Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Chińskie pompy wtryskowe CR - wasze doświadczenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Moja pompa CR jest prawdopodobnie na wykończeniu - grzechoczący dźwięk, który uwydatnia się po choćby niewielkim dodaniu gazu. W obawie przed konsekwencjami zatarcia pompy postanowiłem ją profilaktycznie wymienić.
Jak wiadomo koszt części oryginalnej lub jakościowych zamienników jest bardzo wysoki w granicach 3500-4000zł, na allegro natomiast można natrafić na rzekomo nowe pompy w przedziale cenowym ~1500zł. Są to jak nie trudno się domyślić chińskie podróbki Boscha co potwierdzają zdjęcia z AliExpress. Jako, że pompy te mają na allegro pozytywne opinie jestem ciekaw czy faktycznie są one warte zakupu i spełniają określone wymagania stąd moje pytanie czy ktoś może miał styczność z takimi częściami i montował je u siebie oraz czy może je polecić czy raczej sugeruje omijać szerokim łukiem ? 

Opublikowano

Nie sądzę aby pompa wysokiego ciśnienia dawała jakieś oznaki dźwiękowe, przecież wystarczyłaby chwila błędnej pracy i masz opiłki w układzie oraz brak ciśnienia.

W wątku o opiłkach kilka osób pisało, że kupiło nowe z allegro i jeszcze nikt nie narzekał. Osobiście kupiłem z auta testowego za jeszcze mniejszą kwotę i również nie narzekam

Opublikowano

Stać cię na A8 Allroad a na ori części już nie ???

Szacun.

Piszę poważnie.

Opublikowano
  • Autor

Nie każdy żyje i zarabia po to, żeby pakować dla zasady tysiące złotych w części do samochodu zwłaszcza gdy jest okazja kupić taniej pod warunkiem, że taka część spełnia swoją rolę i nie ma żadnych przeciwskazań (stąd moje pytanie). Większym cebulactwem jest natomiast wytykanie ludziom i zaglądanie w portfel czy było ich stać na kupno czegoś, bo to jak ktoś eksploatuje swój samochód to wyłącznie jego sprawa i nie wiem co ma wnosić twój post do całego wątku. 

Opublikowano
16 godzin temu, Fido napisał:

Stać cię na A8 Allroad a na ori części już nie ???

Szacun.

Piszę poważnie.

nie widze w tym nic zlego ze czlowiek szuka jakiegos tanszego odpowiednika nie rozumiem dlaczego masz z tym problem, skoro ty sie dajesz naciagac to sie naciagaj :) te drozsze czesci tez sa produkowane w chinach i wcale ich cena nie odzwierciedla ich jakosci

Opublikowano
29 minut temu, bobicc napisał:

nie widze w tym nic zlego ze czlowiek szuka jakiegos tanszego odpowiednika nie rozumiem dlaczego masz z tym problem, skoro ty sie dajesz naciagac to sie naciagaj :) te drozsze czesci tez sa produkowane w chinach i wcale ich cena nie odzwierciedla ich jakosci

W przypadku pompy cr nie ma co ryzykować. Jak sie zatrze masz koszty naprawy rzędu 10k. 

Edytowane przez Muskel1

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Też nie widzę w tym nic dziwnego, że człowiek szuka oszczędności ponieważ oryginalne części w ASO są w kosmicznych cenach, a jak nie widać różnicy to po co przepłacać. Nie rozumiem po co te głupie teksty. Śmierdzi mi tu na kilometr hipokryzją. 

Opublikowano

Natomiast odnośnie wątku w temacie sprawdź w stu procentach czy to faktycznie pompa Ci grzechocze.

Opublikowano

Przy dodawaniu gazu terkocze zawór na pompie.