Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

DRL w halogenach.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, tak jak w temacie. Widziałem u siebie w mieście B7 jeżdżące TYLKO I WYŁĄCZNIE z włączonymi halogenami (jako światła DRL). Skoro więc takie A4 jeżdżą, znaczy da się tak zrobić. Pytanie brzmi - JAK? Czy ktoś wie jak zrobić z przeciwmgielnych światła do jazdy dziennej? Jeżeli tak to proszę o podzielenie się tą wiedzą. ZAZNACZAM, ŻE NIE POTRZEBUJĘ TUTAJ KOMENATRZY W STYLU "TO JEST NIELEGALNE I POLICJA ZABIERZE CI ZA TO DOWÓD!" ORAZ KOMENTARZY, KTÓRE ABSOLUTNIE NIC NIE WNOSZĄ DO DYSKSUJI. Mam nadzieję, że to jest zrozumiałe i nikt nie będzie tu wyskakiwać z odpowiedziami typu "W B7 to są fabryczne DRL zrobione w lampach z "długich" świateł  i trzeba sobie to włączyć kodowaniem". TAKIM KOMENTARZOM I TYM PODOBNYM PODZIĘKUJĘ... Jak nie wiesz jak zrobić DRL w halogenach to proszę Cię nie zabieraj głosu :).

Opublikowano

Najlepiej kupić moduł DRL, który daje 12V dopiero po odpaleniu auta, dodatkowo rozłączany jest sygnałem z postoju, ja mam u siebie w b6 drl na halo, miałem najpierw 30%, świeciło mi to za słabo... Dałem więc ledy, pełne 12V i mam fajne białe światło na DRL w halo. Jakoś mi lepiej to podeszli niż 30% z długich, zresztą mam w auta i w obu zrobiłem to samo. Rozważam tylko powrót do zwykłej żarówki bo ledy sieją w instalacji i jest problem z odbiorem stacji radiowych... 

Mam to zrobione na takim module:

ALLEGRO.PL

Kup teraz z Strzelin - MODUŁ ŚWIATEŁ WŁĄCZNIK WZROST NAPIĘCIA DRL-BOX, na Allegro.pl...

Ale możesz poszukać innego rozwiązania, np z regulowana mocą świecenia, możliwością konfiguracji itd... 

Opublikowano

Wystarczy wkodować vcds-em. Moduł nie potrzebny.

Opublikowano

Wydaje mi się że u siebie włączyłem, ale to było dawno, może rzeczywiście kupowałem moduł.

Opublikowano

Czy da się zakodować za pomoca VCDS w długich światłach DRL na np 30%, mam bixenon skrętny bez fabrycznych DRL i wk....a mnie ciągłe majtanie przełącznikiem świateł, albo zapominam właczyć w ogóle albo zapomne wyłączczyć (dobrze że jest brzęczyk). 
Czy trzeba zewnętrzny moduł?

Opublikowano

Kolego staraj się nie stawiać tego samego pytania w różnych wątkach.