Lukasz3a1 Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Witam. Od kilku tygodni jestem posiadaczem audi a4 b6 z 2004 roku z silnikiem 1.9 TDI. Samochód ma przejechane 325 tysięcy. Wcześniej przez 10 lat użytkował go mój brat. Z tego co wiem nie wymieniał oleju w skrzyni więc możliwe że od nowości nie był wymieniamy. Czy wymienić olej o jaki polecacie ? Czy nie ruszać i jeździć ? Czytałem że po takim przebiegu jeśli nie był wymieniany to nowy może jeszcze zaszkodzić skrzyni. Czy to prawda ? Proszę o opinie
R4xx Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Wlej Ravenola. Jak ma się rozsypać to lepiej teraz niż w trasie.
Langista Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Gdzie takie głupoty wyczytałeś, że nowy zaszkodzi? Wlej Ravenol i ciesz się dalej, możliwe że nawet dużo lepszą pracą skrzyni biegów.
AndrzejK. Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Z tym szkodzeniem to coś taki sposób myślenia niektórych jak z "koniecznością" zmiany parametrów oleju w silniku wraz z mijającymi kilometrami....
Rekomendowane odpowiedzi