Lukas 999 Opublikowano 4 Marca 2021 Opublikowano 4 Marca 2021 Witam mam problem z kontrolkami w moim Audi A4 B6 , świeci mi się kontrola trakcji i abs plus do tego ręczny , samochód był podłączony po komputer i jest pięć błędów - Czujnik prędkości koła przedniego prawego -Czujnik kąta skrętu kierownicy - Czujnik obrotu wokół osi pionowej - Czujnik nr 1 ciśnienia hamowania - Włącznik świateł stop i teraz moje pytanie do was gdzie szukać ty wszystkich czujników bo nie mam pojęcia video-1614888069.mp4
MaTeo85 Opublikowano 5 Marca 2021 Opublikowano 5 Marca 2021 9 godzin temu, Lukas 999 napisał: Witam mam problem z kontrolkami w moim Audi A4 B6 , świeci mi się kontrola trakcji i abs plus do tego ręczny , samochód był podłączony po komputer i jest pięć błędów - Czujnik prędkości koła przedniego prawego Ten jest przy kole Cytat -Czujnik kąta skrętu kierownicy Przy kierownicy Cytat - Czujnik obrotu wokół osi pionowej Tu chyba chodzi o czujnik przyspieszenia który jest w czeluściach za/pod klimatronikiem schowany Cytat - Czujnik nr 1 ciśnienia hamowania W pompie abs Cytat - Włącznik świateł stop Przy pedale hamulca Posprawdzaj przewody czy są ok zanim zaczniesz wyciągać i wymieniać te czujniki.
piti82 Opublikowano 6 Marca 2021 Opublikowano 6 Marca 2021 Kontrolki trakcji + abs to oznaka uszkodzonego czujnika świateł stopu...zacznij od tego i zobaczysz które staną po wymianie
jmk Opublikowano 6 Marca 2021 Opublikowano 6 Marca 2021 Dokładnie, wymień najpierw ten przy pedale hamulca i sprawdź kable i wtyczkę przy prawym przednim kole, te od ABS-u ewentualnie czujnik. Robiłeś coś wcześniej przy hamulcach albo przy zawieszeniu?
Rekomendowane odpowiedzi