Opublikowano 19 Września 20205 l mam taki problem, 6000 km wymienione tarcze oz gładkie, klocki ferodo premier (320/288) b7 avant, na początku wszystko było fajnie ładnie, uważałem na początku żeby nie przegrzać tarcz, ale ostatnio przy hamowaniu z dużych prędkości 200km/h strasznie zaczynają bić hamulce i powiedziałbym że bardziej hamuje mnie opór powietrza niż same hamulce, natomiast przy prędkościach 120 wszystko jest git... (nic nie bije i hamuje elegancko) na tarczach i klockach nie widać sladu zużycia... w czym może być problem ?? klocki za słabe i za bardzo się nagrzewają czy jaki czort
Opublikowano 19 Września 20205 l Autor tak wszystko było zrobione prima sort, jak już pisałem na początku nie było tego problemu
Opublikowano 20 Września 20205 l Miałem to samo na tarczach zimmerman. Takie części robią... Edytowane 20 Września 20205 l przez szpakuziom
Opublikowano 20 Września 20205 l Godzinę temu, szpakuziom napisał: Miałem to samo na tarczach zimmerman. Takie części robią... Ja mam 'dziurawe' Zimmermanny z przodu na 320 i po 8 tys , od założenia zero problemów.
Opublikowano 20 Września 20205 l 14 minut temu, dekiel 13 napisał: Ja mam 'dziurawe' Zimmermanny z przodu na 320 i po 8 tys , od założenia zero problemów. Ja miałem gładkie 312
Opublikowano 20 Września 20205 l 14 godzin temu, sky2k napisał: mam taki problem, 6000 km wymienione tarcze oz gładkie, klocki ferodo premier (320/288) b7 avant, na początku wszystko było fajnie ładnie, uważałem na początku żeby nie przegrzać tarcz, ale ostatnio przy hamowaniu z dużych prędkości 200km/h strasznie zaczynają bić hamulce i powiedziałbym że bardziej hamuje mnie opór powietrza niż same hamulce, natomiast przy prędkościach 120 wszystko jest git... (nic nie bije i hamuje elegancko) na tarczach i klockach nie widać sladu zużycia... w czym może być problem ?? klocki za słabe i za bardzo się nagrzewają czy jaki czort Byl robiony pomiar piast ? Czym byly czyszczone piasty ?
Opublikowano 23 Września 20205 l miałem podobny problem przy tarczach 320 - na początku wszystko było ok, po około pół roku zaczęły bić przy hamowaniu z wyższych prędkości (być może zgrzałem je na autostradzie w deszczowy dzień). Po pomiarach wyszło, że jedna tarcza ma bicie 0,09mm, druga 0,06mm - oddałem tarcze do przetoczenia i teraz jest OK.
Opublikowano 24 Września 20205 l Może za szybko zaczęliście ostro hamować na nowych tarczach,ja zrobiłem ok 20tyś i nic takiego się nie dzieje ,tarcze przód tył oz