Gapinski Opublikowano 3 Marca 2021 Opublikowano 3 Marca 2021 Witam serdecznie jestem tu nowy nie bardzo umiem poruszać się po specjalistycznych forach ale potrzebuje pilnej pomocy . Pogrzebałem coś w zielonym menu wcześniej nie robiąc zdjęć . I zniknęło mi wiele funkcji stały się nie aktywne wyświetlają się na szaro i są niedostępne między innymi Parktronik graficzny nie włącza się...Internetowa baza na ten temat to sporo nie prawdziwych informacji dzięki którym jeszcze bardziej wszystko się poprzestawiało .Proszę o pomoc ...w Kołobrzegu nie ma fachowca by to naprawił..
Muskel1 Opublikowano 3 Marca 2021 Opublikowano 3 Marca 2021 Musisz pojechać do ASO na przywrócenie ustawień. Podepną auto online do bazy danych i przywrócą ustawienia fabryczne. Wszystko inne to kombinowanie i szukanie igły w stogu siana.
Gapinski Opublikowano 3 Marca 2021 Autor Opublikowano 3 Marca 2021 Serwis to rozwiązanie ostateczne, może jednak jest tu ktoś kto to przechodził taki przypadek i zna rozwiązanie nie sposób że wszystkim jechać do serwisu tam też pracują ludzie nie zawsze kompetentni.
Muskel1 Opublikowano 3 Marca 2021 Opublikowano 3 Marca 2021 Serwis to jedyne właściwe a nie ostateczne rozwiązanie. Niektórych funkcji nie da się już przywrócić w ten sposób nawet po ustawieniu suwaka we właściwe miejsce. Tylko porównanie online w ASO. Zielone menu to tabu jeżeli nie ma się wiedzy co i jak. Nie jesteś pierwszym i nie ostatnim, który sobie szkód narobił.
shaqal Opublikowano 10 Marca 2021 Opublikowano 10 Marca 2021 Nie ma sensu jeździć do aso, można spokojnie wszystko przywrócić jeśli tylko zielone menu jest aktywne.
Gapinski Opublikowano 18 Marca 2021 Autor Opublikowano 18 Marca 2021 Zielone menu działa ale każdy model Audi A4 ma inne ustawienia w internecie jest mnóstwo fałszywych info nie ma konkretnych porad a ja potrzebuję pomocy.
Muskel1 Opublikowano 18 Marca 2021 Opublikowano 18 Marca 2021 Bo konfiguracja w zielonym menu jest pod dany pojazd zależnie od jego wyposażenia.
Gapinski Opublikowano 18 Marca 2021 Autor Opublikowano 18 Marca 2021 No właśnie samemu tego nie ogarnę jestem za krótki. Mogę jedynie zepsuć dlatego potrzebna mi pomoc .
Muskel1 Opublikowano 18 Marca 2021 Opublikowano 18 Marca 2021 Zrób zdjęcia każdego ustawienia z pozycji "car" (i wszystkich podpunktów w "car") i wrzuć tutaj, może coś znajdziemy. Napisz jakie masz wyposażenie, czy masz : ogrzewanie postojowe, szyberdach, ogrzewane siedzenia, elektryczne siedzenia, kamerę, czujniki parkowania (jakie), head up, ACC, zawieszenie aktywne, Audi Drive Select, elektrycznie składane lusterka, kompas w lusterku, asystent toru jazdy, asystent zmiany pasa ruchu, tempomat czy aktywny tempomat, kierownicę multifunkcyjną, hak holowniczy itp.
Muskel1 Opublikowano 19 Marca 2021 Opublikowano 19 Marca 2021 A gdzie wyposażenie tak jak u góry napisałem? 1
Gapinski Opublikowano 19 Marca 2021 Autor Opublikowano 19 Marca 2021 Witam serdecznie teraz opis no cóż .... napisze czego nie ma ... 1.Auto drive select, pneumatycznego zawieszenia , rozpoznawania znaków, aktywnego tempomatu, kompasu , asaystenta pasa, dodatkowego ogrzewania ,składanych elektrycznie lusterek,kamery cofania , podgrzewanych tylnych siedzeń , brak haka holowniczego , aktywnego zawieszenia. Ma! Podgrzewane przednie siedzenia , sterowanie elektryczne siedzeń tylko jeśli chodzi o podparcie i głebokość sterowane elektrycznie ,podgrzewane lusterka , kierownica multifunkcyjna , Wersja to s-line z 2015 rok 2.TDI 190 kM skrzynia biegów manual, w załączeniu przesyłam zdjęcia pulpitu
Gapinski Opublikowano 19 Marca 2021 Autor Opublikowano 19 Marca 2021 te wszystkie funkcje wyświetlane na szaro były aktywne...
Muskel1 Opublikowano 19 Marca 2021 Opublikowano 19 Marca 2021 Czujniki parkowania przód i tył? Head up?
Gapinski Opublikowano 19 Marca 2021 Autor Opublikowano 19 Marca 2021 Czujniki przód i tył działają obecnie ale nie działa graficzne wyświetlanie podczas cofania po prostu nie wyświetla.
Gapinski Opublikowano 19 Marca 2021 Autor Opublikowano 19 Marca 2021 jeśli chodzi o ten wyświetlacz który wyświetla na szybę to nie mam.
Muskel1 Opublikowano 19 Marca 2021 Opublikowano 19 Marca 2021 1 minutę temu, Gapinski napisał: jeśli chodzi o ten wyświetlacz który wyświetla na szybę to nie mam. Tak ten na szybie.
Gapinski Opublikowano 19 Marca 2021 Autor Opublikowano 19 Marca 2021 Aż takich luksusów Audi mi nie dało jak wyświetlacz na szybie to wersja podstawowa
Rekomendowane odpowiedzi