Hanys83 Opublikowano 10 Października 2020 Opublikowano 10 Października 2020 Cześć wszystkim ktoś się orientuję jaki jest koszt wymiany lamp przednich
dekiel 13 Opublikowano 10 Października 2020 Opublikowano 10 Października 2020 Panie jakich lamp H7 , ksenon , bixenon ?
Hanys83 Opublikowano 10 Października 2020 Autor Opublikowano 10 Października 2020 13 minut temu, dekiel 13 napisał: Panie jakich lamp H7 , ksenon , bixenon ? H7
Hanys83 Opublikowano 10 Października 2020 Autor Opublikowano 10 Października 2020 Teraz, Hanys83 napisał: H7 Teraz mam jakieś ksenony niewiem bo nie dawno kupnem auto i chce normalne wsadzić z żarówkami i sie zastanawiam jaki to koszt lampy już mam
gordo Opublikowano 7 Listopada 2020 Opublikowano 7 Listopada 2020 Koszt w zależności od mechanika/warsztatu. Żeby wymienić przednie lampy trzeba zdemontować przedni zderzak bez znaczenia jakie by nie były. Jak masz trochę zdolności manualnych to sobie poradzisz sam z wymianą.
pelonek1 Opublikowano 7 Listopada 2020 Opublikowano 7 Listopada 2020 1 minutę temu, gordo napisał: Jak masz trochę zdolności manualnych to sobie poradzisz sam z wymianą. Wymienić jak wymienić, ale już ustawić to nie jest tak łatwo, bynajmniej dla mnie nie było tak łatwo jak pierwszy raz to robiłem. Tak czy inaczej da się, najwyżej kilka razy będzie ściągał zderzak i ustawiał lampy.
gordo Opublikowano 7 Listopada 2020 Opublikowano 7 Listopada 2020 Ustawiasz, żeby było dobrze spasowane względem zderzaka i maski więc to żaden problem. Po zamontowaniu jedziesz do skp i ustawią lampy za 10-20zł.
pelonek1 Opublikowano 7 Listopada 2020 Opublikowano 7 Listopada 2020 1 minutę temu, gordo napisał: Ustawiasz, żeby było dobrze spasowane względem zderzaka i maski więc to żaden problem. Po zamontowaniu jedziesz do skp i ustawią lampy za 10-20zł. Zgadza się, jednak ustawienie względem zderzaka już nie jest takie proste bo zderzak zakładasz dopiero jak wyregulujesz lampy. Chyba że masz inny sposób to podziel się, chętnie skorzystam bo do końca nie jestem zadowolony z mojej ostatniej wymiany lamp.
gordo Opublikowano 7 Listopada 2020 Opublikowano 7 Listopada 2020 Nie dokręcam na maksa lamp przed założeniem zderzaka, żeby później mieć jeszcze jakieś pole manewru,
pelonek1 Opublikowano 7 Listopada 2020 Opublikowano 7 Listopada 2020 1 minutę temu, gordo napisał: Nie dokręcam na maksa lamp przed założeniem zderzaka, żeby później mieć jeszcze jakieś pole manewru, A jak regulujesz ich wysokość po zewnętrznej stronie lampy?
pelonek1 Opublikowano 7 Listopada 2020 Opublikowano 7 Listopada 2020 A masz jakiś sposób na regulację wysokości lampy po zewnętrznej stronie bez ściągania zderzaka?
gordo Opublikowano 7 Listopada 2020 Opublikowano 7 Listopada 2020 Nie bardzo rozumiem. Masz 3 uchwyty na których trzyma się lampa i to dzięki nim ustawiasz jak być powinno.
pelonek1 Opublikowano 8 Listopada 2020 Opublikowano 8 Listopada 2020 10 godzin temu, gordo napisał: Nie bardzo rozumiem. Masz 3 uchwyty na których trzyma się lampa i to dzięki nim ustawiasz jak być powinno. Chodziło mi o regulację lampy po zewnętrznej stronie na dole (patrząc z przodu pojazdu) tam gdzie bez ściągnięcia zderzaka a nawet lampy nie ma praktycznie dostępu. Jest na to jakiś patent?
Rekomendowane odpowiedzi