Rafal3326 Opublikowano 17 Listopada 2020 Opublikowano 17 Listopada 2020 Witam, sądząc po ilości tematów (znalazłem tylko 1 i to bez odp.) mam dość nietypowy problem. Mianowicie w połowie "drogi" pedał sprzegła się czasami blokuje jakby o coś haczył... Zdarza się tak raz na wiele załączeń po dociśnieciu mocniej ustępuje. Płyn ok, wycieków nie widać, robione nic nie było, odbija normalnie... Jakieś pomysły? Szukać przy pedale ( sprezyna, czujnik) czy demontaż skrzyni?
Rafal3326 Opublikowano 21 Listopada 2020 Autor Opublikowano 21 Listopada 2020 Doszedł kolejny objaw.... Czasami w połowie czuć jakby pedał haczył o coś przy załączaniu a czasami pedał wolniej wraca. Żadnych wycieków nie zobaczyłem, płynu nie ubywa.
Rafal3326 Opublikowano 27 Listopada 2020 Autor Opublikowano 27 Listopada 2020 Czasami wchodzi normalnie czasami ciężej, czasami wchodzi normalnie a wychodzi powoli, czasami się blokuje w połowie i nie da rady wcisnąć go dalej... Macie jakies pomysły? Mechanik twierdzi że wysprzeglik ten w skrzyni do wymiany odrazu z tarczą i dociskiem...
Rafal3326 Opublikowano 4 Grudnia 2020 Autor Opublikowano 4 Grudnia 2020 W dniu 19.11.2020 o 20:11, Dev napisał: Przepłucz uklad swiezym płynem Płyn wymieniony na nowy, różnicy brak.
Rafal3326 Opublikowano 18 Grudnia 2020 Autor Opublikowano 18 Grudnia 2020 Dla potomnych: sprzęgło wymienione na nowe- brak efektu. Winna łapa w skrzyni w której wyrobiło się gniazdo... Poskutkowało wymienienie cięgna od wysprzeglika na nieco dluzsze.
Rekomendowane odpowiedzi