Robson1994 Opublikowano 18 Lutego 2021 Opublikowano 18 Lutego 2021 Witam stałem się posiadaczem audi a4 b6 I pojawił się problem na fisie oldruck wymienilem olej filtr I czujnik ciśnienia oleju kontrolka nadal nie gasla sprawdzone cisnienie manometrem Na biegu jalowym 1.5 bar 2000 tyś obrotow między 4 a 5 barow więc cisnienie dobre gdzie dalej szukać przyczyny ? Licznik ?
kamil-vag Opublikowano 22 Lutego 2021 Opublikowano 22 Lutego 2021 Trzeba sprawdzić wiązkę jak czujnik wymieniony i ciśnienie jest prawidłowe. A czujnik jaki założyłeś ? jakiej firmy ?
Lukasz_mk2 Opublikowano 22 Lutego 2021 Opublikowano 22 Lutego 2021 jaki filtr oleju założyłeś?? Miałem taki sam problem po założeniu filtru filtrona - po wymianie na filtr manna problem zniknął i nikt nie wie czemu
kamil-vag Opublikowano 22 Lutego 2021 Opublikowano 22 Lutego 2021 Słyszałem o czymś podobnym już od kilku osób, może nie filtron, ale jeszcze jakieś tańsze filtry...
Robson1994 Opublikowano 23 Lutego 2021 Autor Opublikowano 23 Lutego 2021 Problem Panowie rozwiązany okazało się że poprzedni właściciel założył brązowy czujnik cisnienia oleju A powinien być szary po wymianie oldruck nie swieci niewiem jak zamknąć temat
Rekomendowane odpowiedzi