Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Procedura kodowania pilotów centralnego zamka w Audi A4 B6 i B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, mam pytano do kolegów: otóż chciałbym zakupić używkę pilot bo podejrzewam, że w moim coś płytka się przycina, nie ma tego wyczuwalnego guziczka przy odblokowaniu i mam cyrki, że szyby same opuszczają się.

Kupię pilot o tym samym nr ori i częstotliwości i teraz przełoże ze starego grot + transponder a zostawie w nim tą dobrą nową płytkę to dobrze rozumie, że wystarczy tylko zsynchronizować "ręcznie" pilota z autem? nie trzeba tej płytki vcdsem adaptować do auta? płytka sama "przyuczy się" do auta?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam, mam chyba dość nietypowy problem gdyż siadł mi centralny zamek, a mianowicie chodzi o to że wszystko działało bez zarzutu, przeprowadzałem się i wiele razy otwierałem auto i nagle kluczyk przestał działać dioda migała itp. baterie nowe. Odłączałem Aku na noc i nic, użyłem drugiego kluczyka(musiałem zaprogramować ręcznie) i działał chwilę, potem siadł i ten. Myślę nad zaprogramowaniem je przez VCDS ale nie wiem czy to coś da bo problem jest raczej w innym miejscu. Jakieś pomysły?

Opublikowano

Witam, ja mam podobny problem.  Po dzisiejszej nocy nie mogę rozbroić alarmu. Myślałem, że wina pilota i kupiłem nową baterię. Niestety procedura adaptacji nie działa. A już ją kiedyś robiłem bez problemu. Alarm nie fabryczny, ale domykanie szyb i otwieranie odbywa się za pomocą oryginalnego klucza i ja go nie montowałem więc trochę lipa jest. Co robić ?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam moje autko to a4b6 z 2004 roku.

Miałem mk z końcówką at lecz uległo zniszczeniu(woda) wymieniłem to na mk z końcówką bc ale mie mogę dokodowac pilota... A posiadam pilot z końcówką d... co poszło nie tak... 

Mam jeszcze jedno pytanie czy do mk bc dodam pilot od b7 z oznaczeniem e na końcu?

Edytowane przez Linet

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Koledzy pilot odnowił posłuszeństwa. Rano jeszcze otworzył i zamknął, po pracy niestety zero reakcji. Próba kodowania zapas Ok, popsuty zero reakcji. Wziąłem zapas i wszystko działa w tym kodowanie. Podjechałem z zepsutym do klucznika, który stwierdził ze pilot nie wysyła sygnału. Postanowiłem kupić używany i przełożyć grot. Jednak reszta nie będzie przypisana z kluczyka, w tym immo. Kiedyś czytałem o pestce immo i podmianki niestety nie wiem które to i na czym polega wymiana. . Co zrobić po zakupie używki aby działał z moim wozem zarówno pilot jak immo. Popsuty może posłużyć jako dawca. Jakieś sugestie???

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
14 minut temu, jaguaro napisał:

Popsuty może posłużyć jako dawca. Jakieś sugestie???

jak kupiles odpowiedni pilot to trzeba na nowo zaadoptowac pilota do auta a transponder przełożyc i gotowe.

Opublikowano

Dzięki za info ale musze jeszcze podpytać. Jeszcze nie kupiłem kluzyka gdyż wole wpierw podpytać.
Czym jest transporder??? I czy wystarczy zwykle kodowanie. Co z immo?

Opublikowano
Teraz, jaguaro napisał:

Czym jest transporder

pastylka immo

Opublikowano

Wychodzi ze z dawcy tylko dwie rzeczy do przekładki grot i wspomnianą pastylkę immo. Tylko gdzie szukać owej pastylki immo? Rozebrałem kluczyk i w środku jest cała płytka nic poza tym???????

Opublikowano
3 minuty temu, jaguaro napisał:

Wychodzi ze z dawcy tylko dwie rzeczy do przekładki grot i wspomnianą pastylkę immo. Tylko gdzie szukać owej pastylki immo? Rozebrałem kluczyk i w środku jest cała płytka nic poza tym???????

źle szukałeś.Jest w części dolnej z logo audi

Opublikowano

To chyba to ustrojstwo z napisami częstotliwości i nr pilota. 72435b7e3f9e67cfc6017c5c5326b1ab.jpg

Wysłane z Huawei mate 10 pro

Opublikowano
1 minutę temu, luki19862121 napisał:

To chyba to ustrojstwo z napisami częstotliwości i nr pilota

nie rób zamieszania on ma inny klucz

Opublikowano

A jak się dobrać do tej pastylki?

Opublikowano
1 minutę temu, jaguaro napisał:

A jak się dobrać do tej pastylki?

musisz uważać żeby nie uszkodzić ponieważ jest szklana. Powinna byc w osłonce plastikowej.

Opublikowano

To już coś ale jak się dostać pod plastik, nie ma żadnej śrubki a trzyma jak diabli. Wydaje mi się ze trzyma pod logo ale nie chce zdzierać nim nie spytam.

Mój kluczyk jeszcze przed rozbiorem, wiem wiem trochę sfatygowany :-)

620047f2a2ae213c0dbfeffc05b4e7f1.jpg3708008096e74c1298e005a0e8f5d3e5.jpgb19c7511f1657644a0896dcd08e2cbc1.jpg

Opublikowano

Witajcie drodzy forumowicze, mam ogromną prośbę o pomoc.

Brat musiał zmienić samochód w ostatniej chwili przed wyjazdem z kraju na dłuższy czas, zdecydował się na b6. Mamy w niej następujący problem:

Kluczyk nie otwiera samochodu ani nie zamyka. Dziś jeszcze zmienimy baterie. Ale jednocześnie po przekręceniu go w zamku otwierają się jedynie drzwi kierowcy i prawdopodobnie uruchamia się alarm tzn migają kierunki (syrene chyba ktoś odpiął przed sprzedażą bo sobie z tym nie poradził). Reszta drzwi otwiera się dopiero po włożeniu kluczyka do stacyjki (poza drzwiami pasażera ale to chyba problem mechaniczny zamka - trzeba odryglować od wewnątrz aby można było otworzyć z zewnątrz). 

Mamy przy tym następującą listę błędów:

Address 45: Inter. Monitor       Labels: 8E0-951-177.LBL
   Controller: 8E0 951 177 
   Component: Innenraumueberw.   0503
   Coding: 00001
   Shop #: WSC 00000
   VCID: EBA9C4AF8A9D
2 Faults Found:
01463 -  Alarm triggered by Sensor for anti-theft alarm System
            43-00 -  Closed
01462 -  Anti-theft alarm ultra sonic Sensor (G209)
            53-10 -  Supply Voltage Too Low - Intermittent

-------------------------------------------------------------------------------
Address 46: Central Conv.       Labels: 8E0-959-433-MIN.LBL
   Controller: 8E0 959 433 AL
   Component: Komfortgerát T9F    0514
   Coding: 06730
   Shop #: WSC 63351
   VCID: 7B8974EF7AFD
17 Faults Found:
01317 -  Control Module in Instrument Cluster (J285)
            49-10 -  No Communications - Intermittent
01320 -  Control Module for Climatronic (J255)
01134 -  Alarm Horn (H12)
            29-00 -  Short to Ground
00963 -  Circuit to Tilt Sensor
            37-00 -  Faulty
01370 -  Alarm triggered by Interior Monitoring
            35-00 -   -
00962 -  Alarm via. Tilt Sensor
            35-00 -   -
01368 -  Alarm triggered by Luggage Compartment Switch
            35-00 -   -
01369 -  Alarm triggered by Hood Switch
            35-00 -   -
01374 -  Alarm triggered by Terminal 15
            35-00 -   -
01574 -  Alarm triggered by Door Contact Switch; Right Rear
            35-00 -   -
01561 -  Left Rear Door
            61-10 -  Won't De-Safe - Intermittent
01562 -  Right Rear Door
            59-10 -  Can't Unlock - Intermittent
01562 -  Right Rear Door
            60-00 -  Won't Safe
01562 -  Right Rear Door
            61-10 -  Won't De-Safe - Intermittent
00466 -  Control Module for Steering Column Electronics (J527)
01559 -  Drivers Door
            58-10 -  Can't Lock - Intermittent
01560 -  Passenger Door
            61-00 -  Won't De-Safe

Na poprzedniej stronie kolega opisał podobny problem, ale chyba go nie rozwiązał. Postaram się sprawdzić to co mu radziliście. Po ok 10 minutach otworzyć z kluczyka i sprawdzić czy podświetli się guzik awaryjnych, dobrze rozumiem?

Mam możliwość pomóc mu z tym dziś do południa ale niestety nie wiem jak :|

PROBLEM ROZWIĄZANY

Czytajcie temat w takim przypadku jak wyżej opisany wystarczy postępować zgodnie z instrukcjami z filmu domjenicka!

Pozostał następujące błędy:

01134 -  Alarm Horn (H12)
            29-00 -  Short to Ground

00963 -  Circuit to Tilt Sensor
            37-00 -  Faulty

01560 -  Passenger Door
            61-00 -  Won't De-Safe

Z tym, że drzwi pasażera się odryglowują. Jakieś sugestie? 

Edytowane przez henio098

Opublikowano

Wont de safe.
Sprawdź najpierw kable w drzwiach.
Ale na 99% będzie mikrostyk.
Ja miałem zimne luty.
Po przelutowaniu płytki, problem u mnie zniknął.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Koledzy jak się dostać do pestki imo w kluczyku B7?

Kluczyk rozłożony na części pierwsze i nie ma. Zostaje szary plastik w górnej prawej części pod którym prawdopodobnie siedzi pestka. Jak się dostać, pod logo Audi z drugiej strony nie ma żadnej śrubki. Jakieś sugestie pomysły, ktoś to robił żeby mógł podpowiedzieć? Z góry dziękuje bo siedzę przy kluczyku i nie mogę rozkminić a nie chce podwarza na sile żeby nic nie urwać tym bardziej ze czytałem o imo i jest to mega delikatna rzecz.

Up. Po temacie należy nad wyraz delikatnie podważyć szarą osłonę plastikową:-)

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam Panowie

Temat jak widzę jest wałkowany ciągle, przeczytałem wszystkie strony i tylko chcę się upewnić czy mając jeden scyzoryk i zawieszkę ( prawdopodobnie z PINEM) wystarczy kupić na alledrogo podobny scyzoryk z taką samą częstotliwością i zakodować VAGIEM ? Dzięki za pomoc i wyrozumiałość :)

Opublikowano
12 minut temu, gacekkstb napisał:

Witam Panowie

Temat jak widzę jest wałkowany ciągle, przeczytałem wszystkie strony i tylko chcę się upewnić czy mając jeden scyzoryk i zawieszkę ( prawdopodobnie z PINEM) wystarczy kupić na alledrogo podobny scyzoryk z taką samą częstotliwością i zakodować VAGIEM ? Dzięki za pomoc i wyrozumiałość :)

Jak masz pin immo to tak. Będziesz musiał dociąć grot i jak immo nie będzie łapać kupić nowy transporder groszowe sprawy.