Tkoczu_ Opublikowano 20 Stycznia 2021 Opublikowano 20 Stycznia 2021 Panowie, dałem felgi do renowacji, firmie powiedziałem że chciałbym w grafit, problem się robi bo powiedzieli że muszę im podać kod koloru z palety Ral, na necie oglądałem ale jak każdy wie, inaczej na kartce/necie inaczej na aucie to wyglada, mógłby mi ktoś tu podać odpowiedni kod który by najbardziej przypasował do mojej budy ? myślałem o Ral 7037 ale zostawiam sugestie i opinie wam.. Z góry dziękuje i pozdrawiam
Muskel1 Opublikowano 20 Stycznia 2021 Opublikowano 20 Stycznia 2021 (edytowane) To zależy czego oczekujesz? Nie napisałeś na czym Ci zależy. 1. Kolor felg ma być jak najbardziej zbliżony do koloru karoserii? 2. Kolor felg ma być ciemniejszy niż karoseria? 3. Kolor felg ma być jaśniejszy niż karoseria? Edytowane 20 Stycznia 2021 przez Muskel1
Tkoczu_ Opublikowano 20 Stycznia 2021 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2021 (edytowane) Wydaje mi się że lepiej chyba bd jak siądzie ciemniejszy kolor. Choć znajomi znowu mówią żeby był jaśniejszy.. dylemat życia Tak wyglada ciemniejszy u @monthrey12 Edytowane 20 Stycznia 2021 przez Tkoczu_
Muskel1 Opublikowano 20 Stycznia 2021 Opublikowano 20 Stycznia 2021 Moim skromnym zdaniem, trochę ciemniejsze niż lakier auta będą lepiej wyglądały ale są gusta i guściki. Wstaw ankietę u góry z 3 opcjami i zobaczymy co wyniknie.
Fido Opublikowano 20 Stycznia 2021 Opublikowano 20 Stycznia 2021 Błyszczące ramki dookoła szyb to i jasne fele.
dekiel 13 Opublikowano 20 Stycznia 2021 Opublikowano 20 Stycznia 2021 Co za firma wzorników kolorów nie mieli ? Ja bym zapodał złote felgi , grafit 'zniknie' przy tym kolorze nadwozia chociaż dobrze będzie współgrał.
Monti Opublikowano 21 Stycznia 2021 Opublikowano 21 Stycznia 2021 (edytowane) @Tkoczu_tak wygląda w ciągu dnia. Drugie zdjęcie ma troszkę zle podciągnięte kolory Ale może się przyda. Ewentualnie mogę wyciągnąć kolo z garażu i zrobić dokładniejsza fotkę. Edytowane 21 Stycznia 2021 przez monthrey12
Tkoczu_ Opublikowano 21 Stycznia 2021 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2021 Ahh bije się myślami w najgorszym wypadku szczele znowu na srebrno i sprzedam bo i tak szukam nowego koła dzieki za foty @monthrey12
Monti Opublikowano 21 Stycznia 2021 Opublikowano 21 Stycznia 2021 @Tkoczu_jak szukasz nowego koła to i moim zdaniem lepiej spróbować pomalować na grafit. Nie spodoba się to sprzedaż a jak wypali to bedziesz zadowolony:). A tak pomalujesz na srebrno, zapłacisz i będziesz żałował, ze nie spróbowałeś:).
Tkoczu_ Opublikowano 21 Stycznia 2021 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2021 12 godzin temu, monthrey12 napisał: @Tkoczu_jak szukasz nowego koła to i moim zdaniem lepiej spróbować pomalować na grafit. Nie spodoba się to sprzedaż a jak wypali to bedziesz zadowolony:). A tak pomalujesz na srebrno, zapłacisz i będziesz żałował, ze nie spróbowałeś:). Tylko jeszcze kwestia jaki ten kod lakieru wybrać, za dużo tego wziąłbym trochę jaśniejsze od twoich
cysiek18 Opublikowano 22 Stycznia 2021 Opublikowano 22 Stycznia 2021 Ja do swojej czarnej dałem kolor L8AU i teraz nie wiem czy nie zrobił bym standardowych L1H7, te grafitowe jakoś strasznie znikają i wydają się małe Z palety Ral podobny do mojego będzie Ral 9006.
Tkoczu_ Opublikowano 22 Stycznia 2021 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2021 55 minut temu, cysiek18 napisał: Ja do swojej czarnej dałem kolor L8AU i teraz nie wiem czy nie zrobił bym standardowych L1H7, te grafitowe jakoś strasznie znikają i wydają się małe Z palety Ral podobny do mojego będzie Ral 9006. Okej dzięki
Maćko 126pe Opublikowano 10 Maja 2022 Opublikowano 10 Maja 2022 W dniu 22.01.2021 o 13:08, cysiek18 napisał: Ja do swojej czarnej dałem kolor L8AU i teraz nie wiem czy nie zrobił bym standardowych L1H7, te grafitowe jakoś strasznie znikają i wydają się małe Z palety Ral podobny do mojego będzie Ral 9006. Mógłbyś powiedzieć kolejny kod lakieru i z jakiej palety ? Z góry dziękuję
cysiek18 Opublikowano 11 Maja 2022 Opublikowano 11 Maja 2022 14 godzin temu, Maćko 126pe napisał: Mógłbyś powiedzieć kolejny kod lakieru i z jakiej palety ? Z góry dziękuję Audi L8AU
Rekomendowane odpowiedzi