sky2k Opublikowano 19 Września 2020 Opublikowano 19 Września 2020 mam taki problem, 6000 km wymienione tarcze oz gładkie, klocki ferodo premier (320/288) b7 avant, na początku wszystko było fajnie ładnie, uważałem na początku żeby nie przegrzać tarcz, ale ostatnio przy hamowaniu z dużych prędkości 200km/h strasznie zaczynają bić hamulce i powiedziałbym że bardziej hamuje mnie opór powietrza niż same hamulce, natomiast przy prędkościach 120 wszystko jest git... (nic nie bije i hamuje elegancko) na tarczach i klockach nie widać sladu zużycia... w czym może być problem ?? klocki za słabe i za bardzo się nagrzewają czy jaki czort
dekiel 13 Opublikowano 19 Września 2020 Opublikowano 19 Września 2020 Piasty były prawidłowo oczyszczone przed montażem nowych tarcz ?
sky2k Opublikowano 19 Września 2020 Autor Opublikowano 19 Września 2020 tak wszystko było zrobione prima sort, jak już pisałem na początku nie było tego problemu
szpakuziom Opublikowano 20 Września 2020 Opublikowano 20 Września 2020 (edytowane) Miałem to samo na tarczach zimmerman. Takie części robią... Edytowane 20 Września 2020 przez szpakuziom
dekiel 13 Opublikowano 20 Września 2020 Opublikowano 20 Września 2020 Godzinę temu, szpakuziom napisał: Miałem to samo na tarczach zimmerman. Takie części robią... Ja mam 'dziurawe' Zimmermanny z przodu na 320 i po 8 tys , od założenia zero problemów.
szpakuziom Opublikowano 20 Września 2020 Opublikowano 20 Września 2020 14 minut temu, dekiel 13 napisał: Ja mam 'dziurawe' Zimmermanny z przodu na 320 i po 8 tys , od założenia zero problemów. Ja miałem gładkie 312
Dev Opublikowano 20 Września 2020 Opublikowano 20 Września 2020 14 godzin temu, sky2k napisał: mam taki problem, 6000 km wymienione tarcze oz gładkie, klocki ferodo premier (320/288) b7 avant, na początku wszystko było fajnie ładnie, uważałem na początku żeby nie przegrzać tarcz, ale ostatnio przy hamowaniu z dużych prędkości 200km/h strasznie zaczynają bić hamulce i powiedziałbym że bardziej hamuje mnie opór powietrza niż same hamulce, natomiast przy prędkościach 120 wszystko jest git... (nic nie bije i hamuje elegancko) na tarczach i klockach nie widać sladu zużycia... w czym może być problem ?? klocki za słabe i za bardzo się nagrzewają czy jaki czort Byl robiony pomiar piast ? Czym byly czyszczone piasty ?
Lukasz_mk2 Opublikowano 23 Września 2020 Opublikowano 23 Września 2020 miałem podobny problem przy tarczach 320 - na początku wszystko było ok, po około pół roku zaczęły bić przy hamowaniu z wyższych prędkości (być może zgrzałem je na autostradzie w deszczowy dzień). Po pomiarach wyszło, że jedna tarcza ma bicie 0,09mm, druga 0,06mm - oddałem tarcze do przetoczenia i teraz jest OK.
greg2505 Opublikowano 24 Września 2020 Opublikowano 24 Września 2020 Może za szybko zaczęliście ostro hamować na nowych tarczach,ja zrobiłem ok 20tyś i nic takiego się nie dzieje ,tarcze przód tył oz
Rekomendowane odpowiedzi