gibon130 Opublikowano 21 Września 2020 Opublikowano 21 Września 2020 Witam! Mam następujący problem. Nie działa mi zaworek wentylujący zbiornik, przez co powstaje w zbiorniku podciśnienie aż syczy spod korka wlewu paliwa. Myślałem że jest to wina samego zaworka lecz po podłączeniu na krótko pod akumulator ładnie cyka. Na kostce zasilającej 2-pin jest napięcie tylko 6v gdzie szukać przyczyny za niskiego napięcia zasilania?
Fazii Opublikowano 22 Września 2020 Opublikowano 22 Września 2020 A do przeplywki jakie napięcie dochodzi? Zawór i przepływka mają wspólne zasilanie po bezpieczniku 29.
Fazii Opublikowano 22 Września 2020 Opublikowano 22 Września 2020 Jeszcze bym sprawdził funkcjonowanie zaworu 6x0 201 136 przy wlewie
gibon130 Opublikowano 22 Września 2020 Autor Opublikowano 22 Września 2020 Okazało się źle mierze napięcie. Na wtyczce 2-pin jeden pin to zasilanie drugi zaś to sygnał PWM. Ja mierzyłem napięcie między pinem 1 a 2. Po prawidłowym zmierzeniu okazuje się że zasilanie jest ok. Mój zawór jest cały czas otwarty wiec chyba to jednak on jest uszkodzony. Zamówiłem dziś nowy, jak zamontuje dam znać . Pozdr!
Rekomendowane odpowiedzi