Worie Opublikowano 18 Lutego 2021 Autor Opublikowano 18 Lutego 2021 1 godzinę temu, greg2505 napisał: Tu masz kompletny AUDI A4 B7 WZMACNIACZ ANTENY MODUŁ 8E9035225AF WŁODAWA - Allegro.pl ALLEGRO.PL Kup teraz AUDI A4 B7 WZMACNIACZ ANTENY MODUŁ 8E9035225AF z... Super, ten na pewno od avant? Z czystej ciekawości po czym poznać sedan/avant ? Jak chodzi o te dwie kostki z ucietymi kablami trzeba tam coś doładować czy na gotowo kable od mojej anteny tam wpiąć i będzie hulać? Przepraszam, że mecze temat po prostu zielony jestem A chciałbym wszystko ogarnąć na raz, jak już się za to zabiorę i czesci zamowie.
greg2505 Opublikowano 18 Lutego 2021 Opublikowano 18 Lutego 2021 7 minut temu, Worie napisał: Super, ten na pewno od avant? Z czystej ciekawości po czym poznać sedan/avant ? Jak chodzi o te dwie kostki z ucietymi kablami trzeba tam coś doładować czy na gotowo kable od mojej anteny tam wpiąć i będzie hulać? Przepraszam, że mecze temat po prostu zielony jestem A chciałbym wszystko ogarnąć na raz, jak już się za to zabiorę i czesci zamowie. Swoje kable przełożysz do tych kostek,tu masz wzmak od sedana dla porównania WZMACNIACZ ANTENOWY S4 A4 B7 B6 SEDAN 8E5035225AF Wschowa - Allegro.pl ALLEGRO.PL Kup teraz WZMACNIACZ ANTENOWY S4 A4 B7 B6 SEDAN 8E5035225AF z Wschowa na...
Worie Opublikowano 19 Lutego 2021 Autor Opublikowano 19 Lutego 2021 (edytowane) Przyszedł mi kabel antenowy i pytanie są tam dwa "sloty" jeden z anteny drugi pusty (W radiu są dwa wejścia), do czego ten pusty jest i czy powinienem jakoś podpiąć do niego wtyczkę ze zdjęcia? Z moich kabli tylko ona by mi tam odpowiadała chyb, że później zostaje luźna? Niestety, ale przed weekendem nie zdąży mi dojść wzmacniacz antenowy i kostka :/ Edytowane 19 Lutego 2021 przez Worie
MaTeo85 Opublikowano 19 Lutego 2021 Opublikowano 19 Lutego 2021 Ta żółta kostka jest od anteny Diversity. Oczywiście ona też musi być podłączona pod radio. Ja poszedłem trochę inną drogą i kupiłem dwa nowe kable antenowe z już zaciśniętymi końcówkami, do tego przejściówki z tej białej kostki na fakre pojedynczą i ładnie wszystko mam spięte bez żadnych dziwnych przejściówek z wtyku antenowego itp. Problemem są te białe kostki z tych przejściówek bo nie koniecznie da się do nich przełożyć oryginalną część z żółtej wtyczki.
Worie Opublikowano 19 Lutego 2021 Autor Opublikowano 19 Lutego 2021 Mam nadzieję, że uda mi się to przełożyć jak już taki kabel zamowilem. Teraz tylko czekać na reszte czwscu i brać się do roboty
Worie Opublikowano 23 Lutego 2021 Autor Opublikowano 23 Lutego 2021 (edytowane) Udało się uruchomić radio, o co chodziło z przepinaniem pinu b5 do c7 czy jak tam to szło, za co to odpowiada? Wtope popełniłem podczas zakupu, w sumie za 50 kupiłem radio z kodem, ale nie jest to concert A symptomy napalilem sie bo dobra cena byla w aukcji inaczej a nie skupilem sie na zdjeciach, może zmienię w najbliższym czasie, na razie anteny nie zmieniłem bo radio odobiera jak trzeba. Pewnie będę na concerta polował bo podobno lepiej gra. Sub działa, głośniki z tylu trochę ciszej grają. Edytowane 23 Lutego 2021 przez Worie
pila24 Opublikowano 23 Lutego 2021 Opublikowano 23 Lutego 2021 4 godziny temu, Worie napisał: Wtope popełniłem podczas zakupu, w sumie za 50 kupiłem radio z kodem, ale nie jest to concert A symptomy napalilem sie bo dobra cena byla w aukcji inaczej a nie skupilem sie na zdjeciach, może zmienię w najbliższym czasie, na razie anteny nie zmieniłem bo radio odobiera jak trzeba. Akurat symphony to jest concert z zintegrowaną zmieniarką cd,więc concerta juz nie szukaj
Worie Opublikowano 25 Lutego 2021 Autor Opublikowano 25 Lutego 2021 (edytowane) Jest mi ktoś w stanie napisać który kabel gdzie podpiąć? Stare kostki mogę zostawić czy dac ze wzmaka af? Najlepiej jakby mi ktoś był w stanie dokładnie opisać albo połączyć na zdjęciu linią:) Któryś kabel musi luźny zostać? Edytowane 25 Lutego 2021 przez Worie
pila24 Opublikowano 25 Lutego 2021 Opublikowano 25 Lutego 2021 (edytowane) 5 godzin temu, Worie napisał: Najlepiej jakby mi ktoś był w stanie dokładnie opisać albo połączyć na zdjęciu linią:) Któryś kabel musi luźny zostać? Fm3 nie podpinasz,musisz jeszcze tą podwójną kostkę podmienić z tego wzmaka anteny AF. Ta kostka stara podwójna jest inna. Aczkolwiek lepiej by było podmienić kostkę fm3 i zapodać tą antene do kostki z fm2 i ją wczepić. Wówczas będzie jak w oryginale z fabryki Edytowane 25 Lutego 2021 przez pila24
Worie Opublikowano 28 Lutego 2021 Autor Opublikowano 28 Lutego 2021 Niby tak ale jak próbowałem włożyć fm3 do kostki fm2 to nie pasuje bo fm3 końcówkę ma okrągłą A fm2 z jednej strony jest spłaszczona wiec do kostki nie mogłem kabla zmieścić.
pila24 Opublikowano 28 Lutego 2021 Opublikowano 28 Lutego 2021 Godzinę temu, Worie napisał: Niby tak ale jak próbowałem włożyć fm3 do kostki fm2 to nie pasuje bo fm3 końcówkę ma okrągłą A fm2 z jednej strony jest spłaszczona wiec do kostki nie mogłem kabla zmieścić. To normalnie podłącz same fm2 i pomiń fm3. W autach gdzie było radio z dwoma tunerami( concert 2plus i pochodne) lewa boczna szyba to fm1 a prawa to fm2,w autach z systemem diversity fm1 to lewa szybka,fm2 to tylna ,fm3 to prawa.
Rekomendowane odpowiedzi