Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wycie pompy paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, dziwna sprawa - pompa paliwa z prawej strony auta wyje, a raczej głośno pracuje tylko przy obrotach 2800-2850, powyżej jest cisza. Jest coś charakterystycznego w mapie paliwa, że zmienia charakterystykę jej pracy akurat przy tych obrotach? 

Opublikowano

Nie zauważyłem żeby sprawna chodziła w zależności od obrotów.

Natomiast kiedy miałem wrażenie że ją słyszę to dwa razy padła w krótkim czasie raz ori a raz zamiennik niby wysokiej jakości...

To samo u sąsiada w 1.8T było. Z tym że ona mógł odpalić na gazie a u mnie laweta..

Opublikowano
  • Autor

Właśnie już to rok temu zauważyłem, zaczynała wyć od 3500 obrotów i jeżdżąc po mieście nie ma żadnych problemów, zaczyna się na autostradach, gdzie samochód pracuje kilka godzin ciągle. 

Teraz wyje ta jedna i to tylko w tym zakresie obrotów, nie jest to mega głośne bo bez radia trzeba się przysłuchać, żeby odróżnić to od szumu opon podczas jazdy. Też nie wyje za każdym razem , jak wejdę w ten zakres obrotów a dopiero zaczyna po kilku sekundach pracy przy tych obrotach :co:

Opublikowano

Niech mnie ktoś poprawi, jeżeli się mylę, ale pompa paliwa chyba zawsze pracuje tak samo i podaje paliwo z jednakowym ciśnieniem? A jego zmianą zajmuje się regulator paliwa. 

A przynajmniej tak chyba jest w 1.8T. 

Opublikowano
  • Autor

W sumie to nie wiem, czytałem, że te silniczki mają swoje kaprysy i czasami w aucie nie działają w ogóle, a podłączone na krótko kręcą jak szalone. Będę musiał ten silniczek wymienić bo średnio mi się widzi wołać lawetę na autostradzie ? Czytałem też, że można sam silniczek wymienić, jakiej firmy polecacie? Oryginalnie były z VDO, da radę jeszcze nowe dorwać? Może ktoś regenerowane robi?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Panowie, przymierzam się do wymiany tej pompy zanim puści opiłki na wtryski (o ile już nie puszcza) tylko mam zagwozdkę, wziąć to :

spacer.png

Czy to :

spacer.png

WWW.CZESCIAUTO24.PL

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Próbowałem ją wymienić dzisiaj i się poddałem, nie jestem w stanie rękami wyciągnąć tego kosza, w którym siedzi pompa paliwa. Ma ktoś zdjęcie tego klucza, którego ASO używa do wykręcenia go? Z budowy tego kosza wnioskuje, że musi być na raz duży moment, żeby przeskoczyć te 3 blokady po boku i wyjdzie bez problemu, jednak ja nie mam nic, co by pasowało..