wojteckis1 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Mam taki problem.Podczas przyspieszania moją A4 się zamula. Zaobserwowałem, iż dzieje się tak jeżeli odpali mi z 1 kopa po ok.3-4sek bywa też tak np. z rana, ( ale i rozgrzany) pali bez problemu i z jazdą nie ma kłopotu. Chciałbym zasygnalizować, iż przepustnica została wyczyszczona razem z przepływomierzem ,sonda wymieniona,filtr powietrza.Odmę miałem pękniętą została naprawiona ,ale to nie to . Dzisiaj na VAG-u w ASO miałem wymienioną sondę przejechałem sie testowo 0 poprawy znowu VAG jazda testowa - mechanik pogrzebał w czujnikach przy użyciem miernika i ok nie zamula.Znowu jazda testowa i to samo VAG - wyszło, iż jest usterka na czujniku prędkości obrotowej wału i raz ona jest raz nie ma mechanik stwierdził, iż należałoby go wymienić jeżeli zamulanie się powtórzy po wykasowaniu błędów, ale podobno mówił że to w Audi normalne, że ona pojawia się i znika ale należałoby ją wymienić. Teraz rodzi sie pytanie czy to na tym się skończy czy niekoniecznie?
mihu_wpr Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Czy auto łapie Ci "pierdziawkę" podczas zamulania?
wojteckis1 Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Już mam temat załatwiony. Problem tkwił w "czujniku prędkości obrotowej wału" po wymianie autko odżyło :)"Pierdziawkę" faktycznie łapał ,ale już póki co mam z tym spokój.
Rekomendowane odpowiedzi