adas01012 Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Witam mam problem z odpalaniem tzn . mysle ze to rozrusznik bo przekrecam kluczk i wszystko niby ok ale jak chce odpalic to nic zero reakcji tylko cykanie slychac.Przytrafilo mi sie to wczoraj tzn odpalilem auto rano bez problemu troszke sie pokrecilem odpalilem jeszcze kilka razy bez problemu. Zostawilem auto na parkingu w godzinach pludniowiych ,wrocilem po okolo 2 godzinach i nie moglem odpalic wiec odpalilem na pych wiem ze to niewskazane ale musialem sie dostac jakos do domu. Zostawilem auto na noc i sprobowalem odpalic rano i bez problemu odpalil ... pare razy bez problemu jednak po paru godzinach znow to samo tzn zero reakcji ... jak myslicie bedzie to wina rozrusznika ?? A moze cos innego ??pozdrawiam
GRazny Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Opublikowano 4 Kwietnia 2009 albo kostka w stacyjce... albo włącznik elektromagnetyczny w rozruszniku... czy tak czy siak - jedź do kogoś kto się zna...
Rudi Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Sprawdź przewody przy rozruszniku. Może się któryś poluzował?
adas01012 Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2009 teraz zauwazylem ze jak jest zimny to odpala bez problemu ale jak sie zagrzeje to nie odpala objaw jw tzn brak reakcji jakby rozrusznik padniety ...
Daimos Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Do sprawdzenia rozrusznik a konkretnie włącznik elektromagnetyczny i szczotki. Spróbuj go uruchomić na krótko wtedy jak objawy będą te same to wykluczysz stacyjkę.
grzanek85 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Ja obstawiam bendix na rozruszniku..
adas01012 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2009 kolega poradzil mi ze to masa, musze sprawdzic kable i je podokrecac moze to to ...
antonio Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 potocznie mówiąc: elektromagnes szwankuje :gwizdanie:
karwasza Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Ciekawe czy dużo kilometrów przejechałeś, gdyż możliwe że szczotki się kończą i nie zamyka obwodu rozrusznika. Jest to typowy objaw (jak u ciebie) ale nie koniecznie. Bendiks też potrafi się wieszać ale w audi raczej rzadko. Obstawiam na szczotki.
Rudi Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Nie wiem czy to elektromagnes bo przynajmniej by kręcił, a adas01012 pisze, że objaw jakby był padnięty czyli zero reakcji. Ja bym go sprawdził podpiąć na krótko wtedy kiedy nie chce zaskoczyś ze stacyjki. Jeśli zaskoczy to obstawiałbym stacyjkę albo coś z kablami. Jak nie będzie reakcji ani przez stacyjkę ani na krótko, to wtedy go wytargać i obczaić co i jak. moje zdanie.
adas01012 Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 7 Kwietnia 2009 no to bylem u elektromechanika i wymieniono elektromagnes i bendix ... zaplacilem 240zl a po 2 godzinach tzn kiedy auto sie zagrzalo znow to samo ... pojechalem znow i okazalo sie ze kostka w stacyjce... jutro znow do roboty....
Rudi Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Szkoda, że nie sprawdziłeś tak jak ci pisałem miałbyś 240 zł w kieszenie... :gwizdanie:
adas01012 Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 7 Kwietnia 2009 tak ale napisles jak ja juz z nim bylem na warsztacie ....
Rudi Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Opublikowano 7 Kwietnia 2009 ... aaaaa szkoda. No nic następnym razem postaram się pospieszyć
adas01012 Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 7 Kwietnia 2009 HEH dzieki za fatyge i podpowiedzi . pozdr
Rekomendowane odpowiedzi