wrhz Opublikowano 22 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2023 (edytowane) 12 godzin temu, Muskel1 napisał(a): To albo Twój VCP ma problem albo sterowniki/okablowanie tylnych drzwi. Dzięki za odpowiedź w takim razie musze pisać zapytanie do supportu VCP co może być nie tak.. A4 oświetlenie dokładane, ale A5 jest w oryginale i nie chce się połączyć. :-/ Edytowane 22 Stycznia 2023 przez wrhz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 22 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2023 Wrzuć pełny autoscan. Wypróbuj inny program diagnostyczny, np. VCDS, OBD11. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrhz Opublikowano 22 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2023 (edytowane) wstyd się przyznać ale nie te adresy wpisywałem, łączy się z drzwiami tylnymi BB i BC a nie jak próbowałem 62 72 ( chociaż VCP podczas skanowania nie wykrywał sterowników tylnych drzwi, VCDS bez problemu) Edytowane 3 Lutego 2023 przez wrhz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macherstudio Opublikowano 8 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2023 W dniu 16.08.2021 o 09:15, PrzeLis30 napisał(a): Witam montowałem wczoraj u siebie. Wszystko działa pomimo że moje moduły to wersja Low i nie powinny obsługiwać tej funkcji. Natomiast wyciagłem w każdych drzwiach moduł i sprawdziłem który pin jest nieużywany i przełożyłem go tam Gdzie potrzebowałem. Kodowanie obd11 2minuty. Dodam Ze piny z modułu wyciągamy jakby na siłę i wciskamy w inne gniazdo. Nie trzeba lutować Dzięki za tutorial Czy kolega zechce podpowiedzieć laikowi - jak wyjął piny - jak sprawdził, że są nieużywane ? Pewnie też mam LOW sterowniki a potrzebują podłączyć czerwone i białe światła drzwi - stąd pewnie - operacja przekładania pinów będzie potrzebna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemko33 Opublikowano 23 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2023 Witam, też chciałem zamontować oświetlenie klamek, boczne czerwone i dolne białe. Z, tego co było już napisane podświetlenie klamek spinamy do 3 pinu, a co do podświetlenia czerwonego i białego to które to będą piny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 23 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2023 (edytowane) Przeczytaj tutaj, na jednej ze stron w tym wątku podałem gdzie. Edytowane 23 Marca 2023 przez Muskel1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemko33 Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Mam pytanie czy po zmianie modułu w drzwiach na inny model może on pobierać dodatkowy prąd ba postoju? Trzeba go jakoś programowac? W/w poście znajduje się stare zdjęcie modułu a tutaj nowy. Proszę o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Sterownik po wymianie na inny należy odpowiednio zakodować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokos73 Opublikowano 1 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2023 (edytowane) Postanowiłem również do mojego auta zamontować podświetlenie do klamek. Zrobiłem na razie drzwi tylne pasażera. Zakodowałem wszystkie drzwi, włączyłem w MMI oświetlenie zewnętrzne i nic. światła tylne i przednie się palą a klamki podłączone nie. Czy muszą być wszystkie klamki podłączone by działały ? Podłączyłem + na pin 1, a - do masy czyli brązowego w poradniku. kodowanie na pewno też zrobione dobrze bo w bajcie 1 mam zaznaczone wszystkie bity oprócz 5 i 7 ( brak mam opisów) zdjęcie mojego sterownika z tylnych drzwi Edytowane 5 Maja 2023 przez kokos73 dodanie zdjecia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuPiotrek Opublikowano 8 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2023 To nie podświetlenie w MMI odpowiada za zewnętrzne klamki a coming/leaving home (światła na auto), tak mi się wydaje przynajmniej, Miałeś piny w sterowniku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokos73 Opublikowano 17 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2023 W dniu 8.05.2023 o 09:42, wuPiotrek napisał(a): To nie podświetlenie w MMI odpowiada za zewnętrzne klamki a coming/leaving home (światła na auto), tak mi się wydaje przynajmniej, Miałeś piny w sterowniku? Już wszystko działa jak należy. Podłączyłem w weekend pozostałe drzwi i okazało się że świeci tylko klamka kierowcy. Jeszcze raz podłączyłem VSDS-a , porównałem kodowania i okazało się że w pozostałych sterownikach drzwi nie był zaznaczony bit odpowiadający za klamki zewnętrzne i wewnętrzne. ( wewnętrzne też wymieniłem na te z podświetleniem) Po zapisaniu nowych wartości podświetlenie działa jak należy. ps. Miałem wszystkie potrzebne piny w sterownikach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackq Opublikowano 15 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2023 Mam podświetlane klamki i chciałbym wymienić te zewnętrzne dolne na jakieś mocniejsze. Ktoś wie czy tam jakas zarowka ledowa jest czy zabudowane z oprawka i kicha. Ktoś to wymieniał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 15 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2023 Zewnętrzne led można tylko w całości wymienić. Są nierozbieralne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackq Opublikowano 15 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2023 To lipa bo słabo to trochę świeci (chodzi o te od spodu klamki nie z boku). Wątpię, że zużyte, widocznie ten typ tak ma. Poszukam używek, spróbuje jakoś wyrzeźbić, wstawić mocniejszą diodę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuPiotrek Opublikowano 16 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2023 na ali są dostępne i chyba taniej wychodzi niż używki. ale te podświetlenia raczej z reguły dość mocno świecą może masz coś nie tak u siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Opublikowano 18 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2023 Który bajt i bit trzeba zakodować aby aktywować podświetlanie w klamkach zewnętrznych Kupiłem podświetlanie na alii tylko teraz to zakodować aby świeciły ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 19 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2023 Napisane masz na 2 stronie. Wystarczy przeczytać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Opublikowano 19 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2023 Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodygard38 Opublikowano 29 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia Witam proszę o informację czy podłączenie lampek klamek zewnetrzych do modułów tylnich o nr 4m0959795n jest takie same jak w opisie montażu czyli pin1 plus masa gruby brazowy. Oraz oświetlenie kałuży też będzie takie same?będę wdzięczny za pomoc.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi