toni1980 Opublikowano 3 Grudnia 2020 Opublikowano 3 Grudnia 2020 Witam szanownych forumowiczów Na początku chciałbym podkreślić że sprawdziłem chyba wszystkie cenne wskazówki znajdujące się na tym forum i nie tylko. Woda zbiera sią po deszczu lecz nie po każdym Chodzi mi o to że trudno jest złapać drania "na gorącym uczynku" Mam już szczerze mówiąc dość tych poszukiwań. Woda gromadzi się na gąbkach w boczkach oraz w miejscu koła zapasowego. Oto wyniki moich poszukiwań Szyba/uszczelka - NIE Lampy - napewno NIE - sprawdzone kilka razy- suche i nie zacieka Testy wody na myjni/własne - problem nie wystąpił - 2 x 15 minut spędziłem w bagażniku szukając chodźby jednej kropli W trackie jazdy - NIE Zacieki ten powstają raczej nisko (brak zacieków z góry) Na zdjęciach wskazałem pewien efekt (pleśń) który wilgoć i zaciek powoduje po pewnym czasie Samochód nigdy nie był uderzony, brak kabli czy dziur od CB nigdy nic nie demontowano - zero ingerencji w konstrukcje. Trudność polega na tym że 2-3 miesiące jest sucho, po czym przychodzą 2-3 deszcze i muszę regularnie gąbką odsączyć te 3 miejsca (2 schowki i wnęka koła zap.) Nie wiem już sam !! Może uszczelka, może klapa nie dolega ??? Czy ktoś ma jakiś inny pomysł, będę wdzięczny.
Muskel1 Opublikowano 3 Grudnia 2020 Opublikowano 3 Grudnia 2020 Albo uszczelka gdzieś popuszcza albo klapa nie dociska jak należy. Trzeba ewentualnie wyregulować.
Rekomendowane odpowiedzi