Gość Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Opublikowano 23 Kwietnia 2021 (edytowane) Chciałem się w końcu pochwalić swoim zakupem w styczniu Rok 1999 Przebieg na dzień dzisiejszy 272000 Wymieniony rozrząd w grudniu przez poprzedniego właściciela. Sorki za jakość zdjęć innych narazie nie mam Wymienione: olej chłodnica wody i chłodniczka oleju nowy płyn do chłodnic Są plany na: wymianę rozrządu wymianę zawieszenia (to jest za twarde) tłumika końcowego i środkowego na oryginał(ten buczy jak traktor) zmiana dekorów drewnianych na okleinę carbon 5d wymiana podsufitki oraz słupków dołożenie czujników cofania dołożenie Tv do radia 2din polepszenie nagłośnienia wymiana licznika na Full fis Edytowane 23 Kwietnia 2021 przez Bartek1993
Sabereqq Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Piękna sztuka , czekamy na rozwój wydarzeń z projektem
Gość Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Opublikowano 26 Kwietnia 2021 (edytowane) Wjechał nowy olej razem z filtrami . Dekory zostały oklejone. Po weekendzie zostanie założony nowy oryginalny tłumik, nowe sprężyny oraz letnie koła . Ostatnio zmieniony czujnik położenia wałka rozrządu który został uszkodzony przez poprzednich mechaników. Edytowane 26 Kwietnia 2021 przez Bartek1993
DaveLove Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Czy na pewno dobrałeś odpowiedni olej? Nie widzę, żeby miał on normy do VW.
wojtek_lbn Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Opublikowano 29 Kwietnia 2021 6 minut temu, Rumaq napisał: Czy na pewno dobrałeś odpowiedni olej? Nie widzę, żeby miał on normy do VW. Ten olej i tak jest daleko nowocześniejszy niż przewidziany do tego samochodu... Ja raczej zapytam czemu nie 5w40 albo nawet 5w50? W komorze b5 jest tak gorąco, że olej nie ma lekko i 5w30 to trochę mało wbrew pozorom.
Gość Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Opublikowano 30 Kwietnia 2021 12 godzin temu, Rumaq napisał: Czy na pewno dobrałeś odpowiedni olej? Nie widzę, żeby miał on normy do VW. 5W 30 lał poprzedni właściciel więc taki zakupiłem. Na wakacje i tak chcę zmienić jeszcze raz olej. I tak jak mówicie, zmienię na 5w40/50 .
DaveLove Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Godzinę temu, Bartek1993 napisał: 5W 30 lał poprzedni właściciel więc taki zakupiłem. Na wakacje i tak chcę zmienić jeszcze raz olej. I tak jak mówicie, zmienię na 5w40/50 . Bardzo dobra decyzja. Najlepiej zarzuć jeszcze płukankę przed wymianą.
Rekomendowane odpowiedzi