maniek-guma Opublikowano 21 Listopada 2020 Opublikowano 21 Listopada 2020 Witam mam problem ze światłami pozycyjnymi z przodu brak ich brzpieczniki dobre kiedyś były z prawej strony zaczeło mrógać pozycyjne i nagle znikły oby dwie strony żarówki ledowe dobre
Muskel1 Opublikowano 21 Listopada 2020 Opublikowano 21 Listopada 2020 Wsadź zwykłe żarówki to problem zniknie.
maniek-guma Opublikowano 22 Listopada 2020 Autor Opublikowano 22 Listopada 2020 W dniu 21.11.2020 o 17:28, maniek-guma napisał: Witam zmieniłem te żarówki na orginalne i dalej nie mam postojowych i nie mam napięcia w kablach do postojówek gdzie mam szukać napięcia pomóżcie błagam wszystkie świecą oprócz postojówek
maniek-guma Opublikowano 22 Listopada 2020 Autor Opublikowano 22 Listopada 2020 Nie mam ale myślę by podpiąć a może to być przełącznik świateł do wymiany
Muskel1 Opublikowano 22 Listopada 2020 Opublikowano 22 Listopada 2020 (edytowane) Przyczyn może być wiele. Przełącznik, okablowanie, MCE. Trudno powiedzieć. Z podłączeniem pod komputer może pokaże w którym kierunku szukać. Czy postojówki świecą się gdy dasz na wyciągniętym kluczyku ze stacyjki manetkę kierunkowskaza w pozycji lewo lub prawo i wyłącznik świateł na zero? Wtedy powinien oświetlić daną stronę auta. Edytowane 22 Listopada 2020 przez Muskel1
maniek-guma Opublikowano 22 Listopada 2020 Autor Opublikowano 22 Listopada 2020 Nic nie świeci wcześnij świeciły pięknie tylko zaczeła prawa strona mrugać i nagle znikły
Muskel1 Opublikowano 22 Listopada 2020 Opublikowano 22 Listopada 2020 (edytowane) Czyli próbowałeś już z tym kierunkowskazem? Jakie masz lampy? Xenon czy H7? Edytowane 22 Listopada 2020 przez Muskel1
Muskel1 Opublikowano 22 Listopada 2020 Opublikowano 22 Listopada 2020 1 minutę temu, maniek-guma napisał: Xenon Oryginalnie z fabryki tak wyjechał czy dokładane?
Muskel1 Opublikowano 22 Listopada 2020 Opublikowano 22 Listopada 2020 Przy prawej lampie z kostki z pinu nr. 7 wychodzi przewód szaro-czerwony 0,5mm². To jest zasilanie pozycyjnych. Przewód ten idzie do różowej 10cio pinowej złączki na pin nr.2 pod słupkiem A w nogach pasażera. Z tamtąd idzie na bezpiecznik S22. Z bezpiecznika idzie zielono-czerwonym przewodem 1,0mm² do wyłącznika świateł na pin oznaczony nr. 14/58R tyle że już o przekroju 0,5mm² po tym jak po drodze do wyłącznika połączył się z wiązką do zegarów. Zacznij od podstaw. Mierzenie napięcią miernikiem na kostce lampy i po nitce do kłębka. Bezpiecznik wwyciągnij i włóż kilka razy (może kontakty zaśniedziały). Zmierz miernikiem czy napięcie dochodzi do bezpiecznika. Jeżeli nie to szukaj dalej w kierunku wyłącznika. Wyciągnij go i sprawdź czy dostaje napięcie.
maniek-guma Opublikowano 22 Listopada 2020 Autor Opublikowano 22 Listopada 2020 Ok wielki dzięki Jesteś Wielki mam nadzieję że teraz dam radę
Rekomendowane odpowiedzi