jarek3251 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2009 tak to ze wstawiłem potencjometr miedzy wyświetlacz a czujnik szeregowo i reagował na zmianę oporu ale w zakresie tylko od tem oryginalnej czujnika( i tak przekłananej bo było -5 ) do max na potencjometrze i wtedy na czujniku było -35*C czyli wyświetlacz działa nie widzę sensu wstawiać potencjometr inaczej ale dlaczego nie pokazuje normalnej temperatury???? i tak sie dzieje na każdym innym czujniku temp.???????????myślałem ze jak wstawię potencjometr szeregowo to bede mógł sobie skalibrować czujnik i tak zostawić a tu okazuje sie ze mogę ale w odwrotną stronę to działa
carlos666 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Może to coś wyjaśni: http://img2.imageshack.us/img2/1994/audif.jpg
jarek3251 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2009 to mi nic nie daje wpoiłem teraz potencjometr równolegle z czujnikiem temp. narazie jest juz ok temperaturę ustawiłem tylko wydaje mi sie ze jakoś teraz czujnik za wolno reaguje na zmianę temperatury
mrogal Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 to mi nic nie daje wpoiłem teraz potencjometr równolegle z czujnikiem temp. narazie jest juz ok temperaturę ustawiłem tylko wydaje mi sie ze jakoś teraz czujnik za wolno reaguje na zmianę temperatury moj tez nie jest szybki potrzebuje kilka ladnych chwil by pokazac poprawna temp
carlos666 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 ... Pamiętaj jednak ze te wyswietlacze mają zwłokę i trzeba odczekać czasem nawet kilka minut zanim pokaże prawdę. ... Czytasz w ogóle to co piszę ?
Rekomendowane odpowiedzi