszystkie się ze sobą łaczą.

Pozdrawiam

Log-DKA90YV-WAUZZZ4G2CN106981-197287km.txt

Opublikowano
6 godzin temu, KKS_FAN napisał:

Natomiast co mnie pozytywnie zaskoczyło to poprzedni właściciel ok. 13 tys. km temu w ASO naprawiał mechatronikę skrzyni.

Ciekawe bo z tego co wiem ASO nie podejmuje się naprawy mechatroniki. Tylko wymiana skrzyni na nową. 

Opublikowano
  • Autor
3 godziny temu, kamelus_ napisał:

Ciekawe bo z tego co wiem ASO nie podejmuje się naprawy mechatroniki. Tylko wymiana skrzyni na nową. 

Powiem szczerze, nie wiem. Z wykazu który otrzymałem jest jak "byk" naprawa. 

Screenshot_20201008-205737_Drive.jpg

Opublikowano
26 minut temu, KKS_FAN napisał:

Powiem szczerze, nie wiem. Z wykazu który otrzymałem jest jak "byk" naprawa. 

Screenshot_20201008-205737_Drive.jpg

Może już się nauczyli :polew: