Darek80s Opublikowano 3 Grudnia 2020 Opublikowano 3 Grudnia 2020 Witam. Mam problem z BRD. Na zimnym silniku szczególnie teraz gdy temperatura na zewnątrz jest niska silnik prawie nie reaguje na dodawanie gazu. Wyjazd na główną ulica stanowi spore wyzwanie, już nie wspomnę o wcięciu się przed kogoś bo na bank by we mnie wjechał. Wszystko wraca do normy po przejechaniu ok kilometra. Jakieś sugestie?
Dev Opublikowano 3 Grudnia 2020 Opublikowano 3 Grudnia 2020 46 minut temu, Darek80s napisał: Witam. Mam problem z BRD. Na zimnym silniku szczególnie teraz gdy temperatura na zewnątrz jest niska silnik prawie nie reaguje na dodawanie gazu. Wyjazd na główną ulica stanowi spore wyzwanie, już nie wspomnę o wcięciu się przed kogoś bo na bank by we mnie wjechał. Wszystko wraca do normy po przejechaniu ok kilometra. Jakieś sugestie? sprawdz podciśnienia 1
piotrsob1 Opublikowano 4 Grudnia 2020 Opublikowano 4 Grudnia 2020 (edytowane) 5 godzin temu, Dev napisał: sprawdz podciśnienia A konkretnie to czy w wężykach podciśnienia zasilających elektrozawory podciśnieniowe nie ma oleju . Jeżeli jest to na początek powymieniaj zaworki jednokierunkowe w tej instalacji i wypłucz albo wymień same przewody Edytowane 4 Grudnia 2020 przez piotrsob1 1
Darek80s Opublikowano 11 Stycznia 2021 Autor Opublikowano 11 Stycznia 2021 W dniu 4.12.2020 o 04:30, piotrsob1 napisał: A konkretnie to czy w wężykach podciśnienia zasilających elektrozawory podciśnieniowe nie ma oleju . Jeżeli jest to na początek powymieniaj zaworki jednokierunkowe w tej instalacji i wypłucz albo wymień same przewody A więc tak. Trochę to trwało ale w końcu sie za to wziąłem. Wymieniali mi kompresor i przy okazji zlecilem mechanikom zeby posprawdzali te wężyki . Są czyste i całe, natomiast twierdzą że na zimnym silniku wyskakuje jakiś błąd elektryki na 3 cylindrze. Niestety nie rozmawialem z mechanikiem tylko z szefem bo odbierałem auto po godzinach i tak mi powiedział. Ja się kompletnie na tym nie znam. Wtryski po regeneracji w listopadzie i przy okazji wymienilem wiązkę bo wszystkie spinki miała połamane. Zasugerujcie proszę co moze być nie tak ze taki błąd wyskakuje ale tylko na zimnym.
piotrsob1 Opublikowano 11 Stycznia 2021 Opublikowano 11 Stycznia 2021 41 minut temu, Darek80s napisał: Zasugerujcie proszę co moze być nie tak ze taki błąd wyskakuje ale tylko na zimnym. No można by coś zasugerować gdyby chociaż było wiadomo jaki ten błąd wyskakuje....
Darek80s Opublikowano 11 Stycznia 2021 Autor Opublikowano 11 Stycznia 2021 59 minut temu, piotrsob1 napisał: No można by coś zasugerować gdyby chociaż było wiadomo jaki ten błąd wyskakuje.... No niestety narazie wiem tylko tyle. Muszę jeszcze raz go podłączyć, tylko tym razem przy tym będę ?
Darek80s Opublikowano 23 Marca 2021 Autor Opublikowano 23 Marca 2021 Problem rozwiązany. Śmiga aż miło.
Darek80s Opublikowano 24 Marca 2021 Autor Opublikowano 24 Marca 2021 12 minut temu, Kimas97 napisał: Co było przyczyną? Zapchany kolektor
Rekomendowane odpowiedzi