Rudi Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Witam Niedługo będę chciał sobie zmienić rozrząd i tak pooglądałem sobie wątki z tym związane i nie mogę się doszukać jednej rzeczy. A mianowicie klucza do rolki napinającej. Otworzyłem pudełko z rolką i jest tam rysunek specjalnego klucza do napinacza z wyjaśnieniem jak go użyć. Pytanie brzmi- czy ten klucz to przymus przy zmianie, czy można sobie poradzić w jakiś inny sposób?
rikardo Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Nie sprecyzowałeś o który napinacz ci chodzi. Napinacz paska alternatora jest przykręcony od tyłu na śrubę w rozmiarze klucza 13. Do odkręcenia jej potrzebny jest klucz nasadowy z grzechotką. Sama rolka napinacza przykręcona jest śrubą na klucz w rozmiarze 15 i tu jest lewy gwint. Natomiast jeśli chodzi ci o napinacz paska klimy to z tego co pamiętam jest on przymocowany na śruby do których są potrzebne klucze inbusowe rozmiarów w chwili obecnej nie pamiętam. Może na tym rysunku pokazany jest jakiś specjalny przyrząd używany w ASO:mysli: ja wymieniałem osobiście te napinacze i nie stosowałem jakiś specjalnych kluczy.
krzysiek23 Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Opublikowano 4 Kwietnia 2009 do napinacza paska rozrzadu jest potrzebny specj.klucz ktory da rade samemu wyrezac zajzyj do dzialu warsztat i zobacz jak wyglada tam opisana jest wym.rozrzadu
Rudi Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Możesz podrzucić link, bo przejrzałem to dzisiaj dwa razy i za chol... nie mogłem nic znaleźć (dlatego założyłem wątek). Chodzi mi o coś takiego. Do tego koła
krzysiek23 Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Opublikowano 4 Kwietnia 2009 http://www.a4-klub.pl/smf/b5_ahu_fotostory_rozrzad_popychacze_pompa_wody_termostat-t45532.0.html
Rudi Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2009 ....oglądałem to i nie widziałem, ale jaja. krzysiek23 wielkie dzięki.
rikardo Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 ....oglądałem to i nie widziałem, ale jaja. krzysiek23 wielkie dzięki. Do rolki napinającej paska można zastosować również wygięte szczypce do pierścieni segera.
Rudi Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Ale misiałyby być wygięte, bo proste raczej się nie nadadzą- dobrze myślę? Ale dzięki, pożyteczny post
Rekomendowane odpowiedzi