amd12 Opublikowano 4 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2021 Witam Wieczorkiem po krótkiej jeździe wstawiłem autko pod dach wszystko w porządku . Rano odpalam i słychać metaliczny stukot z silnika , auto jakby kołysało .wyjechałem 15 metrów. Posłuchałem pod maską i po chwili motor zgasł jakby coś go nagle zatrzymało z łupnięciem. Nie mogę go teraz odpalić , rozrusznik tylko cyka - myślałem o odholowaniu do mechanika , a tu następny problem mam skrzynie w automacie i w pozycji N nawet w 2 chłopa nie możemy autka ruszyć. Proszę o podpowiedz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hezen Opublikowano 26 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2021 Motor został pewnie zatrzymany przez uszkodzenie skrzyni lub konwertera - wskazuje na to że auta nie idzie ruszyć gdy masz wybierak w pozycji neutralnej. Teraz pytanie, czy nic się nie stało silnikowi podczas tak nagłego zatrzymania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi