Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Ustawianie kąta synchronizacji w silniku Audi TDI PD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie w AWX sa takie 3 bolce zaraz foto dam jak to zrobić?? Wie ktoś :slina: :slina: :slina:

20110310122.jpg

co w tym nadzwyczajnego ?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Siemka, dzięki za fotostory wczoraj ustawiłem u siebie i najlepsze co udało się ustawić to -0.6 0.0 0.6 z tym że na na fisie spalanie na wolnych obrotach wskoczyło na 0,7 l/h wcześniej było 0,6 czasem 0,5. Czyżby lekki plus (0.6 1.1 1.7) powodował mniejsze spalanie.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Dodam tylko, że w silniku BKE (B6, B7) duża śruba jest na klucz 18 (nie 19 jak w opisie), żeby iść na plus trzeba kręcić w prawo (nie w lewo jak w opisie) :mysli:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Czy w 2.0 TDI BPW (8v) regulacja przebiega tak samo jak w każdym ośmiozaworowym 1.9 ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wczoraj po ustawieniu kąta na "0"(nie sprawdzałem w czasie jazdy czy się zmienia)odstawiłem auto i w nocy gdy pojechałem do pracy okazało się, że auto nie przyspiesza, jedzie gorzej niż z np.odpiętym przepływomierzem-turbo nie pracuje praktycznie, natomiast nie słychać już zgrzytania przy zmianie biegów, które dochodziło ze skrzyni przed zmianą kąta. Auto odpala tak jak i przedtem od strzała. Pomocy!:(

PS. Przed ustawieniem kąta na "0" wartość wyświetlana na VAG-u wynosiła -7, -6.

Problem rozwiązany- nie była to wina kąta synchronizacji- mój ojciec źle wężyki od podciśnienia podpiął także przepraszam;)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witajcie!!

Rowniez posiadam ajm. U mnie synchronizacja skaluje miedzy 1.1-1.4. Spalanie chwilowe 0.6.

Ostatnio mechanik mi zmienial calkowity rozrzad plus 2 paski wieloklinowe .

Czy te wartosci sa ok? czy jechac do goscia na reklamacje?

Opublikowano

jest ok bo zajmuje sie wynik w widełkach +3...-3

ale zawsze mozna poprawic :wink4:

Opublikowano

No wlasnie bo cos mi sie wydaje ze zacząl 1 litr wiecej palic.

Pojezdze jeszcze tydzien i oblicze wynik spalania. Jak bedzie wieksze od normy to bede kalibrowal.

Norma to ok 7 litrow miasto opony 16cali 205/55.

Opublikowano

Witajcie!!

Rowniez posiadam ajm. U mnie synchronizacja skaluje miedzy 1.1-1.4. Spalanie chwilowe 0.6.

Ostatnio mechanik mi zmienial calkowity rozrzad plus 2 paski wieloklinowe .

Czy te wartosci sa ok? czy jechac do goscia na reklamacje?

Ja wklejałem logi na forum w których był kąt 0.6-1.1 to kazali Panowie ustawić na 0.0 :gwizdanie:

Ustaw dla świętego spokoju na 0.0.. prosta sprawa

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzieki voytek80 za reportaz. Dzisiaj ustawilem kąt synchronizacji. Na 0.0 z 0.3 w mijanke. Mysle tak bedzie dobrze.

Spalanie chwilowe mam w grupie 15 0.6l/h.

Powiedzcie mi ile u was wychodzi spalanie chwilowe oraz w miescie i na trasie w silnikach ajm.

:>

Opublikowano

Ale tu kwestia to nie spalanie w ogóle tylko zmiany w spalaniu spowodowane ustawieniem synchronizacji na 0.0, to też znajdziesz w tamtym wątku :wallbash: :wallbash: :wallbash:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dodam tylko, że w silniku BKE (B6, B7) duża śruba jest na klucz 18 (nie 19 jak w opisie), żeby iść na plus trzeba kręcić w prawo (nie w lewo jak w opisie) :mysli:

w AVF tez jest 18-tka

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam u siebie kąt od -1.1 do -1.7. Równo rok temu mechanik wymieniał rozrząd i pewnie nie miał czym tego ustawić. Mam też problemy ze startem i przez kilka pierwszych sekund telepie mi budą. Przed pomiarem rozgrzałem auto na jałowym do 80 stopni i na jałowym bez gazu pokazało mi właśnie te wartości kąta (prawie ciągle -1.1 a czasami na ułamek sekundy skoczyło na -1.7). Czy wiele mi pomoże zbliżenie się do zera bo w normie ogólnie rzecz biorąc się mieszczę?

Opublikowano

im dokładniej tym lepiej

ustawienie zajmie Ci 15 minut

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Temat bardzo pomocny :0 Pozdrawiam i życzę wesołych świąt:) :cool1: :cool1: :cool1:

Opublikowano

Hehe, u mnie po wymianie rozrzadu tez bylo -1,1, wrocilem i kazalem zmienic na "0". Po pół roku sprawdziłem dla sportu i było wówczas dokładnie +1,1. Zmieniłem na 0 i jest 0. A potem mechanik sie interesował z usmieszkiem czy nie wzrósł kąt po rozciągnięciu paska. A przez minę mu aż świeciło, "takie to stare i głupie żeby młodocianów na forach słuchac i cytowąć". Praktyka górą :evil:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

kolego masz za słabo naciągnięty napinacz [br]Dopisany: 13 Luty 2012, 21:48_________________________________________________koledzy mam taki problem ze udało mi się ustawić zapłon w granicach -0,6 -0 ale mam wrażenie ze ma mula lekkiego i tak się zastanawiam czy nie lepiej by chodził w plusie Jakieś sugestie

Opublikowano

Najlepiej, gdy wypróbujesz różne warianty "na plus" i "na minus". Każdy ma inne odczucia z jazdy po ustawieniu różnych wartości :wink4:

Opublikowano

czyli najlepiej było by sprawdzić na hamowni jak jest lepiej czy 0,0 czy 1,0 czy może -1,0.

będę hamował swoje auto w następnym tyg to pogadam to może zgodzą się na taki mały test :) pozdrawiam:) :mysli: :mysli: :mysli: :mysli: