Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Światła dzienne w halogenach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jest możliwość włączeni świateł dziennych w halogenach przez vag com? W B6. Bez dodatkowych układów

Opublikowano

Niestety nie ma takiej możliwości.

Opublikowano

Tylko dodatkowy moduł. Ja mam wrzucone ledy, do tego moduł który daje +12V po odpaleniu, rozłączane przyciskiem drl z konsoli i po zaciągnięciu ręcznego. Świeci mocno i wyraźnie, ale nie oślepia. Wybrałem halo, żeby oszczędzać bixy. 

received_671903713755100.jpeg

Opublikowano
W dniu 12.10.2020 o 14:29, kamil-vag napisał:

Tylko dodatkowy moduł. Ja mam wrzucone ledy, do tego moduł który daje +12V po odpaleniu, rozłączane przyciskiem drl z konsoli i po zaciągnięciu ręcznego. Świeci mocno i wyraźnie, ale nie oślepia. Wybrałem halo, żeby oszczędzać bixy. 

received_671903713755100.jpeg

Jakie dokładnie ledy zamontowałeś?

Opublikowano
ALLEGRO.PL

Kup teraz na Allegro.pl za 48,90 zł - ŻARÓWKI LED H11 K5 CSP MOCNA ŻARÓWKA EXTRA LIFE...

Coś takiego, jakiś chińczyk, ale nie ma z tym problemu. Pasuje mi do drl i do clh, ale trzeba się liczyć, że takie źródło światła nie zdaje egzaminu w przeciwmgłowych...

Także coś za coś niestety. 

Opublikowano
1 godzinę temu, kamil-vag napisał:
ALLEGRO.PL

Kup teraz na Allegro.pl za 48,90 zł - ŻARÓWKI LED H11 K5 CSP MOCNA ŻARÓWKA EXTRA LIFE...

Coś takiego, jakiś chińczyk, ale nie ma z tym problemu. Pasuje mi do drl i do clh, ale trzeba się liczyć, że takie źródło światła nie zdaje egzaminu w przeciwmgłowych...

Ten moduł masz ustawiony na 30% światła? Na tej samej zasadzie świecą jak w światłach drogowych ?

Opublikowano

Nie, pełne napięcie daje. 

Przy module 30% było zdecydowanie za słabo... 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

są na rynku do kupienia jakieś halogeny które będą legalnie świeciły jako dzienne i jednocześnie spełniały się w funkcji przeciwmgielnych? w niektórych autach widziałem halogeny z jakby ringami a w centrum z soczewką i różnie świeciły w zależności od potrzeb

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 14.10.2020 o 13:05, kamil-vag napisał:
ALLEGRO.PL

Przy włączonych ledach nie ma zakłoceń FM na radiu?

Opublikowano

Standardowo są, w mieście jeszcze tego nie odczuwam, ale jak już oddalasz się od nadajników to tak jakbyś jechał bez wzmacniacza anteny... Ja i tak zazwyczaj słucham MP3 z kart, więc rzadko mam FM ustawione...

Opublikowano

Jeszcze jedno pytanie. Wcześniej miałem zwykle lampy przód halogen i do tego założony moduł do jazdy dziennej 30%. Aktualnie mam bixy, i przy tym module przy wyłączonych światłach mrugają światła drogowe i stukają prawdopodobnie przesłony bixow. Masz na to sposoby? Lub sprawdzony moduł drl.

Opublikowano

Możesz dołożyć przekaźnik w lampie, tak żeby przesłony działały dopiero że światłami mijania lub postojowymi... 

@pila24 tak to sobie rozwiązał i problem z głowy... 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

@kamil-vag jak podłączyłeś wyłączanie DRL?
Mam moduł od dzienne.eu, jakikolwiek przełącznik i po prostu rozwieranie + z modułu wystarczy?
Nie mam jakiś dodatkowych wymagań.

Opublikowano

Takie rzeczy robi się przez przekaźnik najlepiej... chyba, że masz wyłącznik wysoko-prądowy... 

Opublikowano

Czyli klasycznie przekaźnik 5 pin 12VDC 20A i tym odcinam zasilanie modułu?