Tkoczu_ 242 Posted January 20, 2021 Share Posted January 20, 2021 Panowie, dałem felgi do renowacji, firmie powiedziałem że chciałbym w grafit, problem się robi bo powiedzieli że muszę im podać kod koloru z palety Ral, na necie oglądałem ale jak każdy wie, inaczej na kartce/necie inaczej na aucie to wyglada, mógłby mi ktoś tu podać odpowiedni kod który by najbardziej przypasował do mojej budy ? myślałem o Ral 7037 ale zostawiam sugestie i opinie wam.. Z góry dziękuje i pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muskel1 1,047 Posted January 20, 2021 Share Posted January 20, 2021 (edited) To zależy czego oczekujesz? Nie napisałeś na czym Ci zależy. 1. Kolor felg ma być jak najbardziej zbliżony do koloru karoserii? 2. Kolor felg ma być ciemniejszy niż karoseria? 3. Kolor felg ma być jaśniejszy niż karoseria? Edited January 20, 2021 by Muskel1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tkoczu_ 242 Posted January 20, 2021 Author Share Posted January 20, 2021 (edited) Wydaje mi się że lepiej chyba bd jak siądzie ciemniejszy kolor. Choć znajomi znowu mówią żeby był jaśniejszy.. dylemat życia Tak wyglada ciemniejszy u @monthrey12 Edited January 20, 2021 by Tkoczu_ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muskel1 1,047 Posted January 20, 2021 Share Posted January 20, 2021 Moim skromnym zdaniem, trochę ciemniejsze niż lakier auta będą lepiej wyglądały ale są gusta i guściki. Wstaw ankietę u góry z 3 opcjami i zobaczymy co wyniknie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
raaf 50 Posted January 20, 2021 Share Posted January 20, 2021 czyli coś jak shadow chrome Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fido 127 Posted January 20, 2021 Share Posted January 20, 2021 Błyszczące ramki dookoła szyb to i jasne fele. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dekiel 13 246 Posted January 20, 2021 Share Posted January 20, 2021 Co za firma wzorników kolorów nie mieli ? Ja bym zapodał złote felgi , grafit 'zniknie' przy tym kolorze nadwozia chociaż dobrze będzie współgrał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
monthrey12 117 Posted January 21, 2021 Share Posted January 21, 2021 (edited) @Tkoczu_tak wygląda w ciągu dnia. Drugie zdjęcie ma troszkę zle podciągnięte kolory Ale może się przyda. Ewentualnie mogę wyciągnąć kolo z garażu i zrobić dokładniejsza fotkę. Edited January 21, 2021 by monthrey12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tkoczu_ 242 Posted January 21, 2021 Author Share Posted January 21, 2021 Ahh bije się myślami w najgorszym wypadku szczele znowu na srebrno i sprzedam bo i tak szukam nowego koła dzieki za foty @monthrey12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
monthrey12 117 Posted January 21, 2021 Share Posted January 21, 2021 @Tkoczu_jak szukasz nowego koła to i moim zdaniem lepiej spróbować pomalować na grafit. Nie spodoba się to sprzedaż a jak wypali to bedziesz zadowolony:). A tak pomalujesz na srebrno, zapłacisz i będziesz żałował, ze nie spróbowałeś:). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tkoczu_ 242 Posted January 21, 2021 Author Share Posted January 21, 2021 12 godzin temu, monthrey12 napisał: @Tkoczu_jak szukasz nowego koła to i moim zdaniem lepiej spróbować pomalować na grafit. Nie spodoba się to sprzedaż a jak wypali to bedziesz zadowolony:). A tak pomalujesz na srebrno, zapłacisz i będziesz żałował, ze nie spróbowałeś:). Tylko jeszcze kwestia jaki ten kod lakieru wybrać, za dużo tego wziąłbym trochę jaśniejsze od twoich Link to comment Share on other sites More sharing options...
cysiek18 57 Posted January 22, 2021 Share Posted January 22, 2021 Ja do swojej czarnej dałem kolor L8AU i teraz nie wiem czy nie zrobił bym standardowych L1H7, te grafitowe jakoś strasznie znikają i wydają się małe Z palety Ral podobny do mojego będzie Ral 9006. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tkoczu_ 242 Posted January 22, 2021 Author Share Posted January 22, 2021 55 minut temu, cysiek18 napisał: Ja do swojej czarnej dałem kolor L8AU i teraz nie wiem czy nie zrobił bym standardowych L1H7, te grafitowe jakoś strasznie znikają i wydają się małe Z palety Ral podobny do mojego będzie Ral 9006. Okej dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maćko 126pe 0 Posted May 10 Share Posted May 10 W dniu 22.01.2021 o 13:08, cysiek18 napisał: Ja do swojej czarnej dałem kolor L8AU i teraz nie wiem czy nie zrobił bym standardowych L1H7, te grafitowe jakoś strasznie znikają i wydają się małe Z palety Ral podobny do mojego będzie Ral 9006. Mógłbyś powiedzieć kolejny kod lakieru i z jakiej palety ? Z góry dziękuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
cysiek18 57 Posted May 11 Share Posted May 11 14 godzin temu, Maćko 126pe napisał: Mógłbyś powiedzieć kolejny kod lakieru i z jakiej palety ? Z góry dziękuję Audi L8AU Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts